ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


«ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ Η ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΟΡΑ ΤΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ»

Τους εργαζόμενους στο Δήμο Αθηναίων, επισκέφθηκε το πρωί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, λίγο πριν ξεκινήσουν τη μηχανοκίνητη πορεία τους στο κέντρο της Αθήνας μαζί με συναδέλφους τους από άλλους ΟΤΑ του Λεκανοπεδίου.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΡΟΙΚΑΣ


«Απίστευτο... Η τρόικα ζητάει κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας για οικονομία!!!!»

Κύριε Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας ενημερωθήκαμε μέσω δημοσιεύματος εφημερίδας για την έκδοση σχεδίου αναφοράς της τρόικας, με τίτλο «The Second Economic Adjustment Programme for Greece – First Review, November 2012, DRAFT, 27/11/2012» .

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:


«ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 24 OFF SHORE ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ»

«ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 24 OFF SHORE

«ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΥΧΟΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


«Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΦΟΡΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ; ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΟΛΙΚΗ Η ΜΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ;»

Έντονες αντιδράσεις στην περιοχή της Θράκης έχει προκαλέσει η συνέντευξη με τον ψευτομουφτή Κομοτηνής, την οποία έλαβε η γνωστή Δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΘΕΜΑ: «Αλλαγές για τα Φροντιστήρια-Κέντρα Ξένων Γλωσσών που προβλέπονται στον Ν. 4093/12-11-2012 υποπαράγραφος Θ»

Κύριε Υπουργέ,

με το νέο νόμο 4093/12-11-2012 (υποπαράγραφος Θ) που αφορά την νέα αδειοδότηση των φροντιστηριακών μονάδων, δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι επιτυγχάνεται «άνοιγμα» της αγοράς και απλούστευση των διαδικασιών, ενώ οι τεράστιες αυτές αλλαγές έγιναν αιφνίδια, «πρόχειρα» και  χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση. Κατά την άποψή μας είναι απολύτως απαραίτητο να γίνουν διευκρινίσεις, τροποποιήσεις και αλλαγές στα παρακάτω θέματα:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ


Θέμα: «Πιστοποιούμενες και Διεκδικούμενες Απαιτήσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) από το Ελληνικό Δημόσιο»

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) λειτουργεί από το 1957 με το Ν.Δ. 3721/1957 και προσφέρει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης έως και σήμερα. Το Ελληνικό Δημόσιο για την άψογη λειτουργία του, την πάντα πρωτοποριακή και σύγχρονη για την εξυπηρέτηση των πολιτών, του έχει εμπιστευθεί το έργο της αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης με τρεις (3) ανανεώσεις τις αρχικής σύμβασης, συμπεριλαμβάνοντας και δύο (2) επεκτάσεις του έργου του στο Νομό Θεσσαλονίκης το 2003 και το 2011.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Θέμα: «Προβλήματα στην ΕΛ.ΑΣ με την τροφοδοσία του πετρελαίου θέρμανσης»

Στη Θεσσαλονίκη το συντριπτικό ποσοστό των αστυνομικών υπηρεσιών χρησιμοποιεί πετρέλαιο για θέρμανση, πλην οκτώ μόνο τμημάτων στα οποία έχει τοποθετηθεί φυσικό αέριο. Οι περισσότερες υπηρεσίες εξυπηρετούνται μέχρι σήμερα από τα περσινά τους αποθέματα. Ωστόσο, τα αποθέματα αυτά έχουν εξαντληθεί με αποτέλεσμα η θέρμανση να καθίσταται αδύνατη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΘΕΜΑ: «Γραφεία Διοικήσεων Περιφερειακών Τ.Ε.Ι στην Αθήνα και κόστη λειτουργίας τους»

Κύριε Υπουργέ,

το Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων, όπως πληροφορούμαστε, διαθέτει και λειτουργεί γραφεία για την Διοικούσα Επιτροπή του, στην Αθήνα σε κτίριο επί της Λ. Συγγρού 56, ενώ η έδρα του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων είναι στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας. Στο Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, λειτουργούν οκτώ τμήματα, τα οποία προσφέρουν σπουδές σε σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα. Τα τμήματα του Ιδρύματος, βρίσκονται στα νησιά της Κεφαλονιάς (Αργοστόλι και Ληξούρι), Ζακύνθου και Λευκάδας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


Θέμα: «Ανορθόδοξες πρακτικές σε προμήθειες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε, προκαλούν εύλογα ερωτήματα»

Κύριε Υπουργέ,

από την με αρ.πρωτ.Δ5/ΗΛ/Φ6/128/23051/ 21-11-2012 απάντησή σας σε σχετική (2373/01/10/12) ερώτηση μας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και το σχετικό έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε το οποίο αναφέρεται στο θέμα, εύλογα αναρωτιέται ο καθένας για τις πρακτικές που ακολουθεί η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ, στην διαδικασία προμήθειας μετασχηματιστών και άλλου υλικού απαραίτητου για τις ανάγκες που έχουν προκύψει από τις παρατηρούμενες τα τελευταία χρόνια κλοπές και φθορές από επιτήδειους κακοποιούς.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Θέμα: «Οικονομίες» νομίμων και παρανόμων μεταναστών, δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, καταλήγουν στις πατρίδες τους, με «πλάγιους», ανορθόδοξους και παράνομους τρόπους»

Κύριε Υπουργέ,

αλλοδαποί μετανάστες, που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και οι οποίοι ασκούν κάθε είδους νόμιμες ή και παράνομες δραστηριότητες, φυγαδεύουν με κάθε τρόπο, σε χώρες του εξωτερικού κάθε μήνα, σημαντικά ποσά  που αποκτήθηκαν στην Ελλάδα. Τα διαφεύγοντα αυτά ποσά, είναι χρήματα που δεν αποτελούν επενδύσεις ούτε εμπορικά ή ιδιωτικά εμβάσματα, δεν υφίστανται καμία φορολογική επιβάρυνση και τα οποία, οι έλεγχοι στους συνοριακούς και λιμενικούς τελωνειακούς σταθμούς είναι αδύνατον να συλλάβουν

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τη δέσμευση των χρημάτων του Πράσινου ταμείου για τα αποθεματικά του κράτους»

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, της Κυριακής, 25 Νοεμβρίου 2012, που τιτλοφορείται «Άδειασαν Το Πράσινο Ταμείο», αναλύεται ρεπορτάζ σχετικό με τη δέσμευση ενός δισεκατομμυρίου, οκτακοσίων πενήντα εκατομμυρίων ευρώ (1.850.000.000) που προορίζονταν για το «Πράσινο Ταμείο».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών  Αμυντικών Συστημάτων στο συγκρότημα εργοστασίων Υμηττού.

Μίλησε στους εργαζομένους της εταιρίας και αμέσως μετά συναντήθηκε με την συνδικαλιστική αντιπροσωπεία τους όπου ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Μετά την συνάντηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση: