ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ


«Η διγλωσσία της κυβέρνησης έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της, καθώς την ώρα που ο κ. Σαμαράς υπόσχεται εντός του 2013 φως στο τούνελ και έξοδο από την κρίση την ίδια στιγμή ετοιμάζει φορομπηχτικό νομοσχέδιο που οδηγεί συλλήβδην τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αγρότες στη φτώχεια και την εξαθλίωση.»

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ


«Κύριε Στουρνάρα οι στρατιωτικοί είναι πολίτες που έχουν ίσα δικαιώματα με όλους τους Έλληνες»
«Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών,

τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ) έχουν υποστεί τις περικοπές που ισχύουν για όλους τους συνταξιούχους, όπως η κατάργηση επιδομάτων εορτών και αδείας και η μείωση της σύνταξης αφού προστεθεί το ήδη κουτσουρεμένο μέρισμα, στο ποσό που υπερβαίνει τα €1.000 σε ποσοστά 5 ή 10 ή 15%.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, εξαιτίας της ακολουθούμενης τακτικής από την κυβέρνηση έναντι της Βουλής έχει δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Μακεδονίας και Θράκης, Βουλευτής Έβρου κ. Μαρίνος Ουζουνίδης, την Παρασκευή 7/12/2012. Ο κ. Ουζουνίδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κομοτηνής, κ. Χρήστο Μαντζικίδη, καθώς και τα μέλη κ. Ντίνα Παπαχρήστου και κ. Κώστα Βουζουκίδη, επισκέφθηκε υπηρεσίες και φορείς της Κομοτηνής, όπου συζήτησε και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Ροδόπης.
 Επισκεπτόμενος τα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, ο κ. Ουζουνίδης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, ειδικά των νέων επαγγελματιών, αλλά και την αδυναμία των μελών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι στην πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, ο κ. Ουζουνίδης είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Χατζηνέστωρος. Ο κ. Χατζηνέστωρος ανέφερε ότι παρά τη μείωση των λειτουργικών εξόδων του Νοσοκομείου, λόγω εξορθολογισμού των δαπανών, το Νοσοκομείο λειτουργεί «στο όριο», λόγω της έλλειψης προσωπικού νοσηλευτών, ιατρών και τεχνικού προσωπικού. Η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου, ιδιαίτερα λόγω του γεγονότος ότι στο Νοσοκομείο λειτουργεί Μονάδα Νεφρού, με πολλούς ασθενείς, η λειτουργία του οποίου απορροφά μεγάλο αριθμό νοσηλευτών, δημιουργώντας έτσι δυσλειτουργίες στους υπόλοιπους τομείς του Νοσοκομείου. Φυσικά, ο κ. Διοικητής αναφέρθηκε και στα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ, τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια, ο κ. Ουζουνίδης παρευρέθη στο χώρο όπου στεγάζεται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου. Τόσο η εργαζόμενοι, όσο και ο Πρόεδρος των εργαζομένων ανέφεραν τα προβλήματα που έχει η υπηρεσία, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού. Παράλληλα, ο χώρος ήταν σε κατάληψη μέχρι και την Πέμπτη, λόγω της κινητοποίησης των υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί με πεντάμηνη σύμβαση στο Δήμο και στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα 3 μηνών. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος των εργαζομένων, χωρίς τα άτομα αυτά η Υπηρεσία καθαριότητας δεν μπορεί να λειτουργήσει, καθώς αριθμεί ένα δυναμικό 20 ατόμων, με τα οποία επιπλέον καλείται να καλύψει και άλλες ανάγκες του Δήμου, όπως π.χ. τη μεταφορά μαθητών.

Συνάντηση, επίσης, είχε ο κ. Ουζουνίδης με τον Διευθυντή Φυλακών Κομοτηνής, όπου το πρόβλημα είναι οξύτατο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ενώ οι προδιαγραφές της φυλακής είναι περίπου για φιλοξενία 100 ατόμων, αυτή τη στιγμή οι κρατούμενοι ξεπερνούν τους 350. Ο μεγάλος αυτός αριθμός δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη στέγαση των φυλακισμένων, αλλά και στην ασφαλή φύλαξη τους. Το πρόβλημα εντείνεται από την έλλειψη του προσωπικού, καθώς οι αποχωρούντες από την υπηρεσία δεν αντικαθίσταται με νέες προσλήψεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσει εύρυθμα η φυλακή, οδηγώντας τους εργαζομένους σε στάση εργασίας. Ο κ. Διευθυντής τόνισε ότι η φυλακή θα πρέπει άμεσα να αποσυμφορηθεί και ανέφερε ότι η λειτουργία άλλων σωφρονιστικών ιδρυμάτων, όπως π.χ. αυτό της Δράμας, θα μπορούσε νε λειτουργήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Παρόμοιοι ήταν οι προβληματισμοί που εκφράστηκαν και από την Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Κομοτηνής κ. Σταυρούλα Τζατζανά. Η κ. Τζατζανά ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή η Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής λειτουργεί με 140 άτομα λιγότερο από ότι προβλέπεται σύμφωνα με την οργανικότητα της υπηρεσίας (σύμφωνα με το οργανόγραμμα του 1980!), αντιμετωπίζοντας τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Λόγω της ιδιαιτερότητας της πόλης της Κομοτηνής, η Α.Δ. δεν έχει να καλύψει μόνο την αστυνόμευση της πόλης, καθώς καλείται να καλύψει πολλαπλές ανάγκες. Ενδεικτικά, η Α.Δ. καλύπτει τις ανάγκες του Εφετείου, που υπάρχει στην πόλη, μεταγωγές κτλ. (περίπου 15 άτομα την ημέρα), παρέχει προσωπικό και περιπολικό στις Φυλακές Κομοτηνής (περίπου 10 άτομα την ημέρα), έχει αναλάβει την φύλαξη του Προξενείου (περίπου 15 άτομα την ημέρα), καθώς και τις ανάγκες που προκύπτουν από την αθλητική δραστηριότητα της ομάδας του Πανθρακικού. Ωστόσο, το σημαντικότερο πρόβλημα, αποτελεί η λειτουργία στο χώρος της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, του Υ.Φ.Ε.Κ.Α (Υπηρεσία Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών). Η κ. Τζατζανά, εξέφρασε την απορία και τον προβληματισμό της σχετικά με τη λειτουργία του Υ.Φ.Ε.Κ.Α, καθώς ο χώρος αποτελεί Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, του οποίου η λειτουργία ανεστάλη για να δημιουργηθεί μια φυλακή. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ανέστειλε τη λειτουργία του ο Ειδικός Χώρος Παραμονής Αλλοδαπών στη Βέννα Ροδόπης από 5/11 (παρόλο που πέρσι η υπηρεσία είχε λάβει επιχορήγηση 80.000 ευρώ για παρεμβάσεις στο χώρο). Αποτέλεσμα αυτού είναι μέρος των κρατούμενων να μεταφερθούν στο χώρο του Υ.Φ.Ε.Κ.Α, το οποίο για τη λειτουργία του θα χρειαστεί ενίσχυση από το προσωπικό της Α.Δ., καθώς τα μόλις 60 άτομα που ήρθαν με απόσπαση δεν επαρκούν. Επίσης, έχει ανακύψει το θέμα της ακαταλληλότητας του χώρου για την παραμονή των αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία. Ο χώρος δε διαθέτει ειδικό χώρο για τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα αυτοί, όπως και στο Παρανέστι Δράμας, να είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες , προσπαθώντας να επωφεληθούν πρόχειρων και ανεπαρκών λύσεων.

Στο ίδιο πρόβλημα αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Πετρίδης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα διερευνήσει το θέμα καταρχήν νομικά, καθώς δεν είναι σαφές με ποιο νομικό έγγραφο έγινε η μεταφορά των αλλοδαπών στο χώρο. Επίσης, αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού, πώς νομικά ευσταθεί η μετατροπή ενός Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, της Σχολής Αστυφυλάκων, σε χώρο φυλακής, από τη στιγμή μάλιστα, που ο συγκεκριμένος χώρος είχε παραχωρηθεί από το Δήμο Κομοτηνής για ένα πολύ συγκεκριμένο σκοπό.

Επίσης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο φλέγον θέμα της «διαθεσιμότητας» των Δημοσίων Υπαλλήλων (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου), καθώς και ο ίδιος θεωρεί ότι οι υπάλληλοι αυτοί θα πρέπει να μεταφερθούν σε κενές οργανικές θέσεις άλλων υπηρεσιών, οι οποίες υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο κ. Ουζουνίδης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην πόλη και δεσμευόμενος ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με τα θέματα της περιοχής, μεταφέροντας τα παράλληλα στους ιθύνοντες της κυβέρνησης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


«Απαράδεκτη η διακοπή ηλεκτροδότησης σε οικογένειες με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, την ώρα που μεγάλες εταιρείες και οργανισμοί χρωστάνε εκατομμύρια! Πρόταση για διατήρηση της σύνδεσης σε οικογένειες με κοινωνική ανάγκη»

Την ώρα που μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμοί του Δημοσίου χρωστάνε εκατομμύρια Ευρώ στη ΔΕΗ, αποδεδειγμένα με επίσημα έγγραφα έπειτα από σχετική ερώτησή μου προς το αρμόδιο Υπουργείο τα σπασμένα πληρώνουν οι άνθρωποι της βιοπάλης και της ανέχειας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ


«Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ΕΨΑΧΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΜΕΤΟΧΟ ΤΗΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, από το Βουκουρέστι όπου βρίσκεται σε αποστολή του ελληνικού Κοινοβουλίου, έκανε την εξής δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ


«Δεν συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητες υπογραφές για το ορυχείο του Αμυνταίου με άρνηση κυβερνητικών Βουλευτών»

«Τελικώς, αρνήθηκαν οι κυβερνητικοί Βουλευτές να υπογράψουν το σχετικό αίτημα για ειδική συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου, ώστε να ενημερωθούν τα μέλη της για την εξέλιξη της αρχαιολογικής έρευνας στο ορυχείο Αμυνταίου και τις συνέπειες που μπορεί να έχει για την λειτουργία του. Ως γνωστόν από την εν λόγω εμπλοκή στην λειτουργία του ορυχείου κινδυνεύει άμεσα η λειτουργία των τριών λιγνιτικών μονάδων παραγωγής (ΑΗΣ Αμυνταίου Ι, ΙΙ και ΑΗΣ Μελίτης) της ΔΕΗ Α.Ε.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ


«Η κυβερνητική κοροϊδία εις βάρος του Έλληνα οικογενειάρχη συνεχίζεται αμείωτη αφού με τον αντιλαϊκό μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης που έχει συμφωνήσει ο κ. Στουρνάρας με την τρόικα θα επιβάλλονται νέα φορομπηχτικά μέτρα κάθε φορά που θα πέφτουν έξω οι μνημονιακοί στόχοι.

Έτσι τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα οδηγούνται σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση με τα εισπρακτικά μέτρα που το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη στα σκαριά.»