ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΕΣΡ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΡ


«ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΣΡ ΤΟΥ «ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΡΙΛΙΑΝΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε σήμερα (13/2/2013) το μεσημέρι, την εξής παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ


«ΚΟΨΑΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ 20.000 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΗΜΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΑΝΟΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΡΙΣΑ;»
  
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε σήμερα (13.02.2013) αργά το μεσημέρι, την ακόλουθη παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (Κ.Δ.Α.Π.)


Εξηγήσεις για την επαπειλούμενη κατάργηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ


Μίκα Ιατρίδη: «Η κυβέρνηση με την πολιτική της επιφυλάσσει σοβαρούς κινδύνους για όλους τους ασθενείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Ρόδου»

Την επιστολή του προεδρείου των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ρόδου, με την οποία καταγγέλλεται η έλλειψη του απαραίτητου μηχανισμού για τη χλωρίωση του νερού στο Ίδρυμα, έφερε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2010


Εξηγήσεις για την ανάθεση έργων που δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση ανάληψης και τη σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό του 2010 στο Δήμο Σάμου, ζητά με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Ευρυιπίδη Στυλιανίδη και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Θέμα: «Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ-Πειραιά λόγω έλλειψης προσωπικού»

Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» είναι ένα από τα μεγαλύτερα  Ογκολογικά Νοσοκομεία της Ελλάδος και προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενείς όχι μόνο της περιοχής του Πειραιά, αλλά και όλης της Ελλάδος.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 25 ΒΑΣΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΠΑΛΗ


«Η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να εξαιρεθεί η Ελληνορωμαϊκή Πάλη από τα 25 βασικά αθλήματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και να μπει σε ψηφοφορία για το αν τελικά θα εγκριθεί ως πρόσθετο μέσα σε μία κοινή κατάσταση με άλλα αθλήματα όπως πατίνια σε ρόδες, σκι σε μονή σανίδα, αναρρίχηση κ.α. δηλοί ύβρη και αμετροέπεια έναντι της Παγκόσμιας Ιστορίας του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, αλλά και της διαχρονικής παράδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ TAP


«Με επικοινωνιακά βεγγαλικά η κυβέρνηση εφευρίσκει επιτυχίες ενεργειακών διαδρομών.

Αντί να παραπληροφορεί τον λαό, θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει ότι η σημερινή συμφωνία αποτελεί μόνο ένα προαπαιτούμενο κατάθεσης φακέλου».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ


«ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ»
  
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστοί στην δέσμευση μας για συνεχή προάσπιση των Εθνικών Συμφερόντων πετύχαμε μια ακόμα κοινοβουλευτική νίκη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΡΓΟΥ


«Η αναδίπλωση της κυβέρνησης για τις δηλώσεις Μέργου δεν πείθει κανέναν αφού στο νέο αναθεωρημένο μνημόνιο προβλέπεται ρητά η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, όπως επιβεβαίωσε άλλωστε και ο «ανθύπατος» Όλι Ρεν».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


«Παρά τις προσπάθειες του κ. Βενιζέλου να μπει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ καταλογίζοντας στην Τρόικα την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για τη λάθος συνταγή του μνημονίου, είναι αυτός που ως υπουργός Οικονομικών υλοποίησε και σήμερα ως κυβερνητικός εταίρος στηρίζει την καταστροφική πολιτική του μνημονίου με αποκλειστικό πειραματόζωο τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό». 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ


Μίκα Ιατρίδη: «Η κερκόπορτα ήδη έχει μισανοίξει και αρκεί ένα δυνατό φύσημα για να την γκρεμίσει»

«Το τελευταίο επεισόδιο με το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο, που διείσδυσε στο εναέριο χώρο της περιοχής των νησιών μας, Κάλυμνος, Ίμια, Αγαθονήσι, Καλόλιμνος, Φαρμακονήσι, αποδεικνύει ότι οι βλέψεις των εξ ανατολών γειτόνων μας έχουν ενθαρρυνθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο ασκεί η συγκυβέρνηση την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΠΟΕ – ΟΤΑ


ΘΕΜΑ: «Οι κοινωνικές υπηρεσίες πρέπει να μείνουν στους Δήμους»
  
Με αφορμή την 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο, και τομεάρχης για θέματα Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


«Η κυβέρνηση εκτός από υποκρισία προχώρησε τώρα και σε λεονταρισμούς άλλων εποχών κατά της αγροτιάς. Ας μην συνεχίσει να σπέρνει ανέμους γιατί η κοινωνική θύελλα είναι το τελευταίο που χρειάζονται αυτή την στιγμή οι Έλληνες».

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή η κατάργηση δύο τμημάτων του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό έγγραφο του Δήμου Αγίου Νικολάου σχετικά με την κατάργηση δύο τμημάτων του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή τα προβλήματα του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου με το οποίο ο Σύλλογος παρουσιάζει τις απόψεις και τις θέσεις του και ζητάει την επίλυση των θεμάτων του.