ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ


Την ΕΥΔΑΠ επισκέπτεται την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος. Θα ενημερωθεί για την κατάσταση της εταιρίας από το προεδρείο της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και στη συνέχεια θα μιλήσει στους εργαζόμενους. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΛΕΣΒΟΥ, ΤΗΝΟΥ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΧΙΟΥ


«Οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για τη μεταφορά των εφοριών και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Θεοχάρης τους πρότεινε ως λύση την επικοινωνία με το… ipad

Η βουλευτής Δωδεκανήσου και υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας, Μίκα Ιατρίδη, συναντήθηκε σήμερα με τους δημάρχους Άνδρου, Λέσβου, Τήνου, Σαντορίνης και Πάρου, καθώς επίσης και με την πρόεδρο των εφοριακών των νομών Λέσβου και Χίου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΣΠΑΡΤΗΣ


Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις τμημάτων ΤΕΙ & ΑΕΙ είναι σε όλους μας γνωστά.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΣΥΝΑΡΤΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ


«Την άποψη που πρώτος εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου περί απώλειας εθνικής κυριαρχίας λόγω δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας, επαναλαμβάνει σήμερα με δηλώσεις της η γερμανίδα καγκελάριος κ. Μέρκελ.

Το ελάχιστο που οφείλει κυβέρνηση εθνικά κυρίαρχης χώρας είναι να δώσει την πρέπουσα απάντηση χωρίς περιστροφές και αστερίσκους. Η σιωπή είναι ενοχή.»

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


«Η ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων, που προβλέπουν μεταξύ άλλων μειώσεις των συντάξεων και αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων, συνιστά κόλαφο για τα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης.

Η ελληνική Δικαιοσύνη παραμένει η μόνη ελπίδα για κάθε πολίτη που νιώθει ότι ανατρέπεται η ζωή του και καταστρατηγούνται δικαιώματα απαράγραπτα και θεμελιώδη στo πλαίσιο του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ «ΜΑΡΚΟΝΙ»


«ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΡΑΓΑΚΗ. ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ»

Για το θέμα Τραγάκη και του άρθρου 4 ρωτήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ από το δημοσιογράφο Αντώνη Κουμιώτη στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε απόψε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΜΑΡΚΟΝΙ» του Βόλου.

Μεταξύ άλλων ο Τέρενς Κουίκ είπε:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Αποφασίζουμε κατά συνείδηση και όχι καθ’ υπαγόρευση»

Σχολιάζοντας την κατάσταση σύγχυσης η οποία επικρατεί εν όψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στις κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν ακόμη την Συγκυβέρνηση, η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ


«Στη Βουλή η έλλειψη σκευασμάτων στα φαρμακεία της Κρήτης»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς  κατέθεσε Αναφορά στους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, άρθρο της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» της Τρίτης 30 Οκτωβρίου 2012, υπό τον τίτλο «Ο εφιάλτης των φαρμάκων», σύμφωνα με το οποίο «Από μια λεπτή κλωστή κρέμεται η ζωή χιλιάδων ασθενών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται ένα βήμα πριν το τελειωτικό κτύπημα λόγω της χαοτικής κατάστασης που σημειώνεται στα φαρμακεία, με την αγορά να έχει κυριολεκτικά στεγνώσει από αντιβιοτικά αλλά κυρίως από φάρμακα που χορηγούνται σε σοβαρές και χρόνιες παθήσεις».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Θέμα: «Εύρυθμη λειτουργία Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καλαμάτας»

Α. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, χημειοθεραπείες καρκινοπαθών αναβλήθηκαν για την επόμενη εβδομάδα, επειδή δεν υπήρχαν τα απαραίτητα φάρμακα!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, περιπτώσεις ανθρώπων με καρκίνο του παχέος εντέρου που έπρεπε να κάνουν χημειοθεραπεία, δεν έκαναν στην ώρα τους, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά πήραν αναβολή για κάποιες μέρες. Το πρόβλημα υπάρχει κίνδυνος να ενταθεί, εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα της έλλειψης φαρμάκων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Σίτιση και στέγαση φοιτητών»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης έχει καταθέσει αίτημα προς τις Πρυτανικές Αρχές, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και την Περιφέρεια Κρήτης για την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών για στέγαση και σίτιση. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι αιτήσεις για σίτιση αριθμούνται σε περίπου 900 ενώ καλύπτονται μόνο οι 600 ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των αιτήσεων για στέγαση υπερβαίνει τους 240 από τις οποίες καλύπτονται μόλις 78. Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζονται στα περισσότερα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Θέμα: «Σοβαρό πλήγμα για τους αρτοποιούς της Θράκης οι ανεξέλεγκτες και παράνομες εισαγωγές ψωμιού από τη Βουλγαρία»


Ο Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Μακεδονίας και Θράκης, Βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνος Ουζουνίδης κατέθεσε σήμερα στην Βουλή των Ελλήνων την υπ’ αριθμ.3348/01-11-2012 ερώτηση με θέμα «Σοβαρό πλήγμα για τους αρτοποιούς της Θράκης οι ανεξέλεγκτες και παράνομες εισαγωγές ψωμιού από τη Βουλγαρία».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ


Θέμα: «Εγκατάλειψη του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης»
  
Ο Βουλευτής Ν. Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνος Ουζουνίδης κατέθεσε σήμερα στην Βουλή των Ελλήνων την υπ’ αριθμ. 3649/01-11-2012 ερώτηση με θέμα «Εγκατάλειψη του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ, ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ»

Τη Ζάκυνθο επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και τη συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


«ΠΡΙΝ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ  ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»

«ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ»


Πυρά εναντίον του σχεδίου της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση  στρατηγικού χαρακτήρα δημοσίων επιχειρήσεων, εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Γ. ΤΡΑΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Α. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, χθες εδώ από τα έδρανα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, υποβάλλαμε ένσταση στο προεδρείο της Βουλής διότι διαβλέψαμε ότι πρόκειται να γίνει ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Επρόκειτο περί κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, καθώς αποφασίστηκε ότι το άρθρο 4 ψηφίστηκε με πλειοψηφία η οποία δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα και από τον κανονισμό της Βουλής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ κα. ΝΤΟΡΑ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ κας
ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Γ.
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος και η
βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα, συναντήθηκαν σήμερα
στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με την κα. Ντόρα Κρητικοπούλου, η
οποία έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού Γ.
Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για εσχάτη προδοσία και εξαπάτηση εκλογέων.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΑΓΑΚΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε την παραίτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη ο οποίος αγνόησε την υπόδειξή μας για κακή ερμηνεία του κανονισμού και κακώς ανακοίνωσε ότι ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από τη Βουλή το άρθρο 4 του σχεδίου νόμου που αφορά στη μείωση του ποσοστού του δημοσίου στις ΔΕΚΟ.

Το συμβάν αυτό συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που δεν μπορεί ούτε να αποσιωποιηθεί ούτε να προσπεραστεί, παρά το γεγονός ότι μετά την καταγγελία και την επιμονή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναγκάστηκαν να το πάρουν πίσω.»

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 1-11-2012 ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ