ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


«Τίτλοι τέλους στις συλλογικές συμβάσεις»
  
«Δυστυχώς καταστρέφεται και το τελευταίο τείχος προστασίας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Η συγκυβέρνηση έρχεται να διαψεύσει όσους μέχρι τώρα πίστευαν ότι μοναδική αιτία της ύφεσης στη χώρα μας ήταν ο υπερτροφικός δημόσιος τομέας και οι «τεμπέληδες» δημόσιοι υπάλληλοι με τους παχυλούς μισθούς τους οποίους, μέχρι πρότινος απολάμβαναν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΝΟΗΣ «Τ’ ΑΜΠΕΛΙΑ»


Η ελληνική παράδοση αποτελεί μία ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά, που πρέπει όλοι οι Έλληνες να τη γνωρίσουμε βαθύτερα ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε πιο σωστά τη σύγχρονη ζωή μας.

Έτσι θα δημιουργήσουμε ως Έθνος προχωρώντας σταθερά και σίγουρα το μέλλον του τόπου μας χωρίς να χάσουμε την ταυτότητα μας. Στοιχεία όπως η Ελληνική μας γλώσσα και η Ορθόδοξη χριστιανική μας θρησκεία κρατάνε την παράδοση μας, αποτελούν τον Εθνικό μας χαρακτήρα και μας ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους λαούς.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Σταθερή χρηματοδότηση Αθλητικών σωματείων ΑμεΑ»

Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά την επιστολή του «ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΥΦΛΩΝ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», με την οποία ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, και του αρμόδιου Υπουργού για τη μη κατάργηση της Χρηματοδότησης των αθλητικών Σωματείων ΑμεΑ.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Δίκαιη αντιμετώπιση των υποψηφίων με κινητικά προβλήματα και ποσοστό αναπηρίας 67% για την άνευ εξετάσεων εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ»

Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά τις επιστολές της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «Ε.Σ.Α.με.Α.» και του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ, με τις οποίες ζητούν την παρέμβαση του Υπουργού για δίκαιη αντιμετώπιση των υποψηφίων με κινητικά προβλήματα και ποσοστό αναπηρίας 67% για την άνευ εξετάσεων εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.) που αφορά τη λήψη μέτρων προστασίας των ατόμων με αναπηρία - χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους ενόψει του σχεδίου επικαιροποίησης του μνημονίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ (ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ)


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Α. Μανιτάκη κατέθεσε σήμερα 9 Μαΐου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Ηρακλείου κ. Νότης Μαριάς, σχετικά με την κατάργηση της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (Ζάππειο Μέγαρο).

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


«Την στιγμή που η πολιτική του μνημονίου έχει οδηγήσει στην ανεργία τουλάχιστον ενάμισι εκατομμύριο συμπολίτες μας, ο κ. Στουρνάρας το μόνο που μπορεί να κάνει για τους ανέργους είναι να τους πει ότι υπάρχει ελπίδα ενώ ταυτόχρονα το άγχος του είναι πόσο καιρό θα παραμείνει υπουργός για να εφαρμόσει η κυβέρνηση τις ολέθριες δεσμεύσεις της προς την τρόικα».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


«ΑΚΟΜΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ»

«ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥΣ ΑΧΕΠΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ


«Μετά τις ανατριχιαστικές πτυχές που αποκαλύφθηκαν από το ρεπορτάζ του Κώστα Χαρδαβέλλα στην «Real News» του Μ. Σαββάτου, σχετικά με το έργο του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, το οποίο δεν εκδόθηκε ποτέ από τη Βουλή, ένιωσα την υποχρέωση να καταθέσω ερώτηση στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητώ να γίνουν γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους το συγκεκριμένο βιβλίο παραμένει έως σήμερα στα συρτάρια των υπηρεσιών της Βουλής.
Θεωρώ απαράδεκτο, η διάθεση έργων που αποτελούν προσφορά στη μνήμη και τη γνώση του Ελληνικού λαού να εμποδίζεται από… Έλληνες.

Ποιές κρυφές σκοπιμότητες εξυπηρετούνται και ποιες πιέσεις τους οδήγησαν να εκτεθούν στην ηθική κατακραυγή; ενώ γνωρίζουν ότι, έναντι αυτής, δεν τους σώζει ούτε η υποτέλεια, ούτε η υποταγή, ούτε η δουλοπρέπεια».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑ Του Βασιλείου Καπερνάρου, Βουλευτού Β΄ Αθηνών – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.


Κοινοποίηση: Επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής των Ελλήνων.
                                              *********

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας RealNews που κυκλοφόρησε το Μ.Σάββατο, το Ελληνικό Κοινοβούλιο ανέθεσε, με την υπ’ αρ. 2675 απόφαση του τότε Προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, στον καθηγητή Νέου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνο Φωτιάδη, τη συλλογή όλων των ντοκουμέντων, ώστε να στοιχειοθετηθεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ


«ΖΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
  
«Ο Υπουργός Εργασίας φαίνεται να ζει μια εικονική πραγματικότητα.

Η πλάνη που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες με το 27% του πληθυσμού στην ανεργία, το οποίο θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα και το 2014, δεν έχει τελειωμό.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ


«670 άνεργοι κάθε μέρα»
  
«Άλλη μια επιβεβαίωση της θλιβερής κατάστασης που επικρατεί στους χώρους εργασίας αποτελούν τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία τον Φεβρουάριο.

Με το ποσοστό ανεργίας στο 27%, το ασύλληπτο 64,2% για τους νέους και συνολικά 671 νέους άνεργους κάθε μέρα δεν τίθεται θέμα παρερμηνείας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


«Με πολύ μεγάλη αγωνία όλη η κοινωνία παρακολουθεί αυτά που συμβαίνουν στην εκπαίδευση. Το ζήτημα για το Υπουργείο Παιδείας είναι καθαρά οικονομικό. Πρέπει να μειωθεί το κόστος με κάθε τρόπο, γι’ αυτό οι νέες ρυθμίσεις για την Παιδεία εντάχθηκαν σκοπίμως στο Πολυνομοσχέδιο, που αποτέλεσε καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και διαμόρφωσε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.