ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Νέες αποδείξεις για την κοροϊδία με τις δήθεν «μαϊμού» συντάξεις»

Σχολιάζοντας τη σημερινή δημοσιοποίηση στη Βουλή του από 17-4-2013 εγγράφου του κ. Σταϊκούρα που αφορά επιστροφές «μαϊμού» συντάξεων στο Δημόσιο, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ


«ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ Κ. ΣΑΜΑΡΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
  
Με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Πουρίου συναντήθηκε η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος στη συγκεκριμένη περιοχή.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΡΥΑΚΙΟΥ


Μετά από παρέμβαση και αίτημα της Βουλευτού Ν. Κοζάνης και Τομεάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, κ. Ραχήλ Μακρή την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 και 10 π.μ. θα συνεδριάσει η υποεπιτροπή υδάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με έκτακτο θέμα το πρόβλημα της υδροδότησης των οικισμών Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου του Δήμου Κοζάνης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, για 2η συνεχόμενη χρονιά και για 3η φορά στην ιστορία του.

Είναι μια σπουδαία νίκη, που ενδυναμώνει το κύρος του ελληνικού μπάσκετ, και μας κάνει όλους υπερήφανους».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


«Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών είναι μια ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση, που δε στηρίζεται σε καμιά εθνική ή διεθνή νομοθεσία.

Αποδεικνύεται πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι, όπως διατείνεται, η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, αλλά η στέρηση και η απαγόρευση του δημοκρατικού δικαιώματος των εργαζομένων να διεκδικούν και να αγωνίζονται.

Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς και τους απαγορεύει να απεργήσουν, πριν καν αποφασίσουν οι κατά τόπους Ε.Λ.Μ.Ε. Προφανώς θέλει να απαγορεύσει με την απόφασή της και αυτή ακόμη τη συζήτηση για απεργία.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τέλος».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΒΑΡΥΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  
Είναι τουλάχιστον προκλητική η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι «δε θα περιμένει την τυπικά ανακοίνωση της απεργίας, καθώς επιδιώκει να διασφαλίσει την ηρεμία στους μαθητές που θα εξεταστούν πανελλαδικά». Είναι προκλητική γιατί ο ίδιος και ο αρμόδιος Υπουργός δεν κόπτονταν τόσο, όταν δε διασφάλιζαν τα στοιχειώδη στους μαθητές στο φετινό σχολικό έτος. Όταν οι τάξεις δε θερμαίνονταν μεσούντος του χειμώνα, όταν μαθητές δεν μπορούσαν να μεταβούν στα σχολεία τους σε πολλές περιοχές της επαρχίας, όταν παιδιά λιποθυμούσαν από την πείνα, όταν στοιβάζονταν σε τάξεις των 30 ατόμων, όταν δεν υπάρχουν καθηγητές για να παραδώσουν μαθήματα, ακόμα και αυτά της κατεύθυνσης που θα κρίνουν την τύχη των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις, που ήταν η ευαισθησία του Πρωθυπουργού της Ανάπτυξης στους μαθητές;

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ


Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Α’ Πειραιά Παναγιώτης Μελάς μετά τις επιτυχίες του Ολυμπιακού και στο Ποδόσφαιρο και στο Μπάσκετ δήλωσε τα ακόλουθα:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

«Η Κομισιόν αφού ως μέλος της τρόικας επέβαλλε με τη συναίνεση των μνημονιακών δυνάμεων της χώρας σκληρή πολιτική λιτότητας που οδήγησε σε ύφεση, φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και σε εκατομμύρια ανέργους τώρα προκειμένου να καλύψει την αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής της απαιτεί εντελώς προκλητικά και νέα μέτρα ύψους τουλάχιστον 8 δις. ευρώ για τη διετία 2015 – 2016, όπως άλλωστε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαν έγκυρα επισημάνει».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ EUROGROUP


«Την ώρα που ο κ. Στουρνάρας σαν καλός μαθητής, σπεύδει στο Eurogroup για να δώσει εξετάσεις πιστής εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου, ετοιμάζεται να πληρώσει στην ονομαστική του αξία το τοκογλυφικό ομόλογο της ΕΚΤ, το οποίο η Τράπεζα αγόρασε «κουρεμένο», επιτρέποντας έτσι στον Ντράγκι και την παρέα του να κερδοσκοπήσουν για άλλη μια φορά σε βάρος του ελληνικού λαού πουλώντας αέρα κοπανιστό». 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. Α. ΤΣΑΥΤΑΡΗ


«Απώλεια εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσαν να διατεθούν υπέρ των αγροτών για την υγειονομική προστασία των φυτών»
  
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη κατέθεσε σήμερα 13 Μαΐου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Ηρακλείου κ. Νότης Μαριάς, σχετικά με την μη αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τους αγρότες για την υγειονομική προστασία των φυτών.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


ΘΕΜΑ: «Παράταση υποβολής προτάσεων για το ΕΣΠΑ»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που αφορά την παράταση υποβολής προτάσεων για το ΕΣΠΑ.

Η δυσλειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων για το ΕΣΠΑ έχει δημιουργήσει προβλήματα στην επιχειρηματική κοινότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΗ-ΓΙΩΡΓΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΟΡΜΩΝ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ


Το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα του Άη-Γιώργη και δύο όρμων της Λήμνου, βορά και αυτά «επενδυτών» στα πλαίσια των «αποκρατικοποιήσεων», στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ


«ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΠΑ; ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ...ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ;»
  
Την οικονομική απόγνωση και ψυχική ταλαιπωρία 80.000 ατόμων με αναπηρία, που περιμένουν επί μήνες να εξεταστούν από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ, προκειμένου να πιστοποιηθεί η πάθησή τους και να προσδιοριστεί ο βαθμός αναπηρίας τους, ώστε να πάρουν τη σύνταξή τους, μεταφέρει με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Συγκαλείται την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 το Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα και να εκλέξει τα όργανα που προβλέπονται από το καταστατικό του Κινήματος.