ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ



                  ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 
                   "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"

              ΠΑΤΗΣΤΕ   ΕΔΩ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τη χρηματοδότηση ανέγερσης Μουσουλμανικού Τεμένους στην Ελλάδα»
  
Κύριοι υπουργοί,

Πρόσφατα έχει επανέλθει το ζήτημα της κατασκευής Μουσουλμανικού Τεμένους στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα ζήτημα πολύπλευρο και πολυεπίπεδο καθώς ενέχει διάφορες συνιστώσες εκπαιδευτικής, οικονομικής αλλά και εθνικής σημασίας, οι οποίες μάλιστα εντείνονται μετά από τις προ μηνών δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία δείχνει πρόθυμη να αναλάβει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤ’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Αναποτελεσματικές παρεμβάσεις»
  
Το 2012 ήταν η χρονιά του διπλού PSI, καθώς αφού απέτυχε το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που επέβαλε η τρόικα με το μνημόνιο, και προκειμένου να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο, πραγματοποιήθηκαν δύο hair cuts (Μάρτιος και Δεκέμβριος 2012). Για να καλυφθούν οι ανάγκες του PSI και της επαναγοράς ομολόγων (και που έγινε επί υπουργίας σας), η χώρα μας δανείστηκε από το μηχανισμό στήριξης ένα πολύ μεγάλο ποσό, συνολικά 109,9 δις ευρώ, με το οποίο χρηματοδοτήθηκε το κόστος των δύο hair cuts (πληρωμές τόκων, νέοι τίτλοι κ.λπ.). Ενώ όμως διαγράφηκε συνολικό χρέος ύψους 127 δις ευρώ, (106 δις ευρώ από το πρώτο PSI και 20,6 δις ευρώ από την επαναγορά), τα νέα δάνεια ύψους 109,9 δις ευρώ διατήρησαν το χρέος σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ REAL FM

«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ. ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ»

«Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞ ΕΛ»