ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΘΕΜΑ: «Νέες διοικήσεις νοσοκομείων του ΕΣΥ»

Σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο «Μοιράζουν τα πόστα στα νοσοκομεία μετά τον ανασχηματισμό» η ιστοσελίδα του «Βήματος» περιγράφει μια διαδικασία επιλογής νέων διοικήσεων δημοσίων νοσοκομείων που ελάχιστη σχέση έχει με την αξιοκρατία. Στην περιγραφόμενη πολιτική πασαρέλα παρελαύνουν διάφοροι κομματικοί εγκάθετοι της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ Α.Ε, όπως χαρακτήριζε κάποτε το σύστημα εξουσίας ο ίδιος ο κ. υπουργός. Σύμφωνα μάλιστα με το ως άνω δημοσίευμα έχουν δοθεί συγκεκριμένες κατευθύνσεις (αναφέρονται ονομαστικά γνωστά κομματικά στελέχη) προκειμένου η διαδικασία επιλογής μεταξύ των 2.000 υποψηφίων να οδηγήσει στον διορισμό αποκλειστικά «έμπιστων φίλων».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΘΕΜΑ: «Προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ»
  
Στην σημερινή εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιτέθηκε με δριμύτητα στις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας για την γνωστή υπόθεση προμήθειας αντιγριπικών εμβολίων που ξεκίνησε το 2009. Εστίασε μάλιστα την ομολογουμένως ακραία κριτική του σε γνωστά στελέχη της ΝΔ που κατηγόρησε για το «στήσιμο» και εν συνεχεία για την συγκάλυψη της υπόθεσης, χρησιμοποιώντας ανοίκειους χαρακτηρισμούς («ουστ ρε …» και άλλους τους οποίους δεν θέλω να επαναλάβω) υπαινισσόμενος ακόμη και χρηματισμό αυτών.

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

«Απαξίωση τεχνολογικού εξοπλισμού και κίνδυνος για την υγεία των αστυνομικών»
  
Τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στον Υμηττό επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 30/06/2013 ο Βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παύλος Χαϊκάλης με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ

«Στη Βουλή η αναγκαιότητα μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά Υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σχετικά με την αναγκαιότητα μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για τα καύσιμα στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ 200
  
«Κλείνοντας το πρώτο έτος στη Βουλή, προχώρησα στην επίσημη κατάθεση πρότασης νόμου για μείωση των Βουλευτών σε 200.

Έργο -κατά την άποψή μου - νομοθετικά άρτιο, πολιτικά ώριμο, κοινωνικά επιτακτικό. Κυκλοφορεί εξάλλου ήδη στο διαδίκτυο προς μελέτη - κριτική.

Οι διαδικασίες της νομοθετικής υπηρεσίας αναμένονται άμεσα, κυρίως όμως περιμένω τις γνώμες και τα επιχειρήματα κομμάτων και βουλευτών. Δεν τρέφω αυταπάτες, γνωρίζω καλά πως μια απλή αναγνωριστική βολή στον σκοτεινό ουρανό τους είναι.


Ας είναι. Εξάλλου και οι πλέον σκληροτράχηλοι μαραθώνιοι, δεν ξεκινούν παρά με το πρώτο βήμα...».