ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ Β’ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ


«Το Β´ Σώμα Στρατού είναι για την Ημαθία και την Ελλάδα η σημαντικότερη ασπίδα του επιχειρησιακού μας βραχίονα ως έθνους. Από το Μάλεμε της Κρήτης, τα Μέγαρα, το Μεγάλο Πεύκο, ως τα πομακοχώρια της Ξάνθης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, το Β´ Σώμα Στρατού με καρδιά και εγκέφαλο την έδρα της Βέροιας, είναι η κεντρική γαλανόλευκη αστραπή ταχείας επεμβάσεως από ξηράς, θαλάσσης και αέρος.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Με κρυφά χαρτιά μεθοδεύονται οι μετακινήσεις στο Δημόσιο»


Σε σχέση με το πρόγραμμα κινητικότητας υπαλλήλων του Δημοσίου που περιέχεται στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο μαζί με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνη του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Ποδοσφαιρικοί αγώνες αντί συζήτησης για τον Προϋπολογισμό»


Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής σε σχέση με την απίστευτη κατάσταση μέσα στο Κοινοβούλιο χθες το βράδυ:

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΝΓΚ – ΠΟΝΓΚ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ


«Καθώς η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μετά την ψήφιση των μέτρων δεν έχει να κάνει τίποτε περισσότερο και ενώ ο κ. Σόιμπλε αντιτείνει ότι το «μπαλάκι» είναι ακόμη στο γήπεδο της Ελλάδος, το ερώτημα που μένει επιτακτικά να απαντηθεί είναι αν αποκρύπτονται από τους Έλληνες κρίσιμες για την τύχη της δόσης πτυχές μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τί την ρωτούμε και οφείλει να απαντήσει άμεσα.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την αποσιώπηση των στοιχείων των ιδιωτών που λαμβάνουν υπέρογκα ενοίκια από το δημόσιο»

Σε απάντηση του Υπουργού οικονομικών με αριθμό πρωτ.: ΔΤΥΕ1149522/2189  αναφέρεται στο Ελληνικό κοινοβούλιο, πως  η γνωστοποίηση του ονόματος των ιδιωτών που νοικιάζουν κτίρια στο Ελληνικό δημόσιο, αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την παραχώρηση ακινήτου, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού, στην Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη»

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΥΠΠΟΤ/ΑΑΠ/Φ176-4/22906/861π.ε. απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, με αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης ΑΔΑ 4Α11Γ-ΙΖ παραχωρήθηκε η άνευ ανταλλάγματος χρήση του, επί της οδού Αγ. Ασωμάτων 9 (περιοχή Κεραμικού) στην Αθήνα, ακινήτου, στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη», για διάστημα δεκαπέντε ετών.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2013


«Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι  Συνάδελφοι,

Συζητάμε τον προϋπολογισμό του 2013.

Αυτό που θέλω να τονίσω από την αρχή, είναι ότι, η υλοποίηση αυτού του προϋπολογισμού, που ταυτίζεται με την υλοποίηση των Μνημονίων, θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εξόντωση, σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση, τον Ελληνικό Λαό.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2013


«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Βουλή των Ελλήνων καλείται να ψηφίσει ή να καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό για το 2013, έχοντας ως δεδομένο και ως προϋπόθεση ότι η βοήθεια των 31 δισεκατομμυρίων ευρώ έχει ήδη εξασφαλιστεί.