ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:


«Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ «ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» ΔΕΝ ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ»

Την πλήρη συμπαράστασή του στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ εξέφρασε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων με θέμα την αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» για τις διαθεσιμότητες από τον κ. Μανιτάκη»

Σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συζητήθηκαν μετά από πρόταση της Βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, οι παρενέργειες στην Δημόσια Διοίκηση από την πρωτοβουλία του υπουργού κ. Μανιτάκη για μαζικές διαθεσιμότητες προσωπικού.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΟΤΑ, ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, τον ξεσηκωμό των ΟΤΑ, τις προτάσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την σωτηρία της Ελλάδας και τα σενάρια συνεργασίας του Κινήματος με το ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σήμερα (22.11.2012) στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κα Σταυρούλα Ξουλίδου, συμμετείχε στην επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της 20-11-2012.

ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΤΑ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Νέα επίσκεψη στη Σάμο θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή (23/11/2012) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

«Ο Πρωθυπουργός διαβάζει τον «Συνταγματολόγο του Ναζισμού» Carl Schmitt περισσότερο κι από τον Λένιν»

Σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια η Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη τοποθετήθηκε για το θέμα της ηθελημένης αλλοίωσης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου από την Συγκυβέρνηση. Ακολουθούν αποσπάσματα της ομιλίας της:

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΚΑΙ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ «ΦΙΑΣΚΟΥ» ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

«Φιάσκο με προγράμματα του ΟΑΕΔ- Χάνουν άνεργοι τα δικαιώματά τους;»

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι συμμετείχαν σε πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ. Για ελάχιστα χρήματα και χωρίς να ενημερωθούν κατά την δημοσίευση της πρόσκλησης μακροχρόνια άνεργοι, μένουν στον αέρα, αφού μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων παραμένουν χωρίς δουλειά και την ίδια στιγμή χάνουν τα δικαιώματα που τους παραχωρεί η πολιτεία ως ανέργους, όπως απαλλαγή από το χαράτσι και μοριοδότηση για δικαίωμα συμμετοχής σε προκηρύξεις θέσεων εργασίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ

«ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΚΛΑΠΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 9.000.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ»

Σε βάθος ενημέρωση για τις αδιερεύνητες πτυχές της υπόθεσης υποκλοπής-μεγατόνων των προσωπικών δεδομένων 9.000.000 Ελλήνων αλλά και για την αξιοπιστία των συστημάτων TAXIS και ELENXIS, ζητά με Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

«ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Την απαράδεκτη και σε ένα μεγάλο βαθμό επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων τουλάχιστον 20 περιοχών της Λέσβου κωλυσιεργία όλων των αρμόδιων φορέων, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Θέμα: «Ειδική μεταχείριση του μειονοτικού ιδιωτικού γυμνασίου-λυκείου «Μουζαφέρ Σαλίχογλου»

Είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν με τις περικοπές στις δαπάνες για μεταφορά μαθητών από ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές στα πλησιέστερα δημόσια σχολεία και τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών των μέσων που ζητούν να εξοφληθούν τα οφειλόμενα. Το πρόβλημα καθίσταται ακόμη πιο έντονο σε περιοχές, όπως ο Νομός Ξάνθης, μεγάλο τμήμα του μαθητικού πληθυσμού του οποίου κατοικεί στον ορεινό όγκο της Ροδόπης.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΡΟΔΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»

Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Παιδείας, κατέθεσε η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, μετά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι ίδιοι, στην οποία ανακοίνωσαν την πρόθεση τους, για την ίδρυση Διεθνούς Σχολής Ξενοδοχειακού Management.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

«Ο κ. Πρωθυπουργός προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής με μοναδικό εργαλείο της δήθεν διαπραγμάτευσης, τη μονομερή συμμόρφωση της κυβέρνησης του στις υποδείξεις και τις επιταγές του Βερολίνου, αφού υποθηκεύει τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος στον βωμό των εκλογικών σχεδιασμών και των επιδιώξεων της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε». 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΟΜΕΑ

Νότης Μαριάς: «Απαράδεκτες κυβερνητικές δηλώσεις νομιμοφροσύνης στη Μέρκελ αντί για κούρεμα των ομολόγων της ΕΚΤ και των δανείων του επίσημου τομέα»

«Επιζήμια για τη χώρα η πολιτική της υποταγής στις απαιτήσεις της Μέρκελ και η συνέχιση της τακτικής του καλού μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά και στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους», επισήμανε ο  Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, αναπτύσσοντας σχετική επίκαιρη ερώτησή του για τη βιωσιμότητα του χρέους και το κούρεμα των ομολόγων της ΕΚΤ και των δανείων του επίσημου τομέα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τα στατιστικά στοιχεία μετρήσεων της κατά αναλογικότητα προβολής των θέσεων των κομμάτων σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, καθώς και της παρουσίας εκπροσώπων τους σε τηλεοπτικές εκπομπές πολιτικού διαλόγου μας δικαιώνουν απόλυτα σχετικά με το διάβημα διαμαρτυρίας που υποβάλλαμε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την Παρασκευή 16/11/2012, σύμφωνα με το οποίο καταγγέλλουμε «την συνεχή και καθημερινή καταστρατήγηση του χρόνου τηλεοπτικής παρουσίας που δικαιούμαστε ως τέταρτο κατά σειρά ψήφων και ποσοστών κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία μεταφράζεται στη συστηματική απουσία εκπροσώπων μας (βουλευτών και στελεχών) από ενημερωτικές εκπομπές πολιτικού διαλόγου, καθώς και των θέσεων, δηλώσεων και ανακοινώσεών μας από τα Δελτία Ειδήσεων, κεντρικά και άλλα».