ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ










ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ


ΘΕΜΑ: «ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΟΛΒ ΣΤΟΝ ΟΛΘ Α.Ε»

Στο προσχέδιο νόμου για την «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» το οποίο δημοσιεύσατε πρόσφατα, συμπεριλάβατε διάταξη (άρθρο 36) με την οποία μετατρέπετε τον ΟΛΒ σε δορυφόρο του ΟΛΘ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗΣ


«Αντί η κυβέρνηση να αναλώνεται σε συσκέψεις χωρίς αποτέλεσμα για την ατμοσφαιρική ρύπανση από τα τζάκια, την ώρα που ο ελληνικός λαός παγώνει και τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας κλείνουν εξαιτίας της εγκληματικής ενεργειακής πολιτικής της, οφείλει χωρίς καμιά καθυστέρηση να μειώσει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και να πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων όπως υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Σαμαράς.»

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός γνωρίζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα των 2,3 δις ευρώ για το οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση, επιτεύχθηκε με θύματα τα εκατομμύρια των ανέργων, το κούρεμα μισθών και συντάξεων, το κλείσιμο χιλιάδων μαγαζιών και τα 9,3 δις ευρώ «φέσια» του δημοσίου στην αγορά».

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εμμένουν στην αρχική τους θέση ότι η υπό σύσταση προανακριτική επιτροπή οφείλει να διερευνήσει τις ευθύνες όλων των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ συμπεριλαμβανομένων των Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου, όλα στο φως, καμιά συγκάλυψη».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ


«Κανονισμός της Βουλής των Ελλήνων, άρθρο 124, παρ. 1: «Η Κυβέρνηση υπόκειται στον έλεγχο της Βουλής…».

Το, ως άνω, άρθρο περικλείει την ουσία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αποτελεί τον βασικό λόγο ύπαρξης του, θεμελιωδέσταστου, άρθρου 1 (παρ.1), του Συντάγματος, στο οποίο καθορίζεται ότι, το πολίτευμα της Ελλάδας είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


«Όχι στο κλείσιμο Πανεπιστημιακών Σχολών της Κρήτης»

Την έντονη αντίδρασή του στα σχέδια του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο Πανεπιστημιακών Σχολών της Κρήτης εκφράζει με αναφορά του στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπεύθυνος του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


 «Ο κ. Στουρνάρας συγκαλύπτει τον κ. Παπακωνσταντίνου, μη απαντώντας στις ερωτήσεις για ΟΔΔΗΧ, ΤΑΙΠΕΔ και ΚΑΕ»

Εδώ και αρκετούς μήνες ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας δεν απαντά σε σχετικές ερωτήσεις της Βουλευτού Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή σχετικά με τα «έργα και τις ημέρες» του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και των κυβερνήσεων του Μνημονίου στον ΟΔΔΗΧ, στο ΤΑΙΠΕΔ και στα ΚΑΕ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

«Αντί η κυβέρνηση να καλεί τον χειμαζόμενο Έλληνα οικογενειάρχη να περιορίσει τη χρήση καυσόξυλων, θα πρέπει άμεσα να μειώσει το φόρο του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του 2010, προκειμένου αφενός να προστατευθεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον από το νέφος της αιθαλομίχλης που καλύπτει τις ελληνικές πόλεις και αφετέρου να μην παγώσουν χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά τους επόμενους μήνες.

Επειδή η κυβέρνηση συνεχίζει προκλητικά να αδιαφορεί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προχωρούν στην κατάθεση σχετικής τροπολογίας στο φορολογικό νομοσχέδιο.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο στο Λουξεμβούργο»

Σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας έκθεση ειδικής επιτροπής του υπουργείου Ανάπτυξης για την σύσταση Εταιρείας Επενδύσεων Μεταβλητού Κεφαλαίου (SICAV) με την επωνυμία «Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο». Το περίεργο με αυτή την πρωτοβουλία είναι ότι η λειτουργία της εν λόγω Εταιρίας προτείνεται να διέπεται από το δίκαιο του Λουξεμβούργου όπου και θα εδρεύει. Ως δικαιολογία προβάλλετε την ανάγκη δήθεν «εξασφάλισης των ξένων ιδιωτών επενδυτών».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή η πρόσληψη 725 Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων»

Γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών σχετικά με την καθυστέρηση της πρόσληψης των επιτυχόντων του Διαγωνισμού για την κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα επτακοσίων είκοσι πέντε (725) Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων, κατέθεσε στις 28/12/2012 στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΚΑΙ ΛΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΑΥΡΙΟ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Ολοκληρώθηκε απόψε η επίσκεψη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ σε Καρπενήσι και Λαμία, στα πλαίσια της προσυνεδριακής περιοδείας του σε 16 νομούς της χώρας.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Η σημερινή παραίτηση της εμπλεκόμενης στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κ. Ελένης Παπακωνσταντίνου από το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να εξαλείψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, γι’ αυτό εμμένουμε στη θέση μας για παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που δεν τόλμησε να την απομακρύνει καθώς επίσης και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Τάκη Αθανασόπουλο και το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου που την τοποθέτησαν εκεί».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ


«ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΟΠΑΔΩΝ ΔΡΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ»

Τη συγκλονιστική κραυγή απελπισίας και αγωνίας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, μιας Μουσουλμάνας Ρομά από την Ξάνθη, η οποία κατήγγειλε στο 5ο Συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες στη Γενεύη, την κατευθυνόμενη από την Άγκυρα εκπαιδευτική πολιτική της μειονότητας, μετέφερε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ


Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Γαβριήλ Αβραμίδης, μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα, των Ομογενών από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, με αίτημα την κατάργηση των γενοκτονικών διατάξεων, σε βάρος των νεοπροσφύγων - ομογενών, που περιλαμβάνονται στο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» («Μνημόνιο 3»), έκανε την ακόλουθη δήλωση: