ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΜΕΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΓΡΟΤ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η πυρκαγιά στο νησί της Χίου κατέστρεψε ολοσχερώς τεράστιες εκτάσεις δασικές και ιδιωτικές. Το πανέμορφο νησί μας μετατράπηκε σε ένα τεράστιο «οικόπεδο».

Περισσότερες από πέντε χιλιάδες οικογένειες στη Χίο ζουν αποκλειστικά από τις καλλιέργειές τους. Για τους περισσότερους δε από αυτούς η μαστιχοκαλλιέργεια είναι η αποκλειστική πηγή εσόδων για ολόκληρη την χρονιά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"


Μετά από εισήγηση του Προέδρου του Κόμματος, που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την  Διοικούσα Επιτροπή στη συνεδρίαση της 21-8-2012, αποφασίζεται να οριστεί Γενικός Διευθυντής του κόμματος και προσωρινός Οικονομικός Υπεύθυνος, ο κ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος του Αλεξάνδρου σε αντικατάσταση του κ. Ζώη Κολιού.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


Προς
Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Θέμα: Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του Μνημονίου
Κύριε Πρόεδρε,

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ


  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Αθήνα, 21 Αυγούστου 2012

Αγαπητέ Συνάδελφε,
    Όλοι οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχουν ήδη υπογράψει κείμενο για τη συζήτηση εξεταστικής επιτροπής για τις συνθήκες και τις ευθύνες της υπαγωγής της χώρας στο Μνημόνιο τον  Μάιο του 2010.
  Σου αποστέλλω αυτό το κείμενο με εμπιστοσύνη στα δημοκρατικά σου αισθήματα και την συναίσθηση ευθύνης που διακρίνει  όλους τους βουλευτές ανεξαρτήτως.
  Σου ζητώ να υπογράψεις  το αίτημα εξεταστικής επιτροπής ώστε να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των βουλευτών και να συζητηθεί στην Βουλή.
  Πιστεύω πως αυτό το οφείλουμε στον Ελληνικό λαό και στην Δημοκρατία.

Συναδελφικά,

Π. Καμμένος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Ακολουθούν συνημμένα η επιστολή του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου προς τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο και το κείμενο της αίτησης των 20 βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου συνεδρίασε η διοικούσα επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Την διοικούσα επιτροπή απασχόλησαν θέματα πολιτικής επικαιρότητας, προγραμματισμός δράσης, ενώ παράλληλα αντιμετώπισε εκκρεμότητες οργανωτικού χαρακτήρα.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

«Ο κ. Σαμαράς και οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι του κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αφού υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα της δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης, τώρα, ενόψει της συνάντησης Σαμαρά-Μέρκελ, προτάσσουν ως νέο έπαθλο την επιμήκυνση. Αποσιωπούν σκόπιμα ότι για τους πολίτες που θα κληθούν να πληρώσουν την μνημονιακή πολιτική αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερες θυσίες και παράταση της εξαθλίωσης τους.

Το πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας των κυβερνητικών εταίρων έχει γίνει πια κουρέλι και έχει αντικατασταθεί από τις απαιτήσεις και τις υποδείξεις της τρόικας».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

«Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η κατανομή των μόλις 225 θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών που θα διοριστούν φέτος (σχολικό έτος 2012-2013). Σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση, την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, καμία θέση δεν δίνεται στον κλάδο ΠΕ 01 των Θεολόγων.

Ούτε ένας, λοιπόν, μόνιμος διορισμός Θεολόγου για το έτος 2012-2013. Nα σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλοι κλάδοι στους οποίους δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί, όπως οι κλάδοι των Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Γυμναστών, Πληροφορικής κ.ά. Επιπλέον, δεν έγινε ούτε ένας διορισμός Θεολόγου και των ίδιων ως άνω ειδικοτήτων ειδικής κατηγορίας (πολύτεκνοι, άτομα με 67% αναπηρία κλπ.).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΘΕΜΑ: «Χρόνια προβλήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης» 
Η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο της προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. 
Συγκεκριμένα: 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ»
Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 285/19.1.2010 έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΔΕΗ Α.Ε. προς τους Διευθυντές των ΑΗΣ, λόγω των προβλημάτων που παρατηρούνται κυρίως σε εργολάβους καθαρισμού, μεταξύ του αναδόχου και των εργαζομένων και προκειμένου να προλαμβάνονται καταστάσεις που θίγουν έμμεσα το κύρος της επιχείρησης, οι ασκούντες επιβλέπουσας υπηρεσίας και η προϊσταμένη αυτών υπηρεσία πρέπει να εφαρμόζουν και να τηρούν τις διαδικασίες που προβλέπονται στους όρους των συμβάσεων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Ταλαιπωρία επιβατών κρουαζιερόπλοιου στη Σύρο»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κατέθεσε η Βουλευτής Δωδεκανήσου και Υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας, Μίκα Ιατρίδη.
Στην ερώτησή της, η Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρεται στην ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιου που προσέγγισε στη Σύρο, λόγω της απόφασης της Ασφάλειας της Σύρου να προχωρήσει σε λεπτομερή έλεγχο των διαβατηρίων των επιβατών και να τους ελέγξει έναν προς έναν, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να κρατήσει σχεδόν τέσσερις ώρες και να προκληθεί μεγάλη ταλαιπωρία στους επιβάτες και στο πλήρωμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΜEΡΚΕΛ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Ερώτηση προς τον Υπουργό  Οικονομικών  κ. Γιάννη Στουρνάρα  κατέθεσε σήμερα  20  Αυγούστου 2012,  ο υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών  και  αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  Βουλευτής Ηρακλείου  Νότης Μαριάς, με  την οποία καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη διεκδίκηση του ποσού των 162 δισ. ευρώ που οφείλει η Γερμανία στη χώρα μας λόγω των πολεμικών επανορθώσεων που επιδικάστηκαν στη πατρίδα μας από τη Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946 αλλά και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ FACEBOOK ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

«Ο κ. Σαμαράς, σε χρόνο ρεκόρ, απέλυσε πρόσφατα βουλευτή του για ένα tweet. Δεν αντιδρά, όμως, για το facebook και τη φωτό υποψήφιου βουλευτή του στη Θράκη. Προφανώς μια φανατική φιλομνημονιακή συμπεριφορά υποψήφιου βουλευτή, είναι πολύ πιο ισχυρή από συμπεριφορά του σε σοβαρότατα εθνικά ζητήματα, ώστε να ασχοληθεί μαζί του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΡΗ

«Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ. ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ»
 
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και ο Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εθνικής  Άμυνας Βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής, έκαναν την εξής κοινή δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εξακολουθούμε να περιμένουμε την ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, για την σύγκλιση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών, προκειμένου να συζητηθούν, κατά πρώτο λόγο, θέματα σχετιζόμενα με το Μνημόνιο και τις νέες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στο ειδικό μισθολόγιο, που διατάσσουν οι υπάλληλοι της Τρόικας, όσο και το σοβαρότατο ζήτημα των κωδικών των Ε.Δ. που βρίσκονται παράνομα στη γνώση του Τόμσεν και της παρέας του.