ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ


               Συγκεντρωνόμαστε έξω από τη γερμανική πρεσβεία, ανήμερα της επίσκεψης της 
               καγκελαρίου Μέρκελ που συμπίπτει με τη μαύρη επέτειο βομβαρδισμού της 
              Αθήνας το 1944 από τη Λουτβάφε και τρεις μέρες πριν την επέτειο της 12ης Οκτωβρίου 
              1944, ημέρα αποχώρησης των κατοχικών δυνάμεων του Γ’ Ράϊχ από την Αθήνα, με σκοπό 
               όχι την ένταση ή την αντιπαλότητα, αλλά για να απευθυνθούμε με αυτό το ψήφισμά μας 
               στο γερμανικό λαό. 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


«Στη Βουλή τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης»


Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων του Πανεπιστημιακών και εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης που πραγματοποιούνται σήμερα 9-10-2012 εκφράζει με γραπτή δήλωσή του ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το κείμενο ψηφίσματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που θυροκολλήθηκε στην γερμανική πρεσβεία έχει αποσταλεί στην γερμανική γλώσσα στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων και στην ηλεκτρονική διεύθυνση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Γερμανίας.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


«Με κάθε επισημότητα η Γερμανική οικονομική κατοχή στην Ελλάδα»


Μετά Βαΐων και κλάδων υποδέχεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς την πολιτική προϊστάμενή του, καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Μετά τις πρωτοφανείς επισκέψεις Γερμανών Αξιωματούχων στη Δυτική Μακεδονία, που σε συχνότητα θυμίζουν την κατοχική περίοδο 1940-1944, η ηγεσία της Γερμανίας πραγματοποιεί επισκέψεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, χωρίς να τηρούνται έστω και οι τυπικές διακρατικές συμφωνίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ


Την οριακή κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τα Ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας, έφερε με ερώτησή της στη Βουλή, η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μίκα Ιατρίδη.

Στο κείμενο της ερώτησης, η Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρεται στο ενδεχόμενο, τα Ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας να κλείσουν, γεγονός που έχει δημιουργήσει εντάσεις, μεταξύ της διοίκησης των ναυπηγείων και των εργαζόμενων σε αυτά.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Θέμα: «Σχετικά με την παρουσία ιδιωτικής εταιρείας security στο κτίριο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας»
  
Δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο» της 8ης Οκτωβρίου 2012, με αριθμό φύλλου 99 αναφέρει ότι το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται η Ελληνική Στατιστική Αρχή, φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης (security). Οι υπάλληλοι της εταιρείας αυτής, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ελέγχουν τους επισκέπτες και κυκλοφορούν εντός και περιφερειακά του κτιρίου, με βαρύ οπλισμό.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ - ΣΑΜΑΡΑ


«Από τις δηλώσεις της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά το μόνο απτό και καθαρό συμπέρασμα που αξίζει να κρατήσει κανείς είναι ότι η μεν κ. Μέρκελ απλώς ευχήθηκε παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ παραπέμποντας με πείσμα στην υλοποίηση ενός προγράμματος για το οποίο όλοι συνομολογούν ότι δεν βγαίνει και είναι επώδυνο και υφεσιακό, ο δε κ. Σαμαράς αιφνιδιασμένος από την σχετική ερώτηση προτίμησε να την προσπεράσει και να αναφερθεί στην ύφεση και στην ανεργία.»

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ


«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ήρθαμε να επιδώσουμε στην γερμανική πρεσβεία ένα ψήφισμα το οποίο θα δοθεί και στα ΜΜΕ. Λυπούμαστε ιδιαίτερα, γιατί, μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας του γερμανικού κράτους, οι εντολές που είχαν λάβει ήταν να μην παραλάβουν κανένα φάκελο από κοινοβουλευτικό κόμμα. Αυτός είναι ο σεβασμός προς τη Δημοκρατία.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ


«Η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει την Αθήνα μια πολιορκημένη πόλη. Η απαγόρευση των συναθροίσεων είναι κατά παράβαση των άρθρων του Συντάγματος.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποφάσισε να πραγματοποιήσει στις 17.00 τη συγκέντρωση που είχε προαναγγείλει στη Γερμανική πρεσβεία, η οποία θα γίνει στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ


«Ήρθαμε εδώ να διαδηλώσουμε απέναντι στην έλευση όχι της καγκελαρίου της Γερμανίας αλλά εκείνης της ηγέτιδας μιας χώρας της Ευρωπαϊκής
Ένωσης, που θέλει να γίνει επικυρίαρχος των λαών της Ευρώπης καταλύοντας ουσιαστικά και την ευρωπαϊκή συμφωνία.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Φαρσοκωμωδία ο έλεγχος του παρεμπορίου από το κράτος»

Σε απάντηση Αναφοράς που κατέθεσε η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς απέστειλε στις 4 Οκτωβρίου στοιχεία στην Βουλή που επιβεβαιώνουν τις χειρότερες προβλέψεις του εμπορικού κόσμου της χώρας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Α.Δ.Α. ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ


Σε σημερινή κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, η οποία συνεκλήθη εκτάκτως κατόπιν απόφασης του προέδρου Πάνου Καμμένου, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


«Στη Βουλή τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Γόρτυνας»


Ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς  κατέθεσε Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Α. Ρουπακιώτη επιστολή του Δημάρχου Γόρτυνας και σχετικό δημοσίευμα, αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν από τις κατασχέσεις χρημάτων του Δήμου.

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΝΑΦΟΡΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ


Καμία ουσιαστική αλλαγή δεν προσέθεσε, η επίσκεψη της γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία σε κοινωνικό, πολιτικό αλλά και οικονομικό επίπεδο.

Αντίθετα, με την επίσκεψή της επισημοποίησε και ενίσχυσε την εντατικοποίηση της ψήφισης και πιστής εφαρμογής των ανάλγητων μέτρων και πολιτικών πρακτικών των κων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε προς τα ΜΜΕ, η κα Μέρκελ τόνισε την αναγκαιότητα υλοποίησης των διαρθρωτικών .......

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ


«Η απαγόρευση της συναθροίσεως η οποία αποφασίστηκε από την κυβέρνηση αποτελεί ουσιαστικά αναστολή διατάξεων του συντάγματος. Έγινε μόνο για την συγκέντρωση που είχαν προαναγγείλλει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και αποτελεί πλήγμα για την δημοκρατία. Με προσωπική μου εντολή αύριο το πρωί στις δέκα η ώρα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και η Διοικούσα Επιτροπή για να αποφασίσουμε πως θα απαντήσουμε.

Μίλησα με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και θα ενημερώσω  και την Βουλή για αυτήν την παράνομη, αντισυνταγματική και πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης, κατ’ εντολή της τρόικας και της κ. Μέρκελ, να απαγορεύσει στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία τις δημόσιες συναθροίσεις. Θα συναθροιστούμε.»