ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Περιοδεία σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά θα πραγματοποιήσει από αύριο (16/11/2012) μέχρι την Κυριακή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Την Τετάρτη 14-11-2012 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεδρίαση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χαλκιδικής. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε, η Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου η οποία απεύθυνε χαιρετισμό στην επιτροπή και στα μέλη του κινήματος στον Νομό και οι Πολιτευτές Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Καμπάνης, Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Κατερίνα Μαστρογιάννη και Άννα Χαλκιά.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ Ε-65


«Γεφύρι της Άρτας ο Ε65»

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών παραμέλησαν, αδιαφόρησαν και καθυστέρησαν την κατασκευή ενός μεγάλου έργου που θα έβγαζε από την απομόνωση τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα. Ενός έργου που θα έδινε τη δυνατότητα σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με την Αθήνα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Οι καθυστερήσεις των κυβερνήσεων οδήγησαν το έργο στα πρόθυρα της ακύρωσης με την κατασκευή του να είναι αβέβαιη. Την ίδια στιγμή, είναι πιθανή η καταβολή αποζημίωσης στις ανάδοχες εταιρείες, η οποία θα αγγίξει το 1 δις Ευρώ από Εθνικούς πόρους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ


Για κατ' επανάληψη ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στον κοινοβουλευτικό του έλεγχο, κατηγορεί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, με πολύ αυστηρή Ερώτησή του, τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


Θέμα: «Αδράνεια και αδιαφορία για την άδεια εκμετάλλευσης του λατομικού χώρου του κοιτάσματος Ζεολίθων της περιοχής Πετρωτών Νομού Έβρου».

Κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή των Ελλήνων η υπ αριθμόν πρωτοκόλλου 4000/361- 15/11/2012 ερώτηση - αίτηση κατάθεσης εγγράφων από τους Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Ραχήλ Μακρή και κ. Μαρίνο Ουζουνίδη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα «Αδράνεια και αδιαφορία για την άδεια εκμετάλλευσης του λατομικού χώρου του κοιτάσματος Ζεολίθων της περιοχής Πετρωτών Νομού Έβρου».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ


Θέμα: «Διατήρηση του Β’ Σώματος Στρατού με έδρα τη Βέροια»

Έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, αναμοχλεύει το ζήτημα της διατήρησης ή μη του Β’ Σώματος Στρατού ως του νευραλγικότερου επιχειρησιακού βραχίονα ταχείας επεμβάσεως των εθνικών στρατιωτικών δυνάμεων όλων των όπλων.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΚ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ


«Παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε οιωνοσκόποι, ούτε μιλάμε με ανώτερες δυνάμεις ακόμα και αν ανατρέξουμε στις εκτιμήσεις των πιο αισιόδοξων ντόπιων και ξένων παρατηρητών συμπεραίνουμε ότι, αντίθετα με τις διαβεβαιώσεις του κ. πρωθυπουργού, η ύφεση θα είναι υψηλότατη και το 2013 ενώ η ήδη θηριώδης ανεργία θα ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη.» 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ κ. ΦΟΥΧΤΕΛ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


«Η κ. Μέρκελ αποφάσισε να εγκαταστήσει ως μόνιμο παρατηρητή των ελληνικών ΟΤΑ, τον Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, γιατί η Γερμανία έχει βάλει στο στόχαστρό της, μεταξύ άλλων, τους ΟΤΑ και συγκεκριμένα τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο διετής βομβαρδισμός ενημέρωσης σχετικά με τις «σύγχρονες τεχνολογίες καύσης απορριμμάτων» που αναπτύσσουν γερμανικές εταιρείες, δεν έπεισαν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ


«Καλούμε τον Πρωθυπουργό, μετά την αναμενόμενη απόφαση του ΣΤΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Ραγκούση, να μην χρονοτριβεί και να αναλάβει πρωτοβουλία φέρνοντας προς συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή την πρόταση νόμου που έχουν καταθέσει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την πρώτη μέρα λειτουργίας αυτής της Κοινοβουλευτικής περιόδου και ταυτόχρονα να ψηφισθούν κατά στην ίδια συζήτηση επιτέλους και οι προβλεπόμενες απ’ το Σύνταγμα διατάξεις με τις οποίες αναγνωρίζεται το δικαίωμα των ομογενών που ζουν στο εξωτερικό, να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ


«Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του κ. Φούχτελ»

«Η δήλωση του Γερμανού Υφυπουργού κ. Φούχτελ περί αποτελεσματικής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, που να περιλαμβάνει μείωση του στο ένα τρίτο, αποκαλύπτει ότι η Κυβερνητική Τρόικα λειτουργεί ως εντολοδόχος των δανειστών.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Α. ΜΑΝΙΤΑΚΗ


«Να συγκληθεί άμεσα η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τις
διαθεσιμότητες στο Δημόσιο»

Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπεύθυνη Τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρίνα Χρυσοβελώνη απέστειλε σήμερα επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Μανιτάκη ζητώντας του να ενημερώσει τη Βουλή για την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής: