ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ


Η τομεάρχης Παιδείας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού στην κοινωνία και την εκπαίδευση.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ


«ΕΝΕΡΓΕΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ»

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το μεθοδευμένο από την τρόικα, χτύπημα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, ο υπουργός της Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας, να προβούν σε άμεσες ενέργειες ώστε μαζί με τον ελληνικό λαό, τόσο τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και οι απόστρατοι που εξυπηρετούνται από Κυπριακές Τράπεζες, να μπορέσουν να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες και τις υποχρεώσεις τους.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή η στελέχωση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κρήτης και η δημιουργία τμημάτων Ενηλίκων σε αυτά»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό έγγραφο της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ηρακλείου) σχετικά με τη στελέχωση των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ) Κρήτης και τη δημιουργία τμημάτων Ενηλίκων σε αυτά.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΚΠΟΕ) ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 26/3/2013 στις 16:00 θα συγκληθεί η Κεντρική Προσυνεδριακή Οργανωτική Επιτροπή (ΚΠΟΕ) στην αίθουσα S2, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.

Καλούνται, όλοι οι σύνδεσμοι περιφέρειας να εφαρμόσουν την νέα διαδικασία συγκρότησης της ΚΠΟΕ και να καλέσουν τα ακόλουθα όργανα του Κινήματος, για να παρίστανται και αυτά στην συνεδρίαση:

ΜΕ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΙΟΥ. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ. ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ»


Με πολλούς φακέλους σημαντικών θεμάτων που χρήζουν κοινοβουλευτικής παρέμβασης, έκλεισε τη νέα περιοδεία του στη Σάμο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

«ΚΑΠΟΤΕ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ. ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ. ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΙΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ»

«ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ»

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΘΕΜΑ: «Αδικαιολόγητη κωλυσιεργία στη μεταφορά προσωπικού των ΠΕΔ στους ΟΤΑ»

Από τα τέλη του 2011 υπάλληλοι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) έχουν υποβάλει αιτήσεις για την μεταφορά τους από τις ΠΕΔ σε κενές οργανικές θέσεις των οικείων ΟΤΑ α' και β' βαθμού κατ' εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 12 του άρθρου 45 του Ν. 3979/2011. Οι αιτήσεις αυτές συνοδευόμενες με τις ομόφωνες θετικές αποφάσεις των οικείων οργάνων των ΠΕΔ και με εμπεριστατωμένες σχετικές τεκμηριώσεις διαβιβάστηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών για παροχή έγκρισης σύμφωνα με το εδ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 68 του Ν. 4002/2011.όπου μετά από μεγάλη χρονική καθυστέρηση λόγω των αλλεπάλληλων προεκλογικών περιόδων η εξέτασή τους ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Ακολούθως, διαβιβάστηκαν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όπου παραμένουν σε εκκρεμότητα.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή την καταγγελία κατά του Eurogroup των εργαζομένων της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν τις αντιδράσεις των εργαζόμενων της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα οι οποίοι διαδήλωσαν σήμερα 21/3 έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα εκφράζοντας την ανησυχία τους για το μέλλον της τράπεζας και των θέσεων εργασίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στις 13:00 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Βουλή.

Στη συνάντηση, η οποία θα είναι εφ’ όλης της ύλης, θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η πρόταση δυσπιστίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος θα επισκεφθεί αύριο 21 Μαρτίου 2013 τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του ζητήσει να συνυπογράψει η αξιωματική αντιπολίτευση την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, την οποία υπέγραψαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


«ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ»
  
Δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου παρουσιάζουν την συνάντηση των Βουλευτών της Συγκυβέρνησης Κωνσταντινίδη Ευστάθιου και Παπαδόπουλου Μιχάλη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ-ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


ΘΕΜΑ: « Εγκυμονεί κινδύνους το Σωφρονιστικό Κατάστημα Χαλκίδας λόγω στέγασής του στο κέντρο της πόλης»

Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί το Σωφρονιστικό Κατάστημα Χαλκίδας λόγω στέγασής του στο κέντρο της πόλης. Η ερώτηση υπεβλήθη έπειτα από σχετική ενημέρωση του πολιτευτή Ευβοίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Σταύρου Μακαρίου.

Το κείμενο της ερώτησης έχεις ως εξής:

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


Θέμα: « Όχι σε επικείμενη νομοθετική παρέμβαση στο λειτουργικό πλαίσιο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην Κρήτη»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό έγγραφο- Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τοπικού Παραρτήματος Κρήτης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων σχετικά με τα νέα μέτρα και την πιθανή νομοθετική παρέμβαση στο λειτουργικό πλαίσιο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Όχι στη συγχώνευση των Τμημάτων Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης»
  
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αρβανιτόπουλο, έγγραφο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με την προτεινόμενη συγχώνευση Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή ο διορισμός του υπολοίπου 50% των επιτυχόντων τυφλών της προκήρυξης του ν. 2643/1998 του έτους 2008»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό έγγραφο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.) που αφορά τον διορισμό του υπολοίπου 50% των επιτυχόντων τυφλών της προκήρυξης του ν. 2643/1998 του έτους 2008.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


Σήμερα σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης με θέμα «ασυνόδευτα ανήλικα» οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκπροσωπήθηκαν από τις Βουλευτές Μ. Χρυσοβελώνη και Σ. Ξουλίδου. Ακολουθεί η τοποθέτηση της αναπλ. Γραμματέως Κ.Ο και Βουλευτή Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη:

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Επενδυτικά Εργαλεία Ανάπτυξης, Παροχή Πιστώσεων και άλλες διατάξεις»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


Σήμερα για 6η συνεχή φορά ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης απέφυγε να προσέλθει στην Ολομέλεια της Βουλής για να απαντήσει στην αναπλ. Γραμματέα της Κ.Ο και Βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχετικά με τις δήθεν ετήσιες εξοικονομήσεις 400 εκατομμυρίων ευρώ από συντάξεις και επιδόματα «μαϊμού».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ 6.500 ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΕ ΣΑΜΟ-ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΟΥΣ


Δριμύ κατηγορώ για την καταδίκη 6.500 πολύτεκνων οικογενειών σε Σάμο-Ικαρία και Φούρνους, που πληρώνουν και αυτές τις εγκληματικές επιλογές της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, εξαπέλυσε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 300 ΕΥΡΩ; ΤΑ 120 ΕΥΡΩ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ; ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής για τα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια προς τα ελληνικά νησιά:

«ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΚΟΥΒΕΛΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ. ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ. ΛΟΓΙΚΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ»


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας σήμερα το πρωί στο δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ Έβρου, έκανε τις εξής δηλώσεις για τα γεγονότα στην Κύπρο και τις επιπτώσεις στην Ελλάδα.

ΕΡ: Τί επιπτώσεις εκτιμάτε ότι θα έχει για την Ελλάδα η κρίση στην Κύπρο;

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αφού ως μέλος της τρόικας για την Κύπρο συνήργησε στη λήψη της παράνομης απόφασης του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, συνεχίζει την εκβιαστική πολιτική της κ. Μέρκελ δηλώνοντας ότι θα παρέχει ρευστότητα στις κυπριακές τράπεζες μέχρι την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013, αναλαμβάνοντας έτσι ευθύνες τεράστιων πολιτικών και οικονομικών διαστάσεων.»