ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Αμέσως, μόλις εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στη Χίο, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δια του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Επικρατείας, κ. Τέρενς Κουίκ, της Υπεύθυνης Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας και Βουλευτού Δωδεκανήσου, κ. Μίκας Ιατρίδη και του Γραμματέα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος, πρώην Βουλευτή Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού, παρακολουθούν  και ενημερώνονται συνεχώς για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Χίο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΤΗΣ ΣΙΝΔΟΥ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται το ΤΕΙ Σίνδου - Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα η στάση πληρωμών να δείχνει αναπόφευκτη.
Η Τράπεζα της Ελλάδος επένδυσε τα διαθέσιμα του ιδρύματος σε ομόλογα, τα οποία στη συνέχεια κουρεύτηκαν, στα πλαίσια του PSI.

Αποτέλεσμα ήταν τα 8 εκατ. ευρώ που διέθετε το ίδρυμα να γίνουν 180.000 ευρώ και η στάση πληρωμών να αποτελεί τη μοναδική λύση.

Η κατάσταση του ΤΕΙ είναι δραματική, καθώς τη στιγμή που μειώθηκαν τα διαθέσιμά του, την ίδια ώρα δεν έχει λάβει χρήματα για το 2012, κινδυνεύοντας με αναστολή της λειτουργίας του.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Θέμα: «Ειδικές κατηγορίες εκπαιδευτικών»
Σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ. 91856/Δ2/08082012/ΥΠΑΙΘΠΑ απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες καθηγητών που δικαιούνται διορισμό λόγω ειδικής κατηγορίας, δηλαδή πολύτεκνοι, άτομα με πάνω από 67% αναπηρία κλπ.
Με έκπληξη διαπίστωσα πως η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ποιοι έχουν αυτό το δικαίωμα:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Θέμα: «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών»

Οι παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας και των «παρατρεχάμενων» του Υπουργείου Παιδείας ξεπέρασαν φέτος κάθε προηγούμενο, αφού, μέχρι και την τελευταία στιγμή, «έγραφαν» κι «έσβηναν» ονόματα εκπαιδευτικών, που είχαν ζητήσει νόμιμα απόσπαση ανάλογα με τις πιέσεις.

Σε ορισμένες περιοχές (π.χ. Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία, όπου είναι δύσκολο να αποσπασθεί κάποιος λόγω περιορισμένων θέσεων) άλλαξαν, σχεδόν ολοκληρωτικά, την πρόταση των ΑΠΥΣΠΕ. Υπενθυμίζω ότι οι αποσπάσεις σε φορείς και σε γραφεία δεν περνούν από το ΚΥΣΠΕ, αλλά οι προτάσεις των ΑΠΥΣΠΕ και των φορέων πηγαίνουν απευθείας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία και τελικά αποφασίζει.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 3,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΕΚΤ

«Την ώρα που η κυβέρνηση, πιστή στις εντολές της τρόικας, συνεχίζει την ανάλγητη αντικοινωνική της μνημονιακή πολιτική, επιβάλλοντας νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται αύριο 20/8/2012 να εξοφλήσει στο 100% της αξίας του ομόλογο του ελληνικού δημοσίου, που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συνολικής αξίας 3,2 δισ. ευρώ, το οποίο όμως η ΕΚΤ αγόρασε στη δευτερογενή αγορά στο 60% της αξίας του.
Αυτό σημαίνει ότι η ΕΚΤ, αξιοποιώντας το κλίμα διεθνούς κερδοσκοπίας εις βάρος της πατρίδας μας, ενεργεί ως κλασικός κερδοσκόπος και «πουλώντας αέρα κοπανιστό» κερδίζει εις βάρος του ελληνικού λαού από το εν λόγω ομόλογο 1,28 δισ. ευρώ.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ

«Η δήλωση του κ. Σαμαρά ότι θα εφαρμόσει το Μνημόνιο ακόμη και αν πέσει η κυβέρνησή του, δεν μπορεί να ληφθεί ούτε ως δείγμα αποφασιστικότητας, ούτε ως απειλή απέναντι σε οποιονδήποτε. Απλώς, εν’ όψει της συνάντησής του με την κ. Μέρκελ, επιβεβαιώνει την υπογραφή του κάτω από μία πολιτική που οδηγεί στην πτώχευση τη χώρα, στην εξαθλίωση τους πολίτες και στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Δυστυχώς ο κ. Σαμαράς δεν διαθέτει την αποφασιστικότητά του υπέρ της υιοθέτησης και της εφαρμογής ενός εθνικού σχεδίου δράσης για έξοδο από την κρίση».