ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ


«Η ομολογία Λοβέρδου ότι υπήρχε σχέδιο εντάξεως της χώρας από τον κ. Παπανδρέου στον μηχανισμό στήριξης δείχνει ότι απαιτεί τώρα ο ελληνικός λαός να προχωρήσουμε στη μία και μόνη εξεταστική που είχε προαναγγείλει ο κ. Σαμαράς. Η τακτική, του να καλύπτει ο πρωθυπουργός της χώρας τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η ψήφος των 80 βουλευτών για την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου στην τελευταία προανακριτική δείχνει ότι και η Βουλή την Ελλήνων είναι έτοιμη να στείλει τον κ. Παπανδρέου εκεί που του αξίζει.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ


ΘΕΜΑ: «Συλλήψεις και ξυλοδαρμοί ξένων τουριστών, κατά τη διεξαγωγή ελέγχων στο πλαίσιο της επιχείρησης Ξένιος Ζευς»

Κύριε Υπουργέ

Προηγήθηκε μέσα στις τελευταίες μέρες ένα εκτενές ρεπορτάζ του έγκυρου βρετανικού δικτύου BBC για να πληροφορηθούμε οι Έλληνες, πολιτικοί και πολίτες, ότι έχουν σημειωθεί επανειλημμένα περιστατικά συλλήψεων με χειροπέδες και ξυλοδαρμών έως σημείου λιποθυμίας ξένων τουριστών, από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι διεξήγαγαν ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» και αυτό, μολονότι τα θύματα επέδειξαν κανονικά τα διαβατήριά τους.

Συγκεκριμένα...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ»

«ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΠΙΧΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΔΡΟΣΕΡΟΥ ΤΩΝ ΡΟΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ


«ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΒΙΒΛΙΩΝ;»

Τις απίστευτες καταγγελίες των φοιτητών του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, για την Πρύτανη του πανεπιστημίου και Πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας κα Α. Σαλή- Παπασαλή, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται τα Ιόνια νησιά.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ.


ΘΕΜΑ: «Ρύθμιση στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο»
  
Η επιχειρηματική κοινότητα του Έβρου εδώ και τρία χρόνια αγωνίζεται κάτω από απόλυτα αντίξοες συνθήκες να διατηρήσει βιώσιμες τις επιχειρήσεις της και κατ΄ επέκταση τις θέσεις εργασίας που αυτές παρέχουν. Επιπρόσθετα, παραμένει εκτεθειμένη και απροστάτευτη δίπλα σε δύο μη ανταγωνίσιμες αγορές της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, οι οποίες λόγω χαμηλότερων τιμών έχουν αποσπάσει πλέον ένα τεράστιο μερίδιο της τοπικής αγοράς.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΡΥΘΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΕΕ ΛΟΓΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΚΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


«Η Βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Σταυρούλα Ξουλίδου και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και αναφέρουμε ότι με αγωνία παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία Τ.Ε.Ε., τη γνωστοποίηση της τρίωρης στάσης εργασίας και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Υπουργείου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΠΑ


«H ΔΕΠΑ αποτελεί μια τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας επιχείρηση για την Νοτιοανατολική Μεσόγειο, σημαντικότατη για το μέλλον της πατρίδας και την ενεργειακή της επάρκεια, αφού τροφοδοτεί εκατομμύρια νοικοκυριά με φυσικό αέριο. Κάθε κίνηση μεροληψίας θα εκθέσει ανεπανόρθωτα το διεθνές κύρος της χώρας και την ενεργειακή της θέση στις διεθνείς αγορές.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει σε προκαθορισμένες ενέργειες που πριμοδοτούν συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία επιζητούν την καταλήστευση των Εθνικών πόρων και την εκμετάλλευση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ


«Αντί ο κ. Χατζηδάκης να απειλεί τους εργαζόμενους της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. οφείλει να παλέψει για το δημόσιο συμφέρον, τις ασφαλείς μεταφορές, για εθνικές υποδομές, για ολιστική και όχι λογιστική εξοικονόμηση πόρων και να προβεί ως οφείλει ως Υπουργός σε σοβαρή πολιτική ανάπτυξης μιας επιχείρησης, την οποία μεθοδευμένα αυτός και οι προκάτοχοί του υποβάθμισαν προκειμένου να παραδώσουν στα χέρια συμφερόντων.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


«Η τρικομματική συγκυβέρνηση έχει βάλει ως απώτερο στόχο τη διάλυση του συστήματος υγείας σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Η αδιαφορία που επιδεικνύουν οι κυβερνώντες για την υγεία των Ελλήνων πολιτών, είναι πρωτοφανής και έχει ως βάση της τη σκληρά εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΙΜΠΛΕ


«Παρά τις θριαμβολογίες του κ. Στουρνάρα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την δήθεν θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Σόιμπλε ενεργώντας ως ανθύπατος και παρότι γνωρίζει ότι το μνημόνιο δεν οδηγεί πουθενά, επιμένει στην εφαρμογή του και στην επιβολή νέων δυσβάσταχτων μέτρων κατά του χειμαζόμενου ελληνικού λαού».