ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΟΕΚ


Σύμφωνα με την από 09-4-2013, ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας ο ΟΑΕΔ ορίζεται ως καθολικός διάδοχος των καταργηθέντων οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.

Στο νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν περιγράφετε, με σαφήνεια ούτε το κοινωνικό έργο αλλά και ούτε οι κοινωνικές πολιτικές που μεταφέρονται από τους δύο αυτούς Οργανισμούς στον ΟΑΕΔ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ


«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τα όσα διεπράχθησαν στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας εναντίον των αλλοδαπών εργατών.

Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της καταγωγής τους συνιστά σε κάθε περίπτωση ρατσιστική και ναζιστική ενέργεια.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. Τ. ΕΡΜΕΙΔΗ


Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή τα αιτήματα των αστέγων»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή της Επιτροπής Αστέγων.

Στην Ελλάδα του σήμερα περισσότερα από 20.000 άτομα διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης, βιώνοντας την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού λόγω του μνημονίου.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ


«ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΤΕ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ, ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ»

Την αντίθεση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στις μείζονες πολιτικές του Υπουργείου Ναυτιλίας εξέφρασε στη Βουλή,  η Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μουσουρούλης προτάσσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα αντί του γενικού συμφέροντος και ουσιαστικά οδηγεί τους ναυτικούς σε μία νέου τύπου δουλειά καθώς η συγκυβέρνηση με τις επιλογές της παίρνει το μέρος των εφοπλιστών αφήνοντας τους ναυτικούς να βουλιάξουν μέσα στην ανέχεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΜΑ


«ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ; Η ΜΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ»
  
Την άμεση τήρηση των δεσμεύσεων του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σχετικά με την Ανασύσταση της ΜΟΜΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκτέλεση μικρών αλλά πολύ σημαντικών για τις τοπικές κοινωνίες έργων, ζητά με Ερώτησή του προς τον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Τέρενς Κουίκ.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ


«Το ζητούμενο είναι, να ληφθούν μέτρα, ώστε να αυξηθεί το μεταφορικό έργο και η ζήτηση στην ακτοπλοΐα. Δεν είναι δυνατόν, να πληρώνουν οι ναυτικοί, όλα τα στραβά και ανάποδα της ναυτιλίας μας».

Την αντίθεση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, εξέφρασε στην Ολομέλεια της Βουλής η Μίκα Ιατρίδη. Ως ειδική αγορήτρια για το νομοσχέδιο, η βουλευτής Δωδεκανήσου, τόνισε ότι το παρόν νομοσχέδιο κινείται στη μονοδιάστατη, νεοφιλελεύθερη πολιτική, της μείωσης του εργατικού κόστους και αδυνατεί να δώσει λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα της ακτοπλοΐας και της ναυτιλίας γενικότερα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ κ. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


«Ο κ. Δένδιας αντί να φροντίσει για την τήρηση της νομιμότητας, αρκείται, μετά τα εγκλήματα, να κάνει διαπιστώσεις και ευχές.

Κανείς δεν ήξερε γι’ αυτές τις τακτικές; Ποιος κάνει ελέγχους στην περιοχή; Ποιος εκπροσωπεί την έννομη τάξη;

Ποιον συνεχίζετε να κοροϊδεύετε κ. Δένδια;

Οφείλετε να απολογηθείτε σε όλους τους νομοταγείς πολίτες της Νέας Μανωλάδας για τον διασυρμό τους».

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ


Η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε.» με διακριτικό τίτλο «Ε.Β.Ζ. Α.Ε.», ιδρύθηκε το 1960 (ΦΕΚ 153/9.5.1960) και έχει έδρα τον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου βρίσκονται και τα κεντρικά της γραφεία. Είναι καταχωρημένη στα Μητρώα Ανωνύμων Εταιρειών του Υπουργείου Ανάπτυξης, με αριθμό Μ.Α.Ε. 8246/ 62/ Β/ 86/ 61. Η διάρκεια της Εταιρείας ορίστηκε αρχικώς σε 30 χρόνια μέχρι 31/12/1990 ενώ από την 1/1/1991 παρατάθηκε για 20 ακόμη χρόνια μέχρι την 31/12/2010

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή τα προβλήματα στα νοσοκομειακά ιδρύματα του Ηρακλείου»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Π.Α.Γ.Ν.Η. που αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις πολιτικές συγχώνευσης των νοσοκομείων, τις μειώσεις κλινών, τις μειώσεις των κλινικών και των οργανικών θέσεων.

Πάνος Καμμένος - Συνέντευξη Tύπου 18-04-2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Καλημέρα, σήμερα σας κάλεσα σε αυτή τη συνέντευξη τύπου, είναι μάλιστα η πρώτη έκτακτη συνέντευξη τύπου που κάνουμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αν εξαιρέσει κανείς τις προκαθορισμένες προεκλογικές συνεντεύξεις τύπου. Το κάνουμε αυτό διότι θεωρώ ότι είναι μία ιδιαίτερη μέρα που δικαιώνει τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και αποδεικνύει το ποιοι μας πολέμησαν από την πρώτη στιγμή με επίθεση λάσπης, με πρωτόγνωρες μεθόδους για ην Ελληνική Δημοκρατία, με στημένα δημοσιεύματα, με συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων και παράνομων προσώπων, προκειμένου να πλήξουν ένα δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό κίνημα.