ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Τα αυτονόητα δικαιώματα που χαρακτηρίζουν αιώνες την ελληνική κοινωνία καταπατώνται το ένα μετά το άλλο. Μετά την καταπάτηση του δικαιώματος στην εργασία, την υγεία, την προστασία της περιουσίας, τη σύνταξη, τη σωστή μόρφωση,  ήρθε η ώρα να καταπατηθεί και αυτό της πνευματικής και σωματικής ξεκούρασης. Άλλη μια παράμετρος αξιοπρεπούς διαβίωσης καταργείται.  Ό,τι απόκτησε με κόπο ο Ελληνικός λαός από τη στιγμή της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού, τα χάνει από τον αόρατο εχθρό των τοκογλύφων με την συνεργασία τις νέας γενιάς γενίτσαρων που έχουν πάψει προ πολλού να σκέπτονται, να αισθάνονται και να πράττουν με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού.
Στόχος των υποτακτικών των τοκογλύφων είναι και τυπικά η μετάπτωση της ελληνικής κοινωνίας στο καθεστώς του δούλου. Του δούλου που μπορεί να διαλέξει μεταξύ του να είναι «ελεύθερος» για να πληρώνει τα ψευδεπίγραφα χρέη που του έχουν φορτώσει, ή  φυλακισμένος που θα έχει καταδικαστεί επειδή δεν θα μπορεί να πληρώνει την παράλογη φορολογία.  Πόση υπομονή ακόμα απέναντι στην επίθεση που δέχεται η οικογένεια; Πόσα χτυπήματα μπορεί να ανεχθεί η πατρίδα και οι αξίες που την στηρίζουν επί 2500 χρόνια;
 Τεχνητά χρέη, ανεργία, υπερφορολόγηση, ανασφάλεια. Η λέξη ηρεμία σε ένα σπίτι έχει χαθεί και για οικογενειακή θαλπωρή ούτε λόγος. Πόσα παιδικά μάτια αναζητούν ένα χαμόγελο από τα γεμάτα απόγνωση σφιγμένα χείλη των γονιών τους;  Αυτά τα μάτια έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε από το να ζήσουν τη δουλεία που τους ετοιμάζουν.  Καιρός να πάψουμε να εθελοτυφλούμε στο ποιοι είναι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάντια. Οι φταίχτες έχουν ονοματεπώνυμο και ανήκουν στα κόμματα που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν τα τελευταία 40 χρόνια. Οι πράξεις τους αποδεικνύουν καθημερινά ότι καταπατούν τον όρκο τους και αντί να δρουν με γνώμονα το συμφέρον του Έλληνα, τον βυθίζουν στην υποταγή.
Η Κυριακή πρέπει να είναι αργία πρώτα από όλα για να μπορεί ο κάθε άνθρωπος έστω μια μέρα να την αφιερώσει στον εαυτό του. Ο καθένας μας έχει ανάγκη να έχει λίγο χρόνο για την οικογένειά του. Ο καθένας μας πρέπει να έχει την δυνατότητα να τηρήσει τις θρησκευτικές του ευαισθησίες. Ο καθένας πρέπει να έχει την δυνατότητα να έχει μία ημέρα την εβδομάδα να μπορεί να επισκεφθεί ένα συγγενή, ένα φίλο. Ο καθένας μας έχει ανάγκη να ξεκουραστεί από τις  «εκπλήξεις» που βιώνει και ευθύνονται οι δανειστές-δυνάστες και τα εδώ πειθήνιά τους όργανα.

Άλλωστε και ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο σε έξι  ήμερες και την έβδομη ξεκουράστηκε για να θαυμάσει τα έργα του. Προφανώς για την συγκυβέρνηση ο Έλληνας δεν έχει αυτό το δικαίωμα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΕΛΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΜΙΕΩΝ

               Στις 29/10/2013 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Λαμιέων   συνάντηση μελών της συντονιστικής και  πολιτευτών των ΑΝΕΛΛ, με τον δήμαρχο  κ. Γ. Κοτρωνιά. Αν και ο λόγος της επίσκεψης ήταν εθιμοτυπικός, με αφορμή την πρόσφατη εκλογή της νέας συντονιστικής , γρήγορα εξελίχθηκε σε μια ειλικρινή συζήτηση γύρω από τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο και την κοινωνία προερχόμενα από τα τραγικά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης.
 Κατ’ αρχήν εκφράστηκαν  οι ανησυχίες μας για την τύχη εργαζομένων στον δήμο που
πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, τις οποίες ο Δήμαρχος συμμερίστηκε, και μας διαβεβαίωσε ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν προς την θετική κατεύθυνση. Ακολούθως η συζήτηση κατευθύνθηκε στην  ραγδαία αύξηση των πολύ αδύναμων συμπολιτών μας, που πλήττονται ισχυρότερα από την οικονομική κρίση με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μεγάλη δυσχέρεια. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι παρόλη την δυσκολία των εποχών, υπάρχουν περιθώρια στήριξής τους,  καθώς και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών.
Επίσης αναζητήθηκαν τρόποι ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου Λαμιέων με αιχμή του δόρατος την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών της περιοχής, την λύση του προβλήματος των διοδίων και της μη ύπαρξης παράπλευρου οδικού δικτύου, αλλά και την προσπάθεια στήριξης και αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας. Σε όλα αυτά τα θέματα συνέπιπταν οι γνώμες μας ως προς την ωφέλεια της ανάπτυξης της Φθιωτικής πρωτεύουσας.
 Καταλήγοντας, και αφού διαπιστώθηκε η γόνιμη συζήτηση που είχε πραγματοποιηθεί, εκφράστηκε η ετοιμότητα τόσο του Δημάρχου, όσο και η δική μας  για ανανέωση της συνάντησής μας, με οποιαδήποτε αφορμή, στα πλαίσια της αναζήτησης λύσεων και προτάσεων που έχουν ως στόχο την βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας.



ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ