ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ – ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ

Μίκα Ιατρίδη: «Αν θέλετε να ενημερωνόμαστε από τα τουρκικά κανάλια, να μας το πείτε»

Μετά τη σημερινή δημοσίευση της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον κάθε Υπουργό να καταργήσει ή να συγχωνεύσει οργανισμούς και φορείς αρμοδιότητάς του και στην οποία, προφανώς, περιλαμβάνεται και η ΕΡΤ, η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τομέαρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου, Νότης Μαριάς ερωτώμενος από δημοσιογράφους σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την οποία κατέθεσε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση για τη διάλυση των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, η οποία μεταξύ άλλων αφορά και την ΕΡΤ, δήλωσε τα εξής:

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ «ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ» ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης για τα ΜΜΕ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε.

«ΑΛΛΟ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑΚΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ. Η ΕΡΤ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ»

«ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ»
  
Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης για θέματα ΜΜΕ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την εξής νέα  δήλωση για την ΕΡΤ:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε.

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης για θέματα ΜΜΕ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Ότι δεν κατάφερε το ΠΑΣΟΚ επί Ηλία Μόσιαλου, το προχωράει τώρα η τρικομματική συγκυβέρνηση: τη διάλυση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, με την αιτιολογία του εξορθολογισμού.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος ευχαριστεί και συγχαίρει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, τα οποία συμμετείχαν στις διαδικασίες εκλογής του γραμματέα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Δεοντολογίας και της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ «ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Ν.3896/10»

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα γίνουμε η ανθρώπινη ασπίδα που θα ανατρέψει κάθε επίδοξη βούληση των τραπεζιτών να διαλύσουν τις οικογενειακές εστίες. Σας εγγυόμαστε ότι δεν θα περάσει!»
  
«Κυρίες και κύριοι, συνάδερφοι,

η οικονομική ύφεση που μαστίζει σήμερα τη χώρα, οφείλεται, όπως έχουν πια παραδεχτεί ΟΛΟΙ, στις πολιτικές του Μνημονίου της απαξίωσης και της εξαθλίωσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Η μη πρόσληψη ιατρών στα νοσοκομεία δημιουργεί προβλήματα και στους ίδιους και στην υγεία των ασθενών»
  
Η μεγάλη έλλειψη ιατρών στα Νοσοκομεία δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στις παρεχόμενες υπηρεσίες της Δημόσιας Υγείας, αλλά και στους ίδιους τους ιατρούς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ, ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος θα παραστεί μεθαύριο Τετάρτη (12.06.2013) στις διήμερες εκδηλώσεις του ετήσιου εορτασμού της Παναγιάς Χρυσοπηγής, πολιούχου Σίφνου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα έχει συναντήσεις και με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς.

Τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα συνοδεύει ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία τα νησιά των Κυκλάδων.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Θέμα: «Ελλιπής διδασκαλία του μαθήματος Ιστορίας στα γυμνάσια, λόγω κακού σχεδιασμού και λανθασμένου προγραμματισμού»
  
Κύριε Υπουργέ, 

είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε την ιστορία μας, γιατί αν η λήθη σκεπάσει τα πάντα, είναι πολύ πιθανό τέτοιες τραγωδίες να επαναληφθούν από θερμοκέφαλους οποιασδήποτε χώρας και ειδικά της Τουρκίας, που έχει δείξει από τότε όχι λίγα δείγματα παρόμοιας συμπεριφοράς (Κων/πολη, Κύπρος, Ίμβρος και Τένεδος).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα: « Ποινικοποίηση Διοικητικών διαδικασιών ανάθεσης έργων»

Κύριοι Υπουργοί,

η κρίση στην οικονομία μας σε συνδυασμό με τα επώδυνα μέτρα και τα φαινόμενα διαφθοράς δημιουργεί την εύλογη υποχρέωση της δικαστικής διερεύνησης και την απόδοση τυχόν ευθυνών για ενδεχόμενες ζημίες στη κρατική περιουσία. Παράλληλα, κρατάμε και τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης που με πρόσφατη δήλωση, έκανε λόγο για δικαστικό ακτιβισμό.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ

Θέμα: «Καταγγελίες για τις αποζημιώσεις των αγροτών της Κρήτης»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε ήδη από την περασμένη Πέμπτη 6/6/13 αναφορά σχετικά με την άνιση μεταχείριση των αγροτών της Κρήτης όσον αφορά τις αποζημιώσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ 69 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Στις Εκδηλώσεις Μνήμης για την συμπλήρωση των 69 χρόνων από την σφαγή στο Δίστομο παραβρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση, το προσκλητήριο των θυμάτων και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στις 10 Ιουνίου του 1944.

Τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνόδευαν ο Γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σπύρος Γαληνός και η Βουλευτής Α’ Αθηνών Έλενα Κουντουρά.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σενάρια τα οποία εμπλέκουν τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο να έχει συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα