ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΩΝ ΧΩΡΩΝ


Αναχωρεί σήμερα για το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Θα συμμετάσχει στην 40η Ετήσια Σύνοδο των Παρευξείνιων Χωρών, όπου για την ελληνική αντιπροσωπεία την κορυφαία σημασία έχουν οι προτάσεις και οι τακτικές της Τουρκίας και των δορυφόρων της. 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Προς
Τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Τον κ. Πρωθυπουργό

Κοινοποίηση: Στους επικεφαλείς των επτά (7) κοινοβουλευτικών κομμάτων

Αθήνα 23 Νοεμβρίου 2012

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρία,

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΔΕΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ


«Προειδοποίηση προς τη ΔΕΗ για συνετή χρήση των υδάτων του Αλιάκμονα»

Η προστασία και διαφύλαξη του υδάτινου πλούτου της περιοχής πρέπει να αποτελέσει μία από τις βασικότερες προτεραιότητες του ΥΠΕΚΑ, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της ΔΕΗ. Γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε από τη ΔΕΗ με σχετική ερώτησή μου να διασαφηνίσει την πολιτική της ως προς την χρήση των υδάτινων πόρων της περιοχής και τον σχεδιασμό που έχει κάνει, ώστε να μην οδηγήσει στην εξάντληση αυτών.

«ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΛΕΣΒΙΟΙ ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΕΡΟ»


«ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΧΕΔΟΝ 60 - 70 ΑΠΟΤΡΟΠΕΣ ΣΚΑΦΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η FRONTEX ΚΑΝΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΕΣΕΨΙΟΝΙΣΤ ΤΟΥΣ»

ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


ΠΡΟΣ
Τον κ. Πρόεδρο Της Βουλής

Κοιν:
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής
(Προς Εκτέλεση)

Μετά την πρόσφατη διάσκεψη του προεδρείου της Βουλής αποφασίστηκε η μείωση ορισμένων παροχών των βουλευτών. Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε και η κατά 50% μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Επιτροπών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού»

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια προηγούμενης ερώτησης με αρ. πρωτ. 3832/9-11-2012 για το θέμα των κενών που παρουσιάζονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, επανέρχομαι για την πρόσθεση νέων στοιχείων που καθιστούν το πρόβλημα άμεσης προτεραιότητας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: «Χρηματοδότηση του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» Ν. Μεσσηνίας»

Α. Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» Ν. Μεσσηνίας διαχειρίζεται την υδροδότηση των χωριών που παίρνουν νερό από την πηγή που βρίσκεται στον οικισμό του Αληκοντουζίου, του Παλαιού Λουτρού.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ


«ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ;»

Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία, δημοσιεύματα φέρουν ημέτερους να εξαιρούνται από τις λίστες διαθεσιμότητας οι οποίες μας θυμίζουν «λίστες του Σίντλερ».

Είναι επιτακτικό αυτή την ώρα να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις  και να χυθεί άπλετο φώς για το θέμα που έχει δει το φώς της δημοσιότητας.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά»

Διανύουμε φέτος τη δεύτερη σχολική χρονιά που εφαρμόζεται πιλοτικά σε λίγα σχολεία της χώρας νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών σε Δημοτικά και Γυμνάσια. Προβλέπεται όμως πιθανότατα από την επόμενη σχολική χρονιά η εφαρμογή του να γενικευθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας. Ήδη πολλοί Θεολόγοι, Ιεράρχες, καθηγητές των Θεολογικών Σχολών και προσφάτως τρεις λόγιοι Αγιορείτες μοναχοί με παρεμβάσεις τους εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και ζητούν την απόσυρση του νέου αυτού Προγράμματος Σπουδών που θα μετατρέψει, αν εφαρμοστεί στα σχολεία όλης της χώρας, το μάθημα των Θρησκευτικών από χριστιανικό σε θρησκειολογικό.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Μαφία με τα καροτσάκια»

Τον τελευταίο χρόνο όλο και πιο συχνά συναντούμε στους δρόμους της χώρας και είναι πιο έντονο στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πέλλας  κάποιους «ρακοσυλλέκτες» οι περισσότεροι εκ των οποίων αν κρίνουμε από τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους είναι Βούλγαροι να έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Για το ίδιο θέμα δεχόμαστε και καταγγελίες από πολίτες της περιοχής αφού αυτοί οι «ρακοσυλλέκτες» εισβάλουν και στις αυλές των σπιτιών στην προσπάθειά τους να συλλέξουν ό,τι ανακυκλώσιμο υλικό βρουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


«ΑΡΑΓΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» ΤΟΥΣ, ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ;»

Την άμεση απόδοση ευθυνών στη φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, οι αποφάσεις της οποίας οδήγησαν στον πρώτο στην Επικράτεια ξεσηκωμό μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που φυλάσσονται στο Κέντρο Κράτησης της Κομοτηνής -της πλέον ανοχύρωτης και παραδομένης περιοχής στα σχέδια και τις δράσεις του Τουρκικού Προξενείου - ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ


«Κύριοι της κυβέρνησης, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, αναλογισθείτε τις ευθύνες σας και προστατέψτε το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων»

«Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις στον τύπο, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) Αντιναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη, τονίζουμε τα εξής:
Το θέμα της λειτουργίας και τα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ) δεν προσφέρονται για μικροπολιτικά παιχνίδια και χρήζουν ιδιαίτερης σοβαρότητας και λεπτών χειρισμών.