ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ – ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Δυναμική ήταν η παρουσία των Βουλευτών Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συγκεκριμένα της Υπεύθυνης του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης Σταυρούλας Ξουλίδου και της βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλας – Μαρίας Γιαταγάνα, μιας και ήταν οι μοναδικές βουλευτές που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση των φοιτητών, καθηγητών και γονιών που πραγματοποιήθηκε σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2013 έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ KAVALA OIL


«Ζήτησα το λόγο, διότι προηγουμένως ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κύριο Υπουργό να απαντήσει επί της επιστολής της 26ης Φεβρουαρίου της ΚΑΒΑΛΑΣ OIL και αν έχει λάβει γνώση.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ κ. Α ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.»


ΘΕΜΑ: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΟ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.»

Σε προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν», εμφανίζεται ακόμη να εκκρεμεί ενώπιον του ΣΔΟΕ η υπόθεση προμήθειας 16 εκατομμυρίων εμβολίων κατά του Η1Ν1 από το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2009 (επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου). Υπενθυμίζεται πως αν και η εν λόγω προμήθεια ύψους 112 εκατομμυρίων ευρώ χαρακτηρίσθηκε σκανδαλώδης από την αρχή, ούτε η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ ούτε η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας (επίσης προερχόμενη από την Ν.Δ) έκαναν κάτι για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ


«Αφού η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τις εντολές του μνημονίου, έκλεισε πάρα πολλές ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα, η τρόικα έρχεται τώρα ως Πόντιος Πιλάτος και απαιτεί δήθεν αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού ανοίγοντας τον δρόμο για την ανάθεση είσπραξης των εσόδων στις γνωστές εισπρακτικές εταιρείες».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


«Μετά από τις κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα στο Διδυμότειχο, εκφράζω την συμπαράταξή μου με τον λαό του Βορείου Έβρου και συνυπογράφω τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου και Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αλληλεγγύης Πολιτών Ν.Έβρου «ΑΚΡΙΤΕΣ».

Η Υγεία αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό στοιχείο του Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Αυτό πρέπει να καθοδηγεί τους υπεύθυνους στους σχεδιασμούς τους και όχι οι ψυχροί αριθμοί».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ


Με αφορμή τον θάνατο Ομογενούς Έλληνα πολίτη, εξαιτίας των αβάσταχτων και εξοντωτικών μέτρων, τα οποία εφαρμόζει η Κυβέρνηση με το νόμο 4093/2013 (Μνημόνιο 3), ο Βουλευτής της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γαβριήλ Αβραμίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Μακρή Ραχήλ Βουλευτής Π.Ε.Κοζάνης

OMIΛΙΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ KAVALA OIL