ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Καπερνάρος: Λαός ενημερωμένος ποτέ κοροϊδεμένος

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ


Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για τα αναπτυξιακά έργα στη Θεσσαλία η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μ. Χρυσοβελώνη επεσήμανε τα εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ ΝΕΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ


«Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για νέο «κούρεμα» των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων και των μικροομολογιούχων κατά τη διαδικασία επαναγοράς χρέους.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα επιτρέψουμε νέα λεηλασία της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, που οδηγεί σε επιπλέον μειώσεις του εφάπαξ και των ήδη πενιχρών συντάξεων».

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ


ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ: «ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ»

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:
«ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ HELLAS ΚΑΙ ΟΧΙ GREECE. Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ HELLENIC REPUBLIC - HELLAS»

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


«Παρά την οργανωμένη επιχείρηση τεχνητής αισιοδοξίας που εκπέμπεται εξάλλου και από το διαφημιστικό μήνυμα του ίδιου του Πρωθυπουργού προκειμένου να δοθεί η εντύπωση ενός νέου ξεκινήματος, η αλήθεια είναι ότι απλώς η Ελλάδα συνεχίζει στον ίδιο δοκιμασμένο δρόμο ενός αδιέξοδου προγράμματος εγγυημένης αποτυχίας χάριν του οποίου οι Έλληνες οδηγούνται με σιγουριά στην εξαθλίωση ενώ παράλληλα επιβαρύνονται με νέα χρέη.»

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


«Γιατί δεν υλοποιούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, προς τους νεοπρόσφυγες-ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση;»

Ο Βουλευτής κ. Γαβριήλ Αβραμίδης, επανάφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, που συζητήθηκε στις 16/11/2012 τα ζητήματα της ολοσχερούς διαγραφής των κάθε είδους προστίμων για τα «αυθαίρετα» των Ποντίων, και ζήτησε να ισχύσει το ίδιο και για τις οριζόντιες ιδιοκτησίες, των τέκνων των νεοπροσφύγων. Υπενθύμισε τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του κ. Αντ. Σαμαρά, τρεις μέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου 2012, από τον Ασπρόπυργο Αττικής.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού»
Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια προηγούμενων Ερωτήσεών μου, που αφορούν στα κενά διδασκαλίας που παρουσιάζονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έρχεται να προστεθεί η απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για τη σύμπτυξη τμημάτων σε Γυμνάσια της περιοχής. Συγκεκριμένα η εν λόγω Διεύθυνση αποφάσισε τη σύμπτυξη τμημάτων στα Γυμνάσια 3ο, 4ο, 8ο, καθώς και στο Εσπερινό Γυμνάσιο, για προφανείς λόγους μείωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ


«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ»

Τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη στη Λέσβο, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ-ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


«Απαράδεκτες καθυστερήσεις και προβλήματα στο Μετρό Θεσσαλονίκης»

Έπειτα από τις καταγγελίες του Προέδρου της Αττικό Μετρό Α.Ε. για τις πολυετείς καθυστερήσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης, οι Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα και Ραχήλ Μακρή κατέθεσαν κοινή ερώτηση για να διασαφηνιστούν οι λόγοι της απαράδεκτης και ανεπίτρεπτης καθυστέρησης κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, και να δοθούν απαντήσεις στις καταγγελίες του Προέδρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, κατά την συνεδρίαση της  Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στην οποία μετέχει η Βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, για τον ρόλο της  αρχαιολογικής έρευνας στην αργοπορία του έργου. Γι’ αυτό το λόγο ερωτώνται οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Πολιτισμού σχετικά με την καθυστέρηση αλλά και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑ


«Αν καταργηθεί ο φορέας διαχείρισης της Λίμνης Κάρλα θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε 200εκ. Ευρώ – Επιτακτική η ανάγκη διατήρησής του»

Σε μία απαράδεκτη ενέργεια και εγκληματική για την περιοχή της Μαγνησίας προχωρά η Ελληνική κυβέρνηση μέσω του ΥΠΕΚΑ και Υπουργείου Ανάπτυξης. Η κατάργηση του φορέα διαχείρισης της Λίμνης Κάρλα – Μαυροβουνίου όχι μόνο θα καταστρέψει κάθε προσπάθεια για την προστασία της περιοχής, αλλά αντιθέτως θα μας επιβληθεί από την Ε.Ε. να επιστρέψουμε 200εκ. Ευρώ ως κράτος από την συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ για την μη αξιοποίηση του σχετικού προγράμματος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος και ο Γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Μαρκόπουλος, συναντήθηκαν σήμερα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε χθες με το προεδρείο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εκτελωνιστών.
 Ενημερώθηκε για τις τροποποιήσεις των διατάξεων του τελωνειακού κώδικα, ενώ έγινε και εκτενής συζήτηση για την πάταξη του λαθρεμπορίου το οποίο στερεί όπως είπαν οι εκτελωνιστές σημαντικά έσοδα από το δημόσιο.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να απεγκλωβιστεί το ταχύτερο από τη μέγγενη του μνημονίου, ώστε να προσελκύσει επενδύσεις και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Πρόσθεσε ότι η χώρα μας πρέπει να γίνει πύλη εισόδου των ασιατικών προϊόντων στην Ευρώπη, γεγονός που θα αναβαθμίσει τη γεωπολιτική της θέση.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου, Νότης Μαριάς.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΛΙ ΜΠΕΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ»


«ΕΙΧΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΥΠΕΞ. ΗΤΑΝ ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΩ».
  
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου βρίσκεται σε κοινοβουλευτική αποστολή, έκανε το εξής σχόλιο μόλις πληροφορήθηκε τις κατάπτυστες δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα περί «Μεγάλης Αλβανίας»:

ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ


Με εισήγηση του Συντονιστή Γραμματέα Εργασιακών και Κοινωνικών Θεμάτων και Αυτοδιοικητικών Υποθέσεων Γιάννη Μανώλη, ο Γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Γιαννάκης ενέκρινε τη σύσταση της Γραμματείας Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής.

Η νεοσύστατη Γραμματεία στελεχώνεται ως εξής:

Κ.Μαρκόπουλος για Eurogroup (εισαγωγικό απόσπασμα)