ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΜΑΝΙΤΑΚΗ


Σχολιάζοντας την χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε σχέση με την επεξεργασία του προσχεδίου νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης» από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης, Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την εξής δήλωση:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 στο Ηράκλειο.

Στις 11.00 πμ. ο Νότης Μαριάς θα παραστεί στην επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και στις 11.45 πμ. θα καταθέσει στεφάνι κατά τη διάρκεια της τελετής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ENISA


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά δημοσίευμα για το θέμα που έχει προκύψει με τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η συμφωνία για την ανανέωση της εντολής του ENISA που ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, σηματοδοτεί το τέλος εποχής του Οργανισμού όπως λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ


Η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, θέλοντας να διεκδικήσει την καλύτερη λύση για τους οικισμούς που βρίσκονται υπό μετεγκατάσταση και τους ήδη ταλαιπωρημένους κατοίκους τους που η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστρέψει κατέθεσε την με αριθμ πρωτ. 493/47 τροπολογία που ουσιαστικά δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αποκατάσταση της αδικίας που δημιούργησε η προηγούμενη κατάπτυστη τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης μέσα στο πολυνομοσχέδιο για τις δήθεν «φιλικές» στρατηγικές αναπτυξιακές προοπτικές για τον τόπο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ


Έχουν περάσει ακριβώς τρία χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα εντάχθηκε στο μνημονιακό καθεστώς. Από τότε έχουν ψηφιστεί τρία μνημόνια και ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τα οποία έχουν όλα αποτύχει. Σε αυτό το διάστημα ο ελληνικός λαός βίωσε συνθήκες πρωτοφανούς ταπείνωσης, φτώχειας, εξαθλίωσης, μαζικές αυτοκτονίες 4.000 συμπατριωτών μας, απόμαχοι της ζωής ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας χωρίς φάρμακα και μικρά παιδιά πεινούν.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΜΟΥ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ»


Στο θέμα της πιθανής υπεξαίρεσης χρημάτων από τις επιχορηγήσεις του Μουσικού Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης» Σάμου, επανέρχεται με τρίτη Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ


«Κύριε Παναγιωτόπουλε, να προβείτε σε άμεσες ενέργειες, ώστε να αρθούν τα άδικα μέτρα που διαλύουν τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου άλλη μια αυτοκτονία ενός συνέλληνα, ήρθε να προστεθεί στις χιλιάδες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, λόγω των καταστροφικών μνημονίων.

ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΕΔΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ;


Η πρώτη απόφαση του 1981 (ΦΕΚ 551/τ.β./15-09-1981) για τον ορισμό του Δελφικού Τοπίου, σαφής και περιεκτική, σε δύο γραμμές όριζε « …η προστασία της ευρύτερης περιοχής Δελφών πρέπει να συνδυασθεί με την λήψη των μέτρων εκείνων που απαιτούνται  για την αναγκαία οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής σύμφωνα με τις απαιτήσεις και την ιδιομορφία των τοπικών αναγκών… ».