ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α., ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και υπεύθυνος του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς και η υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου, συναντήθηκαν στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και εκπροσώπους υπό απόλυση εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


Με αφορμή την άρνηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα να προσέλθει σήμερα στη Βουλή για να απαντήσει κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου σε επίκαιρη ερώτηση του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ. Νότη Μαριά για το «κούρεμα» των ομολόγων της ΕΚΤ, ο κ. Μαριάς δήλωσε τα εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Ευχολόγια και πάλι, χωρίς βάση και αντίκρισμα, ακούσαμε ως αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού με την υπουργό Τουρισμού.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ


«Να γίνουν άμεσα τρία πράγματα για το λιμάνι του Βόλου»

Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη απέστειλε επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μουσουρούλη ζητώντας του να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση τριών αναπτυξιακών μέτρων για το λιμάνι και την πόλη του Βόλου. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ


Η απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη σε ερώτηση του Βουλευτή Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνου Ουζουνίδη με θέμα «Άδικη και μη ορθολογική η απόφαση ένταξης του Νομού Έβρου στην Β’ κλιματολογική ζώνη για το πετρέλαιο θέρμανσης και τη χορήγηση επιδόματος», το λιγότερο ως ασαφής και αόριστη μπορεί να χαρακτηριστεί.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Θ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ


Ο κ. Υφυπουργός αναφέρει ότι με το υπ’ αριθμ. Β΄7757/1-11-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Δ. Ε. Έβρου, το οποίο αφορά το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο και το 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Σαμοθράκης, προκύπτει ότι τα κενά στα φιλολογικά μαθήματα έχουν πλέον καλυφθεί, όπως και το κενό στο μάθημα της Οικονομίας, με αποσπασμένους καθηγητές από την Αλεξανδρούπολη.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ


«Χθες το πρωί γίναμε θεατές σ΄ ένα θέατρο εντυπώσεων. Παραβρέθηκα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να συμπαρασταθώ στους άδικα συλληφθέντες δύο υπαλλήλους ΟΤΑ και τον δάσκαλο στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν έξω από την ΔΕΘ με την έλευση του Φούχτελ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ STAKEHOLDERMEETING&WORKSHOP


«Στις 19-11-2012 παραβρέθηκα κι απηύθυνα χαιρετισμό στο StakeholderMeeting&Workshop που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο ElectraPalace στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Ανάπτυξη της Βιομηχανίας Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Την Πέμπτη η συζήτηση με τον κ. Μανιτάκη για την διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων»

Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή την απαντητική επιστολή που της απέστειλε χθες 19.11.2012 ο αρμόδιος υπουργός κ. Μανιτάκης με θέμα την διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, έκανε την εξής δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ


«Η Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος στην ανατολή του 20ου αιώνα»

«Ο διπλός εορτασμός της Επετείου Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και του Αγίου Όρους επιβεβαιώνει με συμβολικό τρόπο τους ιδιαίτερους δεσμούς και τις μακραίωνες σχέσεις τους. Ως συμβολή στον διπλό εορτασμό διοργανώθηκε στους φιλόξενους χώρους της Αγιορειτικής Εστίας η Έκθεση ιστορικής φωτογραφίας με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος στην ανατολή του 20ου αιώνα». Στα εγκαίνια της Έκθεσης που παραβρέθηκα παρών ήταν και ο Ρώσος πρόξενος κ. Ποπώφ και χαιρετισμό απηύθυνε και η εκπρόσωπος του Γάλλου προξένου, μιας και οι δύο χώρες συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία της Έκθεσης.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: «Ανάγκη για ολοκληρωμένη λύση στην καταπολέμηση
του προβλήματος των κουνουπιών»

Στον νομό μας κάθε χρόνο γίνονται προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κουνουπιών αλλά καθώς φαίνεται δεν τα καταφέρνουν και ιδιαίτερα αποτελεσματικά διότι το πρόβλημα μεγαλώνει κάθε χρόνο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Θέμα: «Ασθενείς με Αλτσχάιμερ»

Η νόσος Αλτσχάιμερ εξελίσσεται σε μια από τις χειρότερες μάστιγες του αιώνα μας, καθώς ο αριθμός των ασθενών με Αλτσχάιμερ έχει παρουσιάσει δραματική αύξηση παγκοσμίως. Σύμφωνα με πρόσφατα ιατρικά στοιχεία, αποτελεί την πιο συχνή μορφή άνοιας, με έξι στους δέκα ασθενείς που εκδηλώνουν άνοια να πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο, ενώ στη χώρα μας  οι ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ έχουν ήδη αγγίξει τους 160.000.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ


Θέμα: «Ετήσια έκθεση ελληνικού εμπορίου 2012»

Την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος του εμπορίου στη χώρα μας, αποτυπώνει η Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου για το 2012, που μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


Θέμα: «Επιδόματα Ανεργίας»

Το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Μήνα με το μήνα ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται. Οι προβλέψεις για τον επόμενο χρόνο είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί σημαντικά. 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:


«ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ «ΛΑΓΚΑΡΝΤ» ΚΑΙ «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ» ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΕΡΤΕ ΤΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ»

Να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή τη «λίστα Λαγκάρντ» και τη «λίστα Χριστοφοράκου», ώστε να μην καταδυναστεύεται και να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα, ζήτησε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια επερώτησης της ΔΗΜΑΡ για την  πάταξη της φοροδιαφυγής.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βρέθηκαν σήμερα δίπλα στους εργαζόμενους της Τοπική Αυτοδιοίκησης και συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποίησαν προς την Βουλή.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ


Ο Βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνος Ουζουνίδης συμμετείχε στην 8η Ημερίδα του Συλλόγου Αλληλεγγύης Πολιτών Β. Έβρου «ΑΚΡΙΤΕΣ», με θέμα «Μνημόνιο - Οικονομία και Ανάπτυξη του Βόρειου Έβρου»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Συνάντηση με τον Διοικητή του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης κ. Νίκο Ραπτόπουλο είχε ο Βουλευτής Ν. Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνος Ουζουνίδης, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου.

Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ


«ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ»

Το δυναμικό παρόν τους έδωσαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο σημερινό   (20/11/2012) ξεσηκωμό της Ιθάκης απέναντι στα σχέδια των Μνημονίων και της κυβέρνησης Σαμαρά, να την καταδικάσουν στην απόλυτη απομόνωση σε όλα τα επίπεδα.