ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Την ανάγκη να υπάρξει πλήρης κάλυψη των νησιών μας σε πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έθεσε με ερώτηση της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας και βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μίκα Ιατρίδη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.

«Φυγομάχησε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Έτσι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής, επικαλέστηκε δήθεν ανυπέρβλητο κώλυμα και αρνήθηκε να προσέλθει στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης μου για τις νομικές ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν κατά της Γερμανίας προκειμένου να υποχρεωθεί να εξοφλήσει τις οφειλές της προς την πατρίδα μας για τις πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο συνολικού ποσού 162 δις ευρώ, χωρίς τους τόκους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1922

«Το έθνος μας θρηνεί για την είσοδο των Τσετών στη Σμύρνη στις 27 Αυγούστου πριν από ενενήντα χρόνια. Ο κυνισμός των υποτιθέμενων συμμάχων μας, ο εφιάλτης της εθνικής μας ασυνεννοησίας και η βαρβαρότητα του Κεμάλ και των ανδρών του, οδήγησαν σε μία σπάνια στα διεθνή ιστορικά χρονικά πράξη εθνοκάθαρσης με μαζικές σφαγές αμάχων, βιασμούς, βασανισμούς και λεηλασίες, στην πυρπόληση μίας ιστορικής πόλης, στο μαρτυρικό θάνατο του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου και στον ξεριζωμό δυόμισι εκατομμυρίων Ελλήνων από τα πατρογονικά τους εδάφη και από έναν τόπο όπου μεγαλούργησε ο Ιωνικός Πολιτισμός αφήνοντας ίχνη ακόμη και στις μέρες μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

«Οι Κυβερνήσεις των τροΐκανών, αφού επί δυόμιση χρόνια κορόιδεψαν και ταπείνωσαν τους ένστολους και τους απόστρατους υφαρπάζοντας μισθούς, συντάξεις και λεηλατώντας τα μετοχικά ταμεία, έρχονται τώρα να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο με νέες περικοπές στα δήθεν ειδικά μισθολόγια που έχουν καταντήσει ήδη μισθολόγια πείνας.

Καλούμε την Κυβέρνηση Σαμαρά και τους συναρμόδιους υπουργούς πριν από κάθε απόφαση, να αναλογισθούν το μέγεθος της ευθύνης που  αναλαμβάνουν και που έχει αντίκτυπο στην εθνική υπόσταση πλέον της χώρας.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση.

«Η δρομολόγηση της άμεσης εκποίησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ που αποφασίστηκε σήμερα στη συνάντηση του υπουργού οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ πριν καν συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ,  αποδεικνύει τη σπουδή της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις πρόσφατες εντολές της Μέρκελ προς τον κ. Σαμαρά για άμεσο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Μάλιστα δρομολογείται από το ΤΑΙΠΕΔ η δεύτερη φάση της σχετικής  διαγωνιστικής διαδικασίας που περιλαμβάνει… μη δεσμευτικές προσφορές  για το δίδυμο ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΠΕΡΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ


«Η χθεσινή δήλωση του κ. Σαμαρά περί μαραθωνίου στον οποίο μετέχει η χώρα μας δείχνει πόσο απέχει από την πραγματικότητα της Ελληνικής κοινωνίας, η οποία εδώ και καιρό ψυχορραγεί και φωνάζει “τετέλεσται”.

Ο μαραθώνιος όπως είπε ο πρωθυπουργός δοκιμάζει τις αντοχές και την θέληση του αθλητή. Αυτό που προφανώς δεν έχει καταλάβει ο κ. Σαμαράς είναι ότι οι αντοχές και η θέληση του Ελληνικού λαού έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια τους.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

«ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ»

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανοίγει το φάκελο «Καλλικράτης», απαντώντας θετικά σε Ερώτηση που κατέθεσε  για τη Λέσβο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος και έχει τη συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια υπό την βουλευτική του εποπτεία.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

«Οι Έλληνες δεν συγκινούνται από το πολυπαιγμένο θεατρικό έργο των προθύμων κυβερνητικών εταίρων που διαφωνούν μέχρι να συμφωνήσουν. Το πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας που αποτελεί το σημείο αναφοράς τους υπήρξε μόνο ως άλλοθι για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αφού ποτέ δεν αποτέλεσε τη βάση οιασδήποτε συζήτησης τόσο με την τρόικα στο εσωτερικό όσο και με τους Μέρκελ-Ολάντ, και αντικαταστάθηκε από τον «αέρα» που αποτελεί πρώτο και μοναδικό στόχο της δήθεν διαπραγμάτευσης.

Οι τρεις εταίροι αναμένεται να εγκρίνουν την πολιτική Σαμαρά «ανάσα σε μακροβούτι» την ίδια ώρα που τα μέτρα τους θα κόψουν την ανάσα των Ελλήνων.»

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

«ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΝΗΣΙΩΝ»
«ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΟΖ»;

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, με την οποία ζητά την παροχή διευκρινήσεων αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει προς πώληση ελληνικά νησιά.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες της Π.Ε. Κοζάνης που σε μια δύσκολη για τη χώρα περίοδο, με πίστη και επιμονή, πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά  Ιδρύματα.

Τη σημερινή ημέρα βλέπουν τους κόπους τόσων ετών να επισφραγίζονται με την δεδομένη επιτυχία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Το χαμόγελο έχει αντικαταστήσει την αγωνία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δελτίο Τύπου για τις φωτιές και τις προσπάθειες κατάσβεσης σε όλη τη χώρα.

Κάθε καλοκαίρι γινόμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου πύρινης καταστροφής σε όλη την Ελλάδα και κάθε φορά ακούμε υποσχέσεις από την πολιτική ηγεσία για υλοποίηση προγραμμάτων στη κατεύθυνση της πρόληψης και της άμεσης αντιμετώπισης των καταστροφών.
Αντί αυτών, την επόμενη περίοδο πάλι πληθώρα ανεξέλεγκτων πυρκαγιών κατακαίγουν μεγάλες εκτάσεις βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πυροσβεστών και των κατοίκων των περιοχών αυτών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ Ι. ΔΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

«Μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επισκεφθήκαμε τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, παρουσία του γενικού  γραμματέα του υπουργείου και ζητήσαμε ενημέρωση σχετικά με έρευνες που διεξήγαγε το ΣΔΟΕ για μαύρο πολιτικό χρήμα για εν ενεργεία πολιτικούς.

Ζητήσαμε δε να ανακοινωθούν όλα τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών κατά την προεκλογική περίοδο. Η απάντηση ήταν αρνητική.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ 6η ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ

«Θέλω να εκφράσω εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τα πιο θερμά συγχαρητήρια μου για την ελληνική αποστολή, που απέσπασε το πρώτο της ασημένιο, δύο χάλκινα μετάλλια και δύο εύφημες μνείες στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας- Αστροφυσικής για μαθητές, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας με την απονομή των βραβείων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

«ΤΗN ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία την Εκλογική Περιφέρεια της Ζακύνθου, έκανε σήμερα Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, την εξής δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

«Μετά τα ψέματα, προεκλογικά και μετεκλογικά, περί επαναδιαπραγμάτευσης και επιμήκυνσης τα οποία κατέρρευσαν μετά τις επισκέψεις του πρωθυπουργού σε Βερολίνο-Παρίσι, τώρα αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι διαδίδουν ότι οι εισπράξεις για την προσεχή διετία δεν θα είναι 11,5 δις, αλλά από 18 έως και 22 δις. Η κυβέρνηση των προθύμων εταίρων εκτός των ορίων οικονομικής αντοχής των Ελλήνων, τώρα δοκιμάζει και τα όρια της πολιτικής ανοχής τους. Καλείται η κυβέρνηση σήμερα κιόλας να αποσαφηνίσει το ακριβές ύψος των μέτρων τα οποία πρόκειται να ληφθούν».

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

«Μια πολύχρονη και κοπιαστική προσπάθεια, όσων συμμετείχαν στις φετινές εξετάσεις, έλαβε σήμερα τέλος, με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.

Θα ήθελα, μέσα από την καρδιά μου, να συγχαρώ τους νέους και τις νέες, που είδαν σήμερα το πρωί τις προσπάθειες τους, να έχουν το ποθητό αποτέλεσμα και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία, στη νέα τους σταδιοδρομία.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«ΤΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ».  

Την πλήρη στήριξη του στην διαμαρτυρία των δημάρχων για τις περικοπές των πόρων που υφίσταται η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας των εντολών του μνημονίου, εξέφρασε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Ευβοίας  Κώστας Μαρκόπουλος, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

Στην ομιλία του ο κ. Μαρκόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής : 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διήμερη επίσκεψη στη Ζάκυνθο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει αναλάβει και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νησιού.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με την παρουσία του στην κορύφωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον Πολιούχο της Ζακύνθου Άγιο Διονύσιο, ακολούθησε περιοδεία στα καμένα δάση από τις πολύ πρόσφατες φωτιές (επισυνάπτεται σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε χθες) και κατέληξε χθες το βράδυ με πολύωρη σύσκεψη με τους Πολιτευτές του Κινήματος στο νησί, τα μέλη της Συντονιστικής και με την παρουσία του Πολιτευτή Κέρκυρας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστο Άνθη, με την ιδιότητα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ»

 «Άμεση Εθνική Συμφωνία για άρνηση του μνημονίου»

Παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κώστα Μαρκόπουλο με συνέντευξη του στον «Κόσμο του Επενδυτή» του Σαββάτου.

Ο Βουλευτής Ευβοίας, μιλάει για το παρόν αδιέξοδο πολιτικό σκηνικό, τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του Μνημονίου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κεντροδεξιά αλλά και για την ιδεολογική ωρίμανση του κόμματος του.