ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΡΩΜΑΝΙΑ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα με τον οικονομολόγο και ειδικό σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Γιώργο Ρωμανιά, στον οποίο ανέθεσε την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Γραμματείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, σε θέματα Κοινωνικής Προστασίας και Δικαιωμάτων στην Εργασία.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με τα σωματεία των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Καμμένο για την καθυστέρηση δεδουλευμένων, καθώς επίσης και για την κωλυσιεργία από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών να ορίσει νέα διοίκηση στην εταιρεία.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τον ρατσισμό δεν επαρκεί, ιδιαίτερα λόγω της εμφάνισης φαινομένων ρατσισμού και νεοναζισμού στη χώρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ. ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΤΗ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ»

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 46 ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚA ΜΑΥΡΑ ΚΑΤΑΣΤΙΧΑ
  
Τον αφανισμό της γνώσης έχει βάλει στόχο η κυβέρνηση με τη συγχώνευση και κατάργηση 46 Δημόσιων Βιβλιοθηκών. Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο πλευρό των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του νομού Κέρκυρας, που κινδυνεύουν άπαντες να απολυθούν, όχι επειδή δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή δεν χρειάζονται (κάθε άλλο!), αλλά επειδή η Πολιτεία έφτιαξε το πρόγραμμα στο οποίο εργάζονται δίνοντάς του... πήλινα πόδια, τάσσεται με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Ιονίου πελάγους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

Την κραυγή απόγνωσης χιλιάδων πολύτεκνων οικογενειών, που εξαιτίας των επιλογών της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης, βιώνουν, παρά το ειδικό τιμολόγιο που έχει θεσπίσει με νόμο η Πολιτεία, την απόλυτη ενεργειακή φτώχεια, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, Ενέργειας Ευάγγελο Λιβιεράτο και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ρ. Μακρή: «Στα χέρια ιδιωτών οι έλεγχοι της νοθείας στα καύσιμα;».
  
Η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και των συνιστωσών της, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ακολουθούν το δόγμα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη, ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει ότι θα μείνουν στο κράτος μόνο οι υπηρεσίες «που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πάρουν οι ιδιώτες».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΕΣΠΑ

«Με υπαρκτό τον κίνδυνο να χαθεί 1,5 δις ευρώ ενισχύσεων του ΕΣΠΑ, λόγω κυβερνητικής κωλυσιεργίας, ο κ. Χατζηδάκης μιλά για βραδυπορούντες!!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΑΙΣΕΜΠΛΟΥΜ

«Ενώ μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση είχε αναγάγει τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ σε ευαγγέλιο προκειμένου να νομιμοποιήσει τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, αλλά και τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων, τώρα που ο διεθνής Οργανισμός αποκαλύπτει το οικονομικό φιάσκο της μνημονιακής πολιτικής της, ο κ. Στουρνάρας πριν αλέκτωρ λαλήσει καν, απαρνείται την έκθεση του ΟΟΣΑ, καλώντας μάλιστα για ενισχύσεις τον γνωστό και μη εξαιρετέο Ντάισεμπλουμ».

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ

ΘΕΜΑ: «Στη Βουλή τα προβλήματα των εμπόρων του Ηρακλείου με τις τράπεζες»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά δημοσίευμα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι του Ηρακλείου που είναι υπερχρεωμένοι στις τράπεζες.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς για το έτος 2013 συγκαταλέγεται μεταξύ των 200 καλύτερων Πανεπιστημίων της παγκόσμιας κατάταξης, σε 10 από τα 30 θεματικά-επιστημονικά πεδία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Κατάταξης QS.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

«Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας κλπ. προβαίνουν σήμερα σε τετράωρη στάση εργασίας, μετά την απόφαση της ΠΟΕΔΗΜ, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όπως έλλειψη προσωπικού, μη πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών, συγχωνεύσεις - καταργήσεις Μονάδων και πολλά άλλα.


Λόγω των προβλημάτων αυτών, οδηγείται σε διάλυση το Δημόσιο σύστημα Υγείας, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών».

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Μ. Χρυσοβελώνη: «Ανεπαρκής και διακοσμητικός ο υπουργός Ναυτιλίας»

Σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτή Μαγνησίας και Αναπληρωτού Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη για τα χρονίζοντα προβλήματα με τις ακτοπλοϊκές γραμμές των Σποράδων.