ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου για το Πολυτεχνείο

Πολλές φορές τα ωραία και μεγάλα λόγια μας πρόδωσαν. Πολλές φορές τα ωραία και μεγάλα   λόγια μεταβλήθηκαν  σε  τοξικές  υποσχεσιολογίες επικίνδυνων δημαγωγών .  Πολλοί είναι αυτοί  που πιστεύουν, ορμώμενοι από το παρόν , τώρα που η αποκριά πέρασε και οι μάσκες έπεσαν,   ότι το σημερινό πολιτικό προσωπικό, που αναδείχθηκε μέσα από τον αγώνα του Πολυτεχνείου,  ξεπούλησε και την εξέγερση και την πατρίδα. Βλέπετε, στο χρήμα και στην εξουσία, δύσκολα αντιστέκεται κανείς και τότε, και σήμερα, και πάντα.
Όμως, το μήνυμα του Πολυτεχνείου,  δεν το πρόδωσαν μόνο οι εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας, τα χρόνια που ακολούθησαν. Το πρόδωσε κι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, που μετέτρεψε το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» σε «Εύκολο χρήμα-Αμορφωσιά-Ασυδοσία». Μια κοινωνία που σε μεγάλο ποσοστό παραμένει αλυσοδεμένη σε δύο μεγάλα κόμματα.
Οι μόνοι που δεν φταίξανε σίγουρα για τη σημερινή κατάντια μας,  είναι εκείνοι οι ιδεολόγοι νέοι,  που γαντζωμένοι στα κάγκελα τρεις μέρες και τρεις νύχτες, πρόταξαν τα στήθη τους στα τανκ με μόνο όπλο την πίστη τους στη δημοκρατία , την ελευθερία, την παιδεία.  
Πολλοί λοιπόν ήταν αυτοί, που όλα αυτά τα χρόνια, καπηλεύτηκαν το θάρρος και τη θυσία αυτών των παιδιών, κόμματα , παρατάξεις,  κτίζοντας ιδεολογικές και οικονομικές φυλακές. Οι αξίες και τα ιδανικά εκείνων των νέων πολτοποιήθηκαν  από ένα νεοφιλελεύθερο,  σοσιαλιστικό, ιδιότυπο φασισμό που κλείνει σχολεία και χτυπάει με χημικά τους φοιτητές, αντιμετωπίζοντάς τους ως τρομοκράτες, επικίνδυνους για τη δημοκρατία τους. Ένα σύστημα, που προσπαθεί να καλύψει τα κενά των εκπαιδευτικών με εθελοντές.  Μια ιδιότυπη δημοκρατία, που προωθεί μια ιδιότυπη μεταμοντέρνα σκλαβιά, όπου οι σημερινοί δούλοι του συστήματος δεν θα αμείβονται  με ένα πιάτο φαί αλλά με μόρια.
Απέναντι σε αυτήν την ύπουλη  χειραγώγηση της  κοινωνίας,     που έχει βάλει το Λαό στην γωνία  και τον συνθλίβει με  την ανεργία, την φτώχεια, την έλλειψη υγείας και  παιδείας, την ανασφάλεια και  το φόβο για το αύριο, η Συντονιστική ΑΝΕΛ Ν. Φθιώτιδας  καλεί σε  μια νέα συστράτευση  εκείνους τους  Έλληνες, που αρνούνται να παραμένουν παθητικοί θεατές στην στέρηση των δημοκρατικών τους ελευθεριών. Ο εχθρός  είναι εντός των τειχών, και πλέον δεν υπάρχουν  τα  κάγκελα  του Πολυτεχνείου να ανακόψουν την  πορεία του τανκ.
            Μπροστά μας, υπάρχει ο δημοφιλής, πολύβουος δρόμος της υποταγής, του συμβιβασμού, της αποστασίας και της αδιαφορίας. Υπάρχει όμως κι ένας άλλος,  αυτός της αντίστασης.  Κι αυτό το δρόμο οφείλουμε ν΄ακολουθήσουμε  όλοι, αποπληρώνοντας το χρέος σε εκείνα τα αγνά παιδιά, που υπερνικώντας κομματικές και παραταξιακές ιδεοληψίες, κλείστηκαν  στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ κάποιο  Νοέμβρη του 73.