ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ Β' ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ


«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ


«ΖΗΤΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ»

Το «καυτό» ζήτημα της σκανδαλώδους χρηματοδότησης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που πολλές από αυτές είναι  φίλων, κομματικών κολλητών και συγγενών πολιτικών προσώπων ή ακόμα και εικονικές Μ.Κ.Ο., φέρνει με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς όλους τους Υπουργούς της κυβέρνησης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ


Το τεράστιο πρόβλημα της αδυναμίας μεταφοράς των μαθητών της ακριτικής Σάμου στα σχολεία τους, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Εσωτερικών ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τέρενς Κουίκ, «οι λεωφοριούχοι του ΚΤΕΛ Σάμου και οι ιδιοκτήτες ταξί, αρνούνται να μεταφέρουν τους μαθητές, διότι το κράτος οφείλει τα κόμιστρα περασμένων σχολικών περιόδων».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Σ.Σ.


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και την Εκλογική Περιφέρεια της Σάμου, έκανε την εξής δήλωση:

«Διάβασα την προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου σχετικά με το θέμα της Ε.Ο.Σ.Σ. και τον ιδιώτη ο οποίος ενδιαφέρεται να ανοίξει στο νησί οινοποιείο.

Μου ζητήθηκε να τη σχολιάσω.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Με αφορμή τις συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις στελεχών των κομμάτων της Συγκυβέρνησης πως «η Τρόικα ζητά αίμα» των εργαζομένων στο Δημόσιο, η Βουλευτής Μαγνησίας και υπεύθυνη του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ


«Σήμερα 21/9 είναι η Παγκόσμια ημέρα Αλτσχάιμερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 140.000 χιλιάδες ασθενείς και 40.000.000 παγκοσμίως. Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης. Η νόσος Αλτσχάιμερ επηρεάζει καταρχήν τη μνήμη, στη συνέχεια το λόγο, την κρίση και συνολικά την προσωπικότητα του ατόμου. Τη σημερινή ημέρα οφείλουμε όλοι μας να αφιερώσουμε λίγο χρόνο ώστε να ενημερωθούμε σχετικά με τη νόσο που προσβάλει κατά κύριο λόγο την τρίτη ηλικία.»

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΤΡΙΒΕΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ – ΤΡΟΪΚΑΣ


« Στη θέση της δήθεν διαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου που υποσχέθηκαν προεκλογικά για να εξαπατήσουν και να υποκλέψουν την ψήφο των Ελλήνων, οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι στήνουν ένα νέο σκηνικό δήθεν διαπραγμάτευσης για τη σύνθεση του πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δις ευρώ με πρωταγωνιστές τον «αντιστασιακό» κ. Στουρνάρα, τον «σκληρό» κ. Τόμσεν και τους «διαλλακτικούς» κ. κ. Μαζούχ και Μορς της τρόικας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.


«ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ;»

«ΠΟΣΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ; »   


Το μείζον θέμα της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες, φέρνει με επίκαιρη ερώτησή του στην Βουλή, ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΚΟ


«ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ- ΝΔ Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΜΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΦΙΛΩΝ»


Σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των Δήμων ο υφυπουργός Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλος δέχθηκε ένα καταιγισμό αποκαλύψεων εκ μέρους της Βουλευτή Μαγνησίας Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΟΣΕ


Την απαξίωση του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει γίνει η σύνδεση του με το δίκτυο του ΟΣΕ και κατ’ επέκταση με το λιμάνι του Μπουργκάς, έφερε στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της στη Βουλή, η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ AΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ     
             ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ
            ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡA 
            ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΥΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
            ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ  
             ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ  ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟ  
            ΜΑΝΙΤΑΚΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ KOINΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


«Πλήρης κάλυψη των παρανομούντων και προστατευόμενων εργολάβων από πλευράς Υπουργείου ΠΕΚΑ, εγκληματική η συγκάλυψη της ΔΕΗ»


«Με μια απάντηση "ντροπή" το Υπουργείο ΠΕΚΑ κάνει "μαθήματα" νομοθεσίας την ώρα που στις μονάδες παραγωγής και στα ορυχεία διαπράττονται παρανομίες αξιόποινες που εμπίπτουν στο κοινό ποινικό δίκαιο. Στην ξεκάθαρη ερώτηση που κατέθεσα στην Βουλή για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του προσωπικού στο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, η πολιτική ηγεσία του ΠΕΚΑ συνεπικουρούμενη από τη ΔΕΗ, αποφεύγουν να απαντήσουν στην ουσία και εν κατακλείδι επικαλούνται τα προσωπικά δεδομένα, καταχρηστικώς, σε μια διαδικασία που επιζητείται πλήρης διαφάνεια και διαύγεια. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ


Αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών, αποτελούμενη από την κ Γιαλαμά Μαρία και τους κ. Μπάκα Γιώργο, Τσαγρή Γιώργο και Κουβάτσο Γιάννη, επισκέφθηκε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και ενημέρωσε για τα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου των φυσικοθεραπευτών που έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο οδηγώντας χιλιάδες επαγγελματίες του χώρου της υγείας σε αφανισμό .