ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Θέμα: «Αποκατάσταση των επιλαχόντων πυροσβεστών του υπ’ αρ. 3938/2011 διαγωνισμού Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης»

Προσφάτως, με τον υπ’αρ.3938/2011 διαγωνισμό προσελήφθησαν 4.000 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης προς ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος. Εντούτοις, ο μεγάλος αριθμός των πυρκαγιών που φέτος κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Πυροσβεστικό Σώμα, αποδεικνύει ότι οι ανάγκες του σε ανθρώπινο δυναμικό είναι επείγουσες και ακόμα μεγαλύτερες.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 500 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Την πάγια τακτική της τουρκικής διπλωματίας μέσω της πολιτιστικής διείσδυσης στην περιοχή της Θράκης με στόχο τη θρησκευτική και γλωσσική ομογενοποίηση των Πομάκων και Τσιγγάνων διερευνά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ


Για μια ακόμη φορά, το Υπουργείο Οικονομικών δεν απαντά ξεκάθαρα και υπεύθυνα στο ερώτημα των νησιωτών του Αιγαίου, για το αν θα διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ και οι φορολογικές ελαφρύνσεις, που ισχύουν για τους κατοίκους των πολύ μικρών νησιών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ «ΑΡΜΑΤΑ 2012»


Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, παρέστη το Σαββατοκύριακο (8-9/9-2012) στις εορταστικές εκδηλώσεις των Σπετσών «ΑΡΜΑΤΑ 2012», κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  και δήλωσε:

«Οι Σπετσιώτες γιόρτασαν και φέτος με το Φεστιβάλ της ΑΡΜΑΤΑΣ την ιστορική διαδρομή τους, τον αγώνα που έδωσαν για τις Σπέτσες, για την Ελλάδα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


«Την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, την ημέρα του Αγιασμού, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ευχόμαστε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, αλλά και τους γονείς καλή δύναμη.

Με την ευκαιρία, τονίζουμε τον προσανατολισμό μας στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας και Εκπαίδευσης, ως κεντρικό πυλώνα στο όραμα για αναγέννηση της Πατρίδας. Μιας δημόσιας Παιδείας και Εκπαίδευσης αναβαθμισμένης, χωρίς συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που αναγκάζουν χιλιάδες μαθητές σε άσκοπες, χρονοβόρες, κοστοβόρες μετακινήσεις...........

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΣΕΔΟΥΝΤΑΣ ΛΕΣΒΟΥ


«ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΟΡΠΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΡΗΜΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ»
  
Τέλος στον εμπαιγμό και την κοροϊδία εις βάρος των κατοίκων του Πλωμαρίου Λέσβου, επιχειρεί να βάλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Γεωργίας, Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Εκλογική Περιφέρεια Λέσβου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος με τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μαζί του στη συνάντηση ήταν ο Συντονιστής Γραμματέας Εργασιακών και Κοινωνικών Θεμάτων και Αυτοδιοικητικών Υποθέσεων Γιάννης Μανώλης.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης έκαναν της ακόλουθες δηλώσεις:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΑΓΗΕ Α.Ε.


«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΕΒΕΙ ΜΕ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ  ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ»

Η μνημονιακή  συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, συνεχίζει την αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών, αυτή τη φορά μέσω της μεταφοράς 75.000.000 ευρώ από το  ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ Α.Ε στην Εταιρία Ενέργειας ΛΑΓΗΕ Α.Ε., προκειμένου να κλείσει μαύρες τρύπες της συγκεκριμένης εταιρίας η οποία χρωστάει τεράστια ποσά σε παραγωγούς Αναλώσιμων Πηγών Ενέργειας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΧΙΟΥ


«ΟΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΪΚΕΣ 
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΜΣΕΝ»

Την κραυγή απόγνωσης των νεφροπαθών της Χίου μετέφερε με Ερώτησή του στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέντζο, αλλά με αναφορά και στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, ......... 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΣΦΑΓΕΙΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ


«ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ»
  
Αν δεν είναι περίεργα πολιτικά παιχνίδια, τότε αναπάντητα ερωτήματα  προξενεί η ανάκληση και η εκ νέου χορήγηση της άδειας Σφαγείου στη Σάμο που φαίνεται, όμως, ότι δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

ΤΗΝ 57η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΩΝ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Την 57η επέτειο της τραγικής μνήμης των Σεπτεμβριανών τίμησε με την παρουσία του σε εκδήλωση του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινοπουλιτών με κεντρικό ομιλητή τον Πολιτικό Επιστήμονα και συγγραφέα κ. Κωνσταντίνο Χολέβα  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Θεσσαλονίκη για την 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τον κάθε φορέα ξεχωριστά και συζήτησαν για τα προβλήματα που τους απασχολούν.