ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟY ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Ο κ. Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τη «δόξα» του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ζήλεψε ο σημερινός υπουργός Οικονομικών  κ. Στουρνάρας και άρχισε να τον συναγωνίζεται με δηλώσεις τύπου «Τιτανικού».

Έτσι, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.) δεν είναι βιώσιμο, κατέρρευσε σήμερα η μετοχή του Τ.Τ. καταγράφοντας πτώση 30% και ως εκ τούτου τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

«Ο υφυπουργός εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος αναγγέλλει ότι το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας (δηλ. τα 44 ευρώ για κάθε παιδί ηλικίας έως 23 ετών!!) θα χορηγείται μόνον σε όσους το έχουν ανάγκη και όπως αναγράφεται στον τύπο, θα το λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 5.000 ή των 10.000 ευρώ.

Αυτό που ετοιμάζεται να καταφέρει ο κ. υπουργός θα είναι το μεγαλύτερο πλήγμα κατά των πολυτέκνων, εξαλείφοντας κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής και κάθε ίχνος αξιοπιστίας των ίδιων των συγκυβερνώντων, αλλά και της ίδιας της Πολιτείας.

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΜΑΣΤΙΧΟΔΕΝΔΡΑ

ΝΕΦΕΛΩΔΕΙΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΣΑΥΤΑΡΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει σκοπό να παρέμβει νομοθετικά ώστε να κηρυχθεί πυρόπληκτη περιοχή η Χίος, επειδή δεν κάηκε ούτε ένα κτίριο. Δήλωσε, μάλιστα, αναρμοδιότητα, μεταθέτοντας τις πρωτοβουλίες στην Περιφέρεια!

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

«Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατέθεσε σήμερα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών, ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να περιοριστούν οι μειώσεις στους μισθούς των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Εύχομαι, η προετοιμασία και οι προτάσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, να είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες του Πρωθυπουργού, ο οποίος - θυμίζω- μιλούσε επίσης για ισοδύναμα μέτρα πριν τις εκλογές, προκειμένου να προστατευθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, όμως, τελικά, αυτοί που θα πληγούν περισσότερο από τα μέτρα, θα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

Ο κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ  ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ  ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα για το  Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε τα εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Το 2010 ο Γ. Παπανδρέου δικαιολογούσε την απώλεια εθνικής κυριαρχίας λόγω του μεγάλου δημοσίου χρέους ενώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και ότι η Ελλάδα τέλος του 2011 θα ξαναέβγαινε στις αγορές. Το τι ακολούθησε το γνωρίζουμε όλοι.

Το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς επικεφαλής της κυβέρνησης των προθύμων εταίρων επιβάλει στους Έλληνες το νέο Αρμαγεδώνα μέτρων με την δικαιολογία της δήθεν βελτίωσης της διαπραγματευτικής θέσης μας και υπόσχεται καλύτερες μέρες σε δύο χρόνια. Βλέπουμε ακριβώς το ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές, άλλα λόγια και δυστυχώς την ίδια κατάληξη: εξαθλίωση, ανεργία, ύφεση, υποτέλεια στους πιστωτές.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η Νεολαία του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προβαίνει στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στη σημερινή ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να σταματήσει και να αντιστραφεί η φυγή των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό και ότι χωρίς αυτό, όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ελλάδα πρέπει να πάψει να τρώει τα παιδιά της.

ΕΡΩΤΗΣΗ KAI ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ: «Εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα».

Δυνάμει του Ν. 3723/2008 (Φ.Ε.Κ. 250), με τίτλο «Ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και άλλες διατάξεις», το Ελληνικό Δημόσιο παρέσχε εγγυήσεις προς τα πιστωτικά ιδρύματα ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έπρεπε να διατεθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και για χορήγηση στεγαστικών δανείων, με σκοπό την τόνωση της ελληνικής οικονομίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

«Τα σπασμένα της Siemens, τα πληρώνουν και οι πολύτεκνοι -Ανυπαρξία κράτους δικαίου, ανεξέλεγκτη πρόκληση του κ. Στουρνάρα»

Φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού πλέον ότι η κυβέρνηση δια του οικονομικού επιτελείου εμπαίζει και εκδικείται τις πολύτεκνες οικογένειες, που αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Την ίδια ώρα που σε μια νύχτα χαρίζονται δις ευρώ σε μεγαλοκαταθέτες και διεφθαρμένους, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν στηρίζει την πολύτεκνη οικογένεια, επιπροσθέτως δημιουργεί υπέρογκα φορολογικά βάρη, τα οποία θα επωμίζονται εις βάρος του οικογενειακού τους προϋπολογισμού.