ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ-ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


«ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ»

Απάντηση για τον τρόπο, με το οποίο θα μπορέσουν τελικά οι εξουθενωμένοι οικονομικά υπάλληλοι να καλύψουν το κόστος των τροφείων για τα παιδιά τους προκειμένου αυτά να φιλοξενηθούν σε παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς κατά το επόμενο έτος, ζητά με ερώτησή της από τους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


«Η Θάλασσα είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ιστορία και την οικονομική ευημερία της Χώρας μας.

Η Ελλάδα είναι ένα λιμάνι ιστορίας, και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Η χώρα μας δεν πρέπει να συνεχίσει να συντηρεί και να καλλιεργεί τα λάθη της απραξίας του παρελθόντος. Το απέραντο γαλάζιο της ΑΟΖ περιμένει την πατρίδας μας.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ


ΘΕΜΑ: «Ακαταλληλότητα και απαγόρευση της χρήσης του νερού σε οικισμούς του Δήμου Ωραιοκάστρου και της ευρύτερης περιοχής»

Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά τα έγγραφα με τα αποτελέσματα μικροβιολογικής και φυσικοχημικής ανάλυσης πόσιμου νερού του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης από τα αρχεία της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στις δημοτικές ενότητες Καλλιθέας και Μυγδονίας, όπου τονίζεται η ακαταλληλότητα και απαγόρευση της χρήσης του νερού για πόση και μαγειρική χρήση σε οικισμούς του Δήμου Ωραιοκάστρου και της ευρύτερης περιοχής.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΘΕΜΑ: «Καταρρέει το Καυτανζόγλειο»

Στολίδι της Θεσσαλονίκης ήταν μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 το Καυτανζόγλειο Στάδιο .

Σήμερα, οι εγκαταστάσεις του είναι σε κατάσταση κατάρρευσης, ο τάπητας για τους αθλητές του στίβου επικίνδυνος για ατυχήματα και τραυματισμούς, ζεστό νερό δεν υπάρχει και η εν γένει συντήρηση του σταδίου ανύπαρκτη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


«Η λεβεντιά της Κρητικής ψυχής αποδείχθηκε ανώτερη από τη γερμανική μπότα»
  
Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης συμμετείχε σήμερα 21 Μαΐου 2013 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς ο οποίος κατέθεσε στεφάνι κατά τη διάρκεια της τελετής στο Ηράκλειο.

Μετά τις εκδηλώσεις ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΥΡΩ – ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ (EURO/CHF)


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη και Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα κατέθεσε στις 16 Μαΐου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, σχετικά με τη νομιμότητα των στεγαστικών δανείων που είναι συνδεδεμένα με την ισοτιμία ευρώ - ελβετικού φράγκου (EURO/CHF).

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ


«Ενώ η μέχρι πρότινος επικοινωνιακή πολιτική του κ. Σαμαρά διαφήμιζε τη δήθεν ανάπτυξη της χώρας, μετά την επιστροφή του από την Κίνα προσγειώθηκε ανώμαλα στην ελληνική μνημονιακή πραγματικότητα και ενόψει της άφιξης της τρόικας και της επιβολής νέων αντιλαϊκών μέτρων επαναφέρει το γνωστό τροπάριο της δήθεν σταθεροποίησης της οικονομίας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


«Απαραίτητο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μετεγκαταστάσεων»

Μετά από πολλές πιέσεις σε κοινοβουλευτικό και όχι μόνο επίπεδο η κυβέρνηση αποδέχθηκε την τροπολογία για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που είχαν καταθέσει πρώτοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από τις 25/04/2013.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ


«Δεν πέρασαν 72 ώρες από την επιστροφή του κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό από την Κίνα και ήδη οι «επενδύσεις» ξεκίνησαν όχι στην Ελλάδα, στην μακρινή Κίνα.

Ο πρωθυπουργός κατάφερε να βάλει «ταφόπλακα» στον ναυπηγοκατασκευαστικό κλάδο σε χρόνο ρεκόρ, αφού Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν την κατασκευή 140 πλοίων στην Κίνα. Αντί να έρθουν Κινέζοι επενδυτές να κατασκευάσουν στη χώρα μας τα πλοία τους έγινε ακριβώς το αντίθετο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Ραχήλ Μακρή: «Tην ώρα που περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, golden μισθούς φαίνεται να λαμβάνουν κομματικοί φίλοι»
  
Τη στιγμή που η Ελληνική κοινωνία βιώνει δραματικές στιγμές από την άσκοπη πολιτική περικοπών της τρόικας και των εσωτερικών συνεργατών της, δημοσιεύματα καταγγέλλουν υπέρογκες αυξήσεις στις αποδοχές του νέου προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ


Στο στόχαστρο των τουρκικών επιχειρηματικών συμφερόντων έχει μπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μαρίνα του Πυθαγορείου Σάμου, του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Στέγκου, μετά την προ μηνών πώληση της μαρίνας Μυτιλήνης.

ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΗΤΟ ΔΝΤ»

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ, ΘΑ ΤΟ ΠΩ. ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΦΡΑΓΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Στις επίσημες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για τη σημερινή (21/5/2013) επέτειο της Ένωσης των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα παραβρέθηκε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει το νησί υπό τη βουλευτική του εποπτεία.