ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΞΕΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΤΟ 2014 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ 152 ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ»


Έκτακτη συνάντηση στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Λαμία με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές της Φθιώτιδας, είχε ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει την Φθιώτιδα υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία.

Τα θέματα που του έθεσαν εκπρόσωποι Φορτηγών, Βυτιοφόρων, Μικρών Οχημάτων Μεταφοράς κλπ, ήταν τα εξής:

  1. Μείωση και όχι αύξηση των διοδίων.
  2. Κατάργηση εκείνων των διοδίων που λειτουργούν με το απαράδεκτο καθεστώς της... «ανταποδοτικότητας» για να κατασκευάσουν οι μεγαλοεργολάβοι (ουσιαστικά με προκαταβολική χρηματοδότηση των πολιτών) τον Ε65!!!
  3. Λειτουργία παράπλευρων δρόμων στους κλειστούς αυτοκινητόδρομους, όπως προβλέπεται από τις Συμβάσεις Παραχώρησης. Πρώτη επιτακτική ανάγκη η κατασκευή του δρόμου Λαμία - Καμένα Βούρλα.
  4. Επισκευή των όποιων υφιστάμενων παράπλευρων οδών, που είναι καρμανιόλες από επικίνδυνες λακκούβες, σπασμένη άσφαλτο, έλλειψη προστατευτικών τοιχίων, έλλειψη σηματοδότησης, έλλειψη διαγράμμισης οδοστρώματος κλπ
  5. Χάραξη νέων επαρχιακών δρόμων.
  6. Επιβολή νόμων για τον πλήρη έλεγχο ξένων φορτηγών, κυρίως από Βουλγαρία, που κυκλοφορούν στην Ελλάδα ΧΩΡΙΣ έλεγχο από την Τροχαία, αντίστοιχο με εκείνον που διενεργείται στα ελληνικά φορτηγά.

Ο Τέρενς Κουίκ δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί με την προώθηση αυτών των απολύτως δικαιολογημένων αιτημάτων των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, σε συνεργασία με την αρμόδια Τομεάρχη του Κινήματος Ραχήλ Μακρή, την οποία ήδη ενημέρωσε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν αργά το μεσημέρι.

Προηγήθηκε, χθες Σάββατο, βόλτα του Βουλευτή Επικρατείας, μαζί με Πολιτευτές και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής, στους εμπορικούς δρόμους της Λαμίας.

«Μίλησα με εμπόρους. Μίλησα με πολίτες. Παρά το χαμόγελο που επιστρατεύουν για τις γιορτές, στα λόγια τους υπήρχε από απογοήτευση μέχρι αγανάκτηση και οργή. Πολικές θερμοκρασίες στα ταμεία των καταστημάτων και άδεια πορτοφόλια που είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε εφορία και μικροδώρα για την οικογένεια».

Αυτά δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο Τέρενς Κουίκ, για να προσθέσει:

«Είμαι άνθρωπος που αισιοδοξούσα πάντα στη ζωή μου. Και έτσι αισιόδοξα θέλω να ευχηθώ για τον ερχομό της καινούργιας χρονιάς. Παρόλα αυτά, θέλω να είμαι και ειλικρινής.

Το 2014 θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Θα είναι η χρόνια όπου η κρατική προσφορά στον τομέα της Υγείας θα είναι ανύπαρκτη. Η Παιδεία θα διολισθαίνει κι άλλο. Η ανεργία θα αυξηθεί. Ρολά θα μπούνε και σε άλλα καταστήματα και σε άλλες επιχειρήσεις. Οι συνταξιούχοι θα ψάχνονται.

Τις δύο τελευταίες μέρες λειτουργίας της Βουλής, πάλεψα όσο μπορούσα τα δύο νομοσχέδια της φρίκης. Την φορολογία Ακινήτων και τους Πλειστηριασμούς. Ήμουνα εκεί και τα καταψήφισα στην ονομαστική. Και έβλεπα τους 152 της συγκυβέρνησης που έστρωσαν τα χαλιά σε μία νέα φορολογική επιδρομή και στο άρπαγμα των σπιτιών των Ελλήνων.

Ξέρω ότι η πλειοψηφία των συμπατριωτών μου έκανε Χριστούγεννα σπίτι τους, ανήμποροι να πάνε κάπου. Δεκάδες χιλιάδες δεν είχαν ούτε ρεύμα. Πολλοί δεν είχαν καν φαγητό για τα παιδιά τους και τους ίδιους, όπως η φαμίλια του άνεργου στην Αμαλιάδα.

Εγώ έμεινα σπίτι μου τα Χριστούγεννα και έβλεπα τα συγκλονιστικά ρεπορτάζ της φτώχιας και της στέρησης στα τηλεοπτικά κανάλια. Αλλά ταυτόχρονα αναρωτιόμουνα για το απύθμενο θράσος εκείνων που προβάλουν την δυστυχία και από την άλλη, είναι τα παπαγαλάκια των. Μνημονίων και των Υπηρετών τους. Δηλαδή, συνυπεύθυνοι και συνοδοιπόροι...

Μόνο αν φύγει αυτή η συγκυβέρνηση, μόνο αν σπάσει αυτό το σύστημα της κατευθυνόμενης φιλομνημονιακής ενημέρωσης, θα δούμε καλύτερες μέρες στο τόπο μας.


Χρόνια πολλά».