ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»


Τ. ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ: «Η Δημοκρατία έχει καταλυθεί, το Κοινοβούλιο δεν λειτουργεί και διατάξεις του Συντάγματος έχουν ανασταλεί» γράψατε προχθές στο Διαδίκτυο. Ποια είναι η πολιτική εναλλακτική λύση που θα παρουσιάσετε στο ιδρυτικό σας συνέδριο;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


«ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ»

Την αποδοκιμασία της στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αθρόες και οριζόντιες απολύσεις στον δημόσιο τομέα εξέφρασε η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Επικρατείας η κ. Χρυσοβελώνη υπογραμμίζει το άδικο και αυθαίρετο της αποφάσεως περί μαζικών απολύσεων χωρίς κανένα κριτήριο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ


«Ο κ. Σαμαράς ζει με το σύνδρομο του Ζαππείου, ενώ ο ελληνικός λαός ζει την πραγματικότητα της εξαθλίωσης των μνημονίων».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Κίνδυνος Διακοπής Λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων»
  
Τα Ναρκωτικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοινωνίας και γι’ αυτό ο Τομέας Πρόληψης πρέπει να λειτουργεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Κυβερνητικών Βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την ενδεχόμενη συγκρότηση ΝΠΔΔ Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με την ονομασία «Συνομοσπονδιακό ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας», στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται τόσο το πανεπιστήμιο όσο και το ΤΕΙ, οι οποίες προκάλεσαν την αναστάτωση και την αντίδραση των φοιτητών, των γονέων και των καθηγητών τους, η Βουλευτής Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την υπ. αριθμ. 1356/23.4.2013 επίκαιρη ερώτηση, με την οποία καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να απαντήσει ξεκάθαρα για το τι τελικά ισχύει.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Συνάντηση εκπροσώπων εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με τους Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ραχήλ Μακρή, Έλενα Κουντουρά και Παύλο Χαϊκάλη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013. Στη συνάντηση αναλύθηκαν θέματα της συγκεκριμένης Γενικής Γραμματείας, η οποία αποτελεί νευραλγικό κομμάτι του Υπουργείου Οικονομικών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ


Μίκα Ιατρίδη: «Τριπλάσια η αστυνομική δύναμη στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, σε σχέση με το αντίστοιχο της Κω, για τον ίδιο αριθμό διακινούμενων επιβατών. Σύμπτωση το γεγονός ότι, στην Κέρκυρα εκλέγεται ο αρμόδιος Υπουργός;»
  
Η κατανομή της αστυνομικής δύναμης, εξαρτάται από την εκλογική περιφέρεια του αρμόδιου Υπουργού, τονίζει με ερώτησή της προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ


Θέμα: «Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, επιχορήγηση και ορισμός νέου διοικητικού συμβουλίου»

Στην αριθμ. ΥΠΑΙΘΠΑ/ΓΓΠ/ΔΥΟ/ΔΥΟ/Φ06/42837/29.3.2013 ειδική έκθεση του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με την αναγκαιότητα επιχορήγησης των Νομικών Προσώπων που εποπτεύονται από την Γενική Γραμματεία Πολιτισμού συγκαταλέγεται και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού προτείνοντας το ποσό της επιχορήγησης στο 1.000.000 €.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΧΕΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΙΕΣ;»


Το κατεπείγον αίτημα για ακρόαση του Προεδρείου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ), σε ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ενημερωθεί για τα επείγοντα και άλυτα ζητήματα που απασχολούν τον πολυτεκνικό κόσμο της χώρας, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΚΑΕΠΤΑΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ


«ΚΥΡΙΕ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖO, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ 17ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΡΑΛΥΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗΣ;»

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΞΑΝΘΗΣ


Το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης και έλλειψης προσωπικού του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ξάνθης μετά τη συνταξιοδότηση υπαλλήλων και την απόλυση όσων είχαν προσληφθεί με την 9Κ/2008 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Ιωάννη Βρούτση μία μόλις εβδομάδα μετά την επίσκεψή του στο προαναφερόμενο κατάστημα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:


«ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗN ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΡ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ»

«ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΔΕΜΙΡΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ


Το κατεπείγον αίτημα των Διοικητικών Συμβουλίων της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Δ.Δ.Υ) και της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Ε.Ε.Δ.Δ.Υ), για την προστασία των μελών των προαναφερομένων συνδικαλιστικών φορέων, από τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης και βιομηχανίας παραγωγής επιόρκων, μετά τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις διατάξεις του νέου πειθαρχικού κώδικα, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ


«Ο τραγικός θάνατος μιας μάνας την ώρα του καθήκοντος μας συγκλονίζει όλους.

Εκφράζω τη θλίψη και τα συλλυπητήριά μου στα δύο αγγελούδια και τον σύζυγό της.

Το σημερινό περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τις δυσκολίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της Ελληνικής Αστυνομίας για το μεροκάματο».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ


Σήμερα τιμούμε την ημέρα μνήμης για τους ομόδοξους αδελφούς μας Αρμενίους που έπεσαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας σφαγιαζόμενοι μαζικά σε αριθμούς έως και το 1,5 εκατομμύριο.