ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, η ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά και ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά Παναγιώτης Μελάς, συναντήθηκαν με τους προέδρους των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


«Σύμφωνα με τα λεγόμενα του επιστημονικού διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ  κ. Ρομπόλη το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα φαίνεται να είναι συγκρίσιμο με την ανεργία της μεγάλης ύφεσης τη δεκαετία του 1930.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤ’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Θα μου επιτρέψετε να πω, ότι εμείς οι παλαιότεροι βουλευτές θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί τα σημερινά μας λόγια δεν πρέπει να ξεπερνούν τις έως τώρα πράξεις μας και δεν θα μας εκθέσουν στο κοντινό μέλλον.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


«ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ «ΟΧΙ»

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;»

«ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;» 

Την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, ζήτησε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τα μέτρα του μνημονίου.

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ


Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο έδωσε το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα, στην πλατεία Συντάγματος.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


«H ντόπια κυβερνητική τρόικα, αφού επί δυόμιση χρόνια κορόιδεψε και ταπείνωσε τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υφαρπάζοντας μισθούς, συντάξεις  και λεηλατώντας τα μετοχικά ταμεία, έρχεται πάλι, σ’ ένα παραλογισμό χωρίς προηγούμενο, να ολοκληρώσει  την μισθολογική εξαθλίωσή τους με νέες περικοπές στα δήθεν ειδικά μισθολόγια, αφαιρώντας τους ακόμα και  το δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δεν τρέφουν πλέον καμία ψευδαίσθηση για την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία αναλαμβάνει απόλυτα την ευθύνη για την εθνική υπόσταση της χώρας.» 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ-ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα, ανέπτυξε την ένσταση αντισυνταγματικότητας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατά του υπό συζήτηση επονείδιστου νομοσχεδίου για την επιβολή των νέων μέτρων εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού, που έχει εισαχθεί στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


«Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑ ΕΤΡΕΧΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΛΛΟΦΡΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ. ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΕ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΚΑΙ ΚΑΦΕΝΕΙΑ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα (Τετάρτη 07.11.2012) στη Βουλή με το θέμα της αντισυνταγματικότητας του εγκληματικού πολυνομοσχεδίου, τόσο επί των διαδικασιών, όσο και επί του περιεχομένου, έκανε την εξής δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ. ΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΤΡΟΙΚΑ. ΑΙΣΧΟΣ. ΕΦΙΑΛΤΗΣ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, έκανε την εξής δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΣΥΡΑΝ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μάκη Βραχιολίδη, έκανε την εξής δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙΙ


«Χαιρετίζουμε την σημερινή δήλωση του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη για τη ψήφιση των μέτρων για το τρίτο κατά σειρά Μνημόνιο, που «συνιστά την χαριστική βολή σε μια εξαντλημένη και καταπονημένη κοινωνία» και περιμένουμε να τηρήσει  και ο ίδιος προσωπικά, έμπρακτα, ανάλογη στάση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ


« Παραδίδουμε στα μάτια, στην κρίση και στην κοινή λογική κάθε πολίτη την εικόνα την οποία είχε μπροστά του ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης όταν συμπέρανε ότι η πλειοψηφία των βουλευτών απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας, την οποία είχαν υποβάλλει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και είχε τεθεί σε ψηφοφορία όπως προβλέπεται από το αρ. 100 παρ. 2 του κανονισμού της Βουλής.