ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


«Αν κάποιοι σε αυτή την αίθουσα και έξω από αυτήν, είτε γιατί απουσιάζουν είτε γιατί κρύβονται στο σκοτάδι, ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ τελικά

ότι δεν θα διερευνηθεί η υπόθεση του Μνημονίου και η προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ,

ότι δεν θα διερευνηθούν οι πολιτικές και οι ποινικές ευθύνες των κυβερνητικών και λοιπών παραγόντων της περιόδου 2009-2010,

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


«ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΡΗΤΡΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;»

Στην οικονομική και κοινωνική ερήμωση των νησιών του Αιγαίου, αναφέρθηκε η βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μίκα Ιατρίδη στην ομιλία της στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών, η οποία συνεδρίασε προκειμένου να ενημερωθεί από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Σπιλάνη.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μόλις κατήλθε εκ του Βήματος ο κύριος όμηρος ομήρου. Και δεν αναφέρομαι σε ονοματεπώνυμο. Αυτό δεν το λέω εγώ. Το έγραψε ο Ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής κ. Μπόλαρης, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος είναι όμηρος απέναντι σε αυτά που έχει υπογράψει στον έτερο όμηρο, τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά. Όμηρος ομήρου και ο ένας και ο άλλος. Όμηρος ομήρου, όμως, ποιου, σε τι, για ποιον λόγο; Όμηροι, διότι υπήρξε η υπογραφή και των δύο. Και όταν λέω υπογραφή, δεν το λέω με την αφηρημένη έννοια.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ»

«ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

Την ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τα αίτια υπαγωγής της χώρα μας στο μνημόνιο, υποστήριξε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 29-11-2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ κ. ΕΛ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ


«Ενημέρωση για τα τρέχοντα προβλήματα των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ της ΠΕ Κοζάνης. Ο ΕΟΠΥΥ αιχμάλωτος της πολιτικής της Τρόικα»

Για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ συζήτησαν χθες 28.11.2012 η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή με τον Πρόεδρο του οργανισμού, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο. Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα με τον Πρόεδρο του οργανισμού να εκφράζει την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον της Βουλευτού σε ότι αφορά τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα, τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον ΕΟΠΥΥ Κοζάνης, τον ΕΟΠΥΥ Πτολεμαΐδας και την έλλειψη Γιατρού στο ΓΑΠ Φλώρινας.

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Δικάστηκαν χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι και ο εκπαιδευτικός που κατηγορούνταν για διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομη βία και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


«Εάν απορριφθεί η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τότε θα προχωρήσουμε στην κατάθεση πρότασης για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για το Μνημόνιο σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος»

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο και την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


«ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΩΣΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΜΠΟΥΧΑΡΙΩΝ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ


«Επιβεβλημένη η λειτουργία του γεωπάρκου Μπουχαρίων στα Σέρβια - Απαράδεκτη η εγκατάλειψη του από την Περιφέρεια»

Μετά από συνεχή δημοσιεύματα και καταγγελίες κατοίκων η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή προχώρησε σε ερώτηση για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Γεωπάρκο των Μπουχαρίων στα Σέρβια Κοζάνης. Ενώ θα έπρεπε να διατηρείται ως ένα κέντρο πρότυπο που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες της περιοχής και όχι μόνο έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του, μετατρέποντας τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών σε σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να λογοδοτήσουν και να μετατρέψουν αυτό το πάρκο σε χρήσιμο για τους πολίτες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΕ – ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ


«Την ώρα που οι φορολογούμενοι πληρώνουν χρυσό το Πετρέλαιο και τη Βενζίνη, οι ξένοι απολαμβάνουν αφορολόγητα καύσιμα από τα ΚΑΕ»

«Κρυφτούλι» παίζει το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την απάντηση της ερώτησης για τα αφορολόγητα καύσιμα στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. για διερχόμενους οδηγούς.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


Θέμα: «Αποδόμηση δημογραφικής πολιτικής»

Η Κυβέρνηση με τον νόμο 4093/ 2012 «Έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016..» κατάργησε το επίδομα και την σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, το επιδόματα του τρίτου τέκνου και της εφάπαξ παροχής των 2.000 ευρώ για τις μητέρες που αποκτούν το 3ο και κάθε επί πλέον τέκνο (β παρ. ΙΑ.2 σελ. 5604), με στόχο την εξοικονόμηση 86.000.000 ευρώ, όπως αναγράφεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (σελ. 45-46 αυτής).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Χωρίς λύσεις στα προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, η απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κου Κωστή Μουσουρούλη.

ΟΜΙΛΙΑ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 29/11/2012