ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


«Τα τρακτέρ στους δρόμους είναι μόνο η αρχή. Ο αγώνας των αγροτών θα καρπίσει, κι αυτή τη φορά όχι για τα κομματικά στομάχια και τα παράσιτα, αλλά για το εθνικό ζητούμενο της ανάστασης».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΚΕΠΑ


Στην απάντηση του Υπουργού επισημαίνεται ότι για την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την εξομάλυνση της διαδικασίας πιστοποίησης αναπηρίας το ταχύτερο δυνατό. Όμως, για άλλη μια φορά στα γρανάζια της γραφειοκρατίας κωλυσιεργούν υποθέσεις που θα έπρεπε να λύνονται άμεσα. Πρέπει να καταλάβει ο Υπουργός ότι η καθυστέρηση υποβαθμίζει τις συνθήκες διαβίωσης των Αμεα, αυτής της ευπαθούς ομάδας, και τους στερεί το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Η κοινωνική αντοχή και ανοχή τους μηδενίζεται όσο το κράτος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ


«Επαναφέρετε άμεσα κ. Παναγιωτόπουλε, ως προϋπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές το Ελληνικό γένος»

«Κύριε Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας, σας υπενθυμίζουμε ότι από το 2010 καταργήθηκε ως προϋπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές το «ελληνικό γένος».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


«Επειδή εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν έχουμε ούτε πάτρωνες, ούτε κηδεμόνες, ούτε προστάτες μεγαλοεκδότες, πρέπει να γνωστοποιήσουμε στον ελληνικό λαό ότι οι μάρτυρες, Μαρία Παντελή, Σταύρος Παπασταύρου, Γιάννης Ντάσκας, Νικόλας Παπανδρέου και Γιάννα Παπαδάκου, κλήθηκαν από εμάς στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Τα «γνωστά», μέσα μαζικής ενημέρωσης απέκρυψαν, σκοπίμως, αυτό το γεγονός, παρά τις εκτενείς αναφορές τους στους ίδιους τους μάρτυρες». 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ


«Πράξη δεύτερη στο μνημονιακό κυβερνητικό έργο της υστέρησης εσόδων: εντολή για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων και τραπεζικών καταθέσεων των μικροοφειλετών του δημοσίου».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ


«Η κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει τη Βουλή. Οι μνημονιακοί υπουργοί σπάνια πλέον προσέρχονται στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο κ. Σταϊκούρας για άλλη μια φορά αρνήθηκε να προσέλθει στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση μας που αυτή τη φορά είχε σχέση με το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο. Έτσι η κυβέρνηση κρύβεται και δεν θέλει να τοποθετηθεί στο κορυφαίο αυτό ζήτημα, και να μας απαντήσει κατά πόσο είναι στη διάθεση του Υπουργείου Οικονομικών τα έγγραφα που αφορούν στο Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο και αν έχει υπολογιστεί αρμοδίως σε ευρώ το συνολικό ύψος της απαίτησης της πατρίδας μας κατά της Γερμανίας που προκύπτει από το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο.
Θα συρθεί όμως τελικά η κυβέρνηση στη Βουλή γιατί επανακαταθέτουμε την
εν λόγω επίκαιρη ερώτηση για το  Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: «Αναπάντητη η χρόνια και πολλαπλή προκλητικότητα των εξ ανατολών γειτόνων της Ελλάδας, με στόχο την Θράκη»

Κύριε Υπουργέ,

αναρτήσεις στο διαδίκτυο (freepen.gr), δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και υπομνήματα διαμαρτυρίας, μεταφέρουν καθημερινά την αγανάκτηση των πολιτών της Θράκης, για το γεγονός ότι η Τουρκία εκφράζεται, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο και σε κάθε ευκαιρία, για την Θράκη, χρησιμοποιώντας αλυτρωτικούς επιθετικούς χαρακτηρισμούς προκειμένου να εγκαθιδρύσει -στα πλαίσια του πολιτικού και διπλωματικού της λόγου- όρους οι οποίοι ενέχουν μία άκρως επικίνδυνη πολιτική, με σοβαρότατα στοιχεία παρεμβατισμού στα εσωτερικά της Ελλάδας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ


Την αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας αλλά και τον απαράδεκτο εμπαιγμό των Ελλήνων Πομάκων της Ξάνθης, που στερούνται την πρόσβαση στην ελληνική κρατική και ιδιωτική τηλεόραση, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου, ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΥ


Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην οικονομική ομηρία των εργαζομένων του κοινωνικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στη Σάμο, που εδώ και 28 μήνες παραμένουν απλήρωτοι, εκφράζει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ


«Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Μέργος, ενεργώντας ως «λαγός» εκ μέρους της κυβέρνησης, με δηλώσεις του επιχειρεί να ανοίξει τον δρόμο για την περεταίρω μείωση των μισθών στη χώρα μας, οδηγώντας έτσι στην φτωχοποίηση τον λαό μας και στην κινεζοποίηση της ελληνικής οικονομίας».     

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος πρόκειται να παραστεί σε διεθνές συνέδριο για την Ασφάλεια στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και ευρύτερης Μέσης Ανατολής που θα πραγματοποιηθεί στην Τσεχία στις 14-15 Φεβρουαρίου 2013.

Στο διεθνές συνέδριο θα παρευρεθούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στρατιωτικοί, διπλωμάτες και ακαδημαϊκοί από το σύνολο των χωρών της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να επικεντρωθούν σε ζητήματα όπως η κρίση στη Συρία, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, και οι προοπτικές για ενεργειακή συνεργασία στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα συμμετέχει στην έναρξη του συνεδρίου έπειτα από σχετική πρόσκληση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ


Η Τομεάρχης Παιδείας και Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου, είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΕΙ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ NA ΤΟ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ολοκλήρωσε σήμερα (12/2/2013) τη διήμερη επίσκεψή του στην Κεφαλονιά.