ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ «ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα με μέλη της «Κίνησης Ελπίδας Πολιτών» στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή.

Στον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ παρεδόθη υπόμνημα προτάσεων της «Κίνησης Ελπίδας Πολιτών»  και ενημερώθηκε για τις δράσεις του Κινήματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ


«ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΜΕ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ»

Την απαράδεκτη κωλυσιεργία της Ελληνικής Πολιτείας αλλά και το πλήθος γραφειοκρατικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη μη εφαρμογή της Νομοθεσίας που αναφέρεται στη Μεταφορά Εποπτείας των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αθηνών-Πειραιά και Θεσσαλονίκης στις Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης από το Υπουργείο Ανάπτυξης, επισημαίνει με Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 17% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ RWE


Σύμφωνα με καταγγελία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η Ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να εκχωρήσει το ποσοστό του 17% των μεταβιβασθέντων μετοχών της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ  έναντι του τιμήματος των 500 εκ. ευρώ στην Γερμανική εταιρεία RWE. Aκόμη καταγγέλλεται ότι στην εν λόγω εταιρεία εκχωρήθηκε και το μάνατζμεντ της επιχείρησης και μάλιστα με ειδικό καθεστώς.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ


«ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ '21 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΠΠΑΣ; ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ; ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ;»
  
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, διαβάζοντας τη σημερινή μη διαψευσθείσα πληροφορία, ότι το Ζάππειο εκμίσθωσε το περιστύλιό του για την δεξίωση της Τουρκικής Πρεσβείας για την 89η εθνική επέτειο της Τουρκίας, έκανε την εξής δήλωση:

ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 24-10-2012


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


  • Για τις απειλές μη καταβολής των μισθών και των συντάξεων:
«Ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Παπανδρέου έλεγαν ότι αν δεν υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο μέσα στην Βουλή δεν θα είχαμε να πληρώσουμε τους μισθούς του Νοεμβρίου. Οι μισθοί του Νοεμβρίου πληρώθηκαν και του Δεκεμβρίου πληρώθηκαν και τα δώρα των Χριστουγέννων πληρώθηκαν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ κ. Σ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ


Σε απάντησή του σε ερώτηση του Βουλευτή Ν. Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνου Ουζουνίδη σχετικά με την Εγνατία Οδό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρος Καλογιάννης αναφέρει τα εξής:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με τους προέδρους των Δημόσιων Ερευνητικών Κέντρων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης φυλακών.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


«ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΧΑΡΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΥΜΑ»

«ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΙΚΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ»

«ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


«ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΟΔΥΝΗΡΗ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΑΔΡΑΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΜΚΟ, ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ»

Τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, αλλά και την ευθύνη των εμπλεκόμενων εργοδοτικών και πολιτικών φορέων για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο νησί της Λέσβου, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα «Χωρίς καθηγητές το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σαμοθράκης» 

Ο βουλευτής Ν. Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνος Ουζουνίδης κατέθεσε σήμερα την υπ’ αριθμ. 3367/24-10-2012 ερώτηση σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις καθηγητών στο ακριτικό νησί της  Σαμοθράκης. Συγκεκριμένα δεν υπάρχει καθηγητής ξένων γλωσσών (Αγγλικά), Οικονομικών Επιστημών, Φυσικής Αγωγής και Φιλόλογος.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


Θέμα: «Οι αρμοδιότητες της Τράπεζας της Ελλάδος
στην περίπτωση του Επικουρικού Κεφαλαίου»


Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι η κεντρική τράπεζα της χώρας. Ιδρύθηκε το 1927 βάσει ενός Παραρτήματος του Πρωτοκόλλου της Γενεύης και άρχισε να λειτουργεί τον Μάιο του 1928.
Έχει συσταθεί με τη μορφή ανωνύμου εταιρίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνου Ουζουνίδη για το θέμα της γραφειοκρατικής καθυστέρησης που έχει διαπιστωθεί στο αίτημα από τον περασμένο Δεκέμβριο της Ρωσίας για την ίδρυση Επιτίμου Προξενείου στην Αλεξανδρούπολη με περιφέρεια δικαιοδοσίας την ΑΜΘ, προκειμένου να ελαφρυνθεί και να αποσυμφορηθεί ο φόρτος εργασίας του Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι το ΥΠΕΞ με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τη σημασία της περιοχής, αλλά και την ανάγκη περαιτέρω προώθησης των αρίστων διμερών σχέσεων με τη Ρωσία, εξέτασε κατά προτεραιότητα το ρωσικό αίτημα και προχώρησε στις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να συντμηθεί ο απαιτούμενος χρόνος και να δοθεί το ταχύτερο δυνατόν η απαιτούμενη έγκριση της χώρας μας για την ίδρυση του Ρωσικού Επιτίμου Προξενείου στην Αλεξανδρούπολη. Και σημειώνει κλείνοντας ο κύριος Υπουργός ότι ήδη οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και έχει ενημερωθεί σχετικώς η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και θα παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου της και των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ MΑΓΝΗΣΙΑΣ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος θα επισκεφθεί το Νομό Μαγνησίας το τριήμερο 26, 27 και 28 Οκτωβρίου 2012.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


«ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ»

Την απαράδεκτη, προκλητική και απάνθρωπη σπουδή της Κυβέρνησης της Τρόικας Εσωτερικού, για την έκδοση προγραμμάτων πλειστηριασμών ακινήτων συμπολιτών μας επειδή οφείλουν στο Κράτος πρόστιμα της Πολεοδομίας για αυθαίρετη δόμηση, καταγγέλλει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 24 OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ


«ΑΠΟΚΑΛΥΨΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 24 OFFSHORE»

«ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ;»

Να αποκαλυφθεί ποιοι βρίσκονται πίσω από τις 24 offshore εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κύμης, ζητά με ερώτησή του, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος. 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ


To Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με απόφασή του αποδεσμεύει ρητά την Ελληνική Κυβέρνηση στο να προχωρήσει στην άδικη απόφαση της Κομισιόν να επιβάλλει στη χώρα μας την εκχώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του λιγνίτη σε ιδιώτες, όπως και λιγνιτικών μονάδων, που θα αποτελέσουν οριστική εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στον τομέα της ενέργειας. Όπως φαίνεται το αρμόδιο Υπουργείο προχωρά στην υλοποίηση των ταγών της τρόικα χωρίς να συμμερίζεται την ξεκάθαρη απόφαση του Δικαστηρίου, δημιουργώντας σοβαρές υπόνοιες ότι η πολιτική της εκφράζεται και διαμορφώνεται βάσει εγχώριων και διεθνών ενεργειακών συμφερόντων. 

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ NON PAPER ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ


«Απορούμε για την όψιμη διαπίστωση του κ. Βενιζέλου ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει προτεκτοράτο αλλά και για τις υποκριτικές διαμαρτυρίες των κ.κ. Σαμαρά και Κουβέλη όταν είναι γνωστό και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αυτό έχει συντελεστεί με την ψήφο τους και την αποδοχή του δευτέρου μνημονίου με το οποίο και εκχωρήθηκε εθνική κυριαρχία, αναγνωρίζοντας την αποκλειστική αρμοδιότητα για την επίλυση των διαφορών με τους πιστωτές μας στα δικαστήρια του Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ


«Έως χθες γνωρίζαμε, ότι θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία.
 Από τον κ. Σαμαρά ακούσαμε, ότι θέλει τόλμη η υποδούλωση 
 της χώρας στους δανειστές!»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ


Ο Βουλευτής Α’ Πειραιά Παναγιώτης Μελάς, Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, συνοδευόμενος από την κ. Μίκα Παππά-Σέβου, επικεφαλής της 1ης Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Α’ Αθηνών, επεσκέφθησαν το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και συζήτησαν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.