ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


«ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ Η ΛΑΡΚΟ»

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ». 

Την ανάγκη να μην απαξιωθεί η ΛΑΡΚΟ και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στην εταιρία, επεσήμανε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος στην ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την οποία ζητά διευκρινήσεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ


Για διγλωσσία και αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων κατηγόρησαν την κυβέρνηση οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με αφορμή επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν και με την οποία ζητούν την κατάργηση των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΟ


Τους συμπατριώτες της στην Τήλο, επισκέφτηκε η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο ακριτικό νησί, η Μίκα Ιατρίδη είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολλούς από τους κατοίκους, καθώς και με τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Οικονόμου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νικήτα Μορφωπό, τον Αντιπρόεδρο της «Τήλος 21ος Αιώνας Ν.Ε.» Μιχάλη Κυπραίο και το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ηλία Χριστοφή.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ


ΘΕΜΑ: «Αξιοπιστία και σκοπιμότητα διενέργειας και αποτελεσμάτων Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών 2011»

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της τελευταίας Απογραφής Πληθυσμού, η οποία διενεργήθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή το 2011 και με μεγάλη καθυστέρηση γνωστοποιήθηκε στον Ελληνικό Λαό, ο νόμιμος πληθυσμός της Ελλάδας ανέρχεται σε 9.903.268 Έλληνες και Ελληνίδες.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΟ


ΘΕΜΑ: «Απαγόρευση του Κυνηγιού στην Νήσο Τήλο»

Σύμφωνα με επιστολή της Δημάρχου Τήλου, τον τελευταίο καιρό ασκείται πίεση στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να επιτραπεί το κυνήγι στο νησί της Τήλου μετά από σχεδόν 20 χρόνια απαγόρευσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ TOY ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ


Κύριε Υπουργέ,

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς-Ιθάκης στεγαζόταν σε διώροφο μετασεισμικό κτίριο με οικόπεδο ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου και επί της παραλιακής οδού Α. Τρίτση στο Αργοστόλι.

Το κτίριο αυτό κρίθηκε ακατάλληλο λόγω έλλειψης επαρκούς συντήρησης και προβλημάτων στατικής επάρκειας και αποφασίστηκε η εκκένωση και η κατεδάφισή του.

Η ΕΛ.ΑΣ. ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Η Ελληνική Αστυνομία σκορπάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, χρυσοπληρώνοντας ενοίκια στο Αργοστόλι για το κτίριο που στεγάζει την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλλονιάς, επιβεβαιώνοντας ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις ξέρουν να κόβουν μισθούς και συντάξεις, αλλά και ειδικά μισθολόγια, την ώρα που επιβεβαιώνουν ότι δεν θέλουν να συμμαζέψουν τις δημόσιες δαπάνες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ.


«Οριστικοί τίτλοι τέλους για τις Δ.Ο.Υ Πτολεμαΐδας και Νεάπολης με υπογραφή Γ. Στουρνάρα - Εγκληματικές ευθύνες των κυβερνητικών Βουλευτών και της Δημάρχου Εορδαίας»
  
Όπως είχα αναφέρει σε παλαιότερη ανακοίνωση μου σχετικά με το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας, είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνητικών Βουλευτών, κ. Κασαπίδη, Παπαδόπουλου και Κουκουλόπουλου, οι οποίοι γνώριζαν και γνωρίζουν την κρισιμότητα της υπόθεσης και δεν αντέδρασαν, υπακούοντας και συνεπικουρώντας στις αποφάσεις του Υπουργού.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ «ΟΥΤΕ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ»

«Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος εξαπάτησε τους πολίτες με την υπόσχεση της διαπραγμάτευσης και υφάρπαξε την ψήφο τους, δεν έχει την απαιτούμενη αξιοπιστία, έναντι των Ελλήνων στους οποίους και λογοδοτεί, να υπόσχεται ότι τα επώδυνα μέτρα θα είναι τα τελευταία όταν δεν τολμά, όπως τουλάχιστον είχε κάνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου το 2010, να συναρτήσει τη διάψευση μιας τέτοιας υπόσχεσης με την αυτόματη και άμεση παραίτηση του».

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ SIEMENS


Ο κ. Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο υπουργός οικονομικών κ. Στουρνάρας, αφού προχώρησε στη μεταχρονολογημένη υπογραφή της επονείδιστης και παράνομης συμφωνίας εξώδικου συμβιβασμού με τη Siemens παραμονές της επίσκεψης Σαμαρά στο Βερολίνο, επανέρχεται τώρα και με τροπολογία του ζητά την αλλαγή των αρχικών όρων της εξουσιοδοτικής διάταξης του άρθρου 324 του Ν. 4072/2012, βάσει του οποίου υπέγραψε τον εν λόγω εξώδικο συμβιβασμό.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΓΙΑ TON ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΜΑΧΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΧΙΜΟΥΣ


«Πρώτον, χαιρετίζουμε την δήλωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου στο twitter ότι ΟΛΟΙ όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μάχιμοι.
Δεύτερον, καλούμε τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας άμεσα να φέρει το σοβαρότατο θέμα της πιθανής περικοπής των αποδοχών του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ


«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ»
  
Σήμερα, στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έλαβε χώρα συνάντηση μεταξύ του Υπευθύνου του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτή Β’ Αθηνών κ. Βασιλείου Καπερνάρου και αντιπροσωπειών όλων των ενώσεων των ενστόλων.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ


«ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ»
  
Την άμεση κατάργηση των Ειδικών και Γενικών Γραμματειών ζήτησε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος κατά την εισήγησή του στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων  η οποία  εξετάζει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «περιστολή δημοσίων δαπανών, ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων και άλλες διατάξεις».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΘΕΜΑ: «Πρόσβαση γονέων τριών τέκνων και τέκνων αυτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας»


Στην από 20 Ιουνίου 2012 Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπεται ότι για να υπαχθούν οι υποψήφιοι στην ειδική κατηγορία των γονέων τριών τέκνων και τέκνων αυτών πρέπει και τα τρία τέκνα της οικογένειας να μην έχουν συμπληρώσει το 23ο ή το 25ο έτος της ηλικίας τους κατά περίπτωση.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Ειδικά προνόμια εισαγωγής σε ΑΕΙ &ΤΕΙ μουσουλμανοπαίδων»

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βάσεων εισαγωγής των μαθητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας προκλήθηκε ιδιαίτερος σάλος για τα ειδικά προνόμια των μουσουλμανοπαίδων που κατάγονται από νομούς της Θράκης και ως φοιτήσαντες σε μειονοτικό σχολείο.

«Οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης του έτους 2010 ή 2011 (για το 10%) ή όσοι συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ εντάσσονται σε ειδική κατηγορία υποψηφίων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ TH ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ Γ.Γ. ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Μεταφορά Γ.Γ. Έρευνας & Τεχνολογίας»

Σε συνάντηση με εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων ΔΕΠ (ΠΟΣΔΕΠ), ΟΣΕΠ –ΤΕΙ και της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών εκφράστηκε η έντονη κι αδικαιολόγητη αντίδρασή τους στη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το υπουργείο Παιδείας στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


ΘΕΜΑ: «Άμεση παρέμβαση Υπουργού Εσωτερικών και Υπουργού Παιδείας σχετικά με την μετακίνηση μαθητών με αναπηρία για το σχολικό έτος 2012-2013»

Oι μαθητές με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, κεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες χρήζουν της ιδιαίτερης φροντίδας της πολιτείας. Πρόκειται για μαθητές όλων των βαθμίδων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, που δυστυχώς την προσεχή σχολική χρονιά προβλέπεται να μη λειτουργήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολείων ειδικής αγωγής.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ


«Οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κατά τη διάρκεια του έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις παλινωδίες στις οποίες συνεχώς υποπίπτει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κ.Σαμαράς.
Με τον ίδιο τρόπο που οι προεκλογικές εξαγγελίες περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής αποδείχτηκαν φρούδες ελπίδες στην πρόσφατη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά, εφαρμόζονται νέες περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρά τις δηλώσεις των Κυβερνητικών εταίρων κ. Βενιζέλου και κ. Κουβέλη για το αντίθετο.