ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΤΗ ΒΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ


«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ»

Τις έντονες ανησυχίες των φορέων του τουρισμού και της κρουαζιέρας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης Σέγκεν, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


Θέμα: «Φόρος πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα»
Κύριε Υπουργέ

Αφότου είχε εκπνεύσει και η τελική προθεσμία καταβολής τελών κυκλοφορίας στις 8/1/2013, αποφασίσατε να επιβάλλετε φόρο πολυτελείας σε ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ.ε. με έτος πρώτης κυκλοφορίας μέχρι και μία δεκαετία πίσω. Και αυτό, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας βρίσκονται ήδη σε υψηλά επίπεδα. 

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


«Τη στιγμή που η Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχεται ότι η συνταγή του Μνημονίου απέτυχε με ευθύνη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Πωλ Τόμσεν με ιδιαίτερη θρασύτητα τολμάει να ζητήσει νέες περικοπές μισθών και συντάξεων σε βάρος του χειμαζόμενου ελληνικού λαού, ο οποίος απαιτεί πλέον από την Τρόικα να αποζημιωθεί η χώρα μας για την πλήρη καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


«Την ώρα που όλοι ξαναγυρίζουν στην πρωτογενή παραγωγή, η κυβέρνηση αποφάσισε να γονατίσει τους αγρότες. Στην Ημαθία και σε όλη την αγροτιά το σύνθημα είναι ότι ο αγροτικός κόσμος αντέχει και δεν μπορεί να τον λυγίσει κανείς.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ


«Σήμερα η αρχή για την κατάλυση της Δημοκρατίας γίνεται με την αντισυνταγματική επίταξη στο μετρό. Ακολουθούν η ΔΕΗ, ο δημόσιος τομέας, οι ΟΤΑ και ό,τι έχουν βάλει στο στόχαστρο οι αλαζόνες συγκυβερνώντες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα που υπηρετούν.»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΡΟΥΤΣΗ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ 176 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ!». ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ!»

Με αντιπροσωπεία των 176 δικαιούχων Εργατικών Κατοικιών, συναντήθηκε στην Κέρκυρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη νέα επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί, το οποίο έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία.