ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΚΑ ΠΕΡΙ ΚΑΥΣΗΣ ΞΥΛΩΝ


«Το περιβάλλον μολύνεται από τις χείριστες πολιτικές της κυβέρνησης στην ενεργειακή πολιτική της χώρας»

Με μια τραγελαφική ανακοίνωση το Υπουργείο ΠΕΚΑ καλεί τους πολίτες να μη προχωρούν σε καύση υλικών που προκαλούν ρύπανση του περιβάλλοντος και προβλήματα στη Δημόσια Υγεία. Παράλληλα, πραγματοποιεί σχεδιασμό έρευνας για την προστασία της ατμόσφαιρας και συσκέψεις με φορείς της Υγείας για να αποφευχθούν προβλήματα στον πληθυσμό.

Η κυβέρνηση και οι εγκληματικές πολιτικές της είναι η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος που θα ενταθεί και θα φέρει την κοινωνία προ τετελεσμένων καταστάσεων. Με επίκαιρη ερώτηση η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή είχε επισημάνει το σοβαρότατο πρόβλημα που θα δημιουργούσε η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Αποτέλεσμα σήμερα εκατομμύρια πολίτες να έχουν στραφεί σε καύση υλικών που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Με επίκαιρη ερώτηση η κ. Μακρή είχε επισημάνει τις καταστρεπτικές επιπτώσεις του χαρατσιού και της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Σήμερα, οι πολίτες προσφεύγουν σε ρυπογόνες μορφές ενέργειας και χιλιάδες νοικοκυριά μένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση «χαρίζει» τους φόρους στα καύσιμα σε πολίτες τρίτων χωρών μέσω των ΚΑΕ Α.Ε., όπου με υπογραφή του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, έχουν το δικαίωμα να προμηθεύονται καύσιμα σε τιμές κόστους και ενώ η κ. Μακρή προχώρησε σε σχετική ερώτηση η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει, καλύπτοντας τον πρώην Υπουργό και υπαίτιο πολλών δεινών για τη χώρα.

Ο ανεπαρκής σχεδιασμός στην αξιοποίηση των δασών οδηγεί στον αφανισμό τους. Αντί να γίνουν ολοκληρωμένες πολιτικές για την παραχώρηση ξυλείας οργανωμένα στους πολίτες που το έχουν ανάγκη, γίνεται βορά λαθροϋλοτομίας από αλλοδαπούς στις παραμεθόριες περιοχές.

Η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καυσίμων. Αντί να εφαρμοστεί το περιβόητο σύστημα εισροών εκροών που ευαγγελίζονταν ο σημερινός πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τα σπασμένα της ανεπάρκειας της πολιτικής βούλησης θα τα πληρώσει και πάλι ο Ελληνικός λαός.

Για τους παραπάνω λόγους φτάσαμε στο σημείο να καταστρέφονται το περιβάλλον και η δημόσια υγεία με υπαιτιότητα και καθαρή ευθύνη της κυβέρνησης, ενώ η λύση είναι να πάρουν πίσω τα άδικα μέτρα και ο κόσμος να ζεσταθεί με φθηνή ενέργεια.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το άδικο μέτρο της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, να μην προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και να προχωρήσει σε μεθόδους απάλειψης της λαθρεμπορίας καυσίμων. Αλλιώς το πρόβλημα της ρύπανσης της ατμόσφαιρας θα παραμείνει με καταστρεπτικές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ


Περιοδεία στο Βόρειο Έβρο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνος Ουζουνίδης, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012. Ο κ. Ουζουνίδης, επισκέφθηκε το βορειότερο κομμάτι του Έβρου και στα Δίκαια συνομίλησε με πολίτες, οι οποίοι του εξέθεσαν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτό το παραμεθόριο κομμάτι της χώρας. Στην Ορεστιάδα, ο κ. Ουζουνίδης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ, αλλά και του ΙΚΑ Ορεστιάδας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΚΟΥΡΕΥΕΙ» ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

«Μετά το «κούρεμα» των μισθών και των συντάξεων, η τρικομματική συγκυβέρνηση «κουρεύει» και τα πολιτικά πρόσωπα που θα παραπεμφθούν στην προανακριτική επιτροπή, εστιάζοντας μόνο στον Γ. Παπακωνσταντίνου και καλύπτοντας έτσι τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, συμπεριλαμβανομένων των Γ. Παπανδρέου και E. Βενιζέλου.»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


«ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ 240. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ - ΓΛΑΣΤΡΑ»

«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ...ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ


«Ένας ακόμη «καλοπληρωμένος» εργαζόμενος θυσία στο βωμό της παραγωγής ενέργειας. Αδιαφορία της κυβέρνησης  για μέτρα προστασίας και ελλείψεις προσωπικού με σοβαρές συνέπειες στο λιγνιτικό κέντρο»

Η Βουλευτής Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή επισκέφθηκε τους εργαζομένους του ορυχείου του Νοτίου Πεδίου που το βράδυ του Σαββάτου 29 Δεκεμβρίου προέβησαν σε διαμαρτυρία εκφράζοντας την λύπη τους για την απώλεια του 38 χρόνου συναδέλφου τους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΪΧΑΝ ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


«Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερη Θράκη, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, ο συνάδελφος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ, προτείνει συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου από την Ελλάδα και την Τουρκία. Ο κ. Καραγιουσούφ, μιλάει χαρακτηριστικά για «μια κοινοπραξία Ελλάδας - Τουρκίας». Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η δήλωση του συναδέλφου Βουλευτή είναι το λιγότερο ατυχής. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται καμία κοινοπραξία και καμία «συν- διαχείριση» της δικής της περιουσίας. Πολύ περισσότερο, δε χρειάζεται κανενός είδους συμβουλές και υποδείξεις που θίγουν τα συμφέροντα της χώρας. Η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες είναι ικανοί να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τον πλούτο των εδαφών τους ». 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ»

«Ζητούμε την άμεση παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αφού κρατά ακόμη στις θέσεις τους στο ΤΑΙΠΕΔ την εμπλεκόμενη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Ελένη Παπακωνσταντίνου, μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του Ταμείου, καθώς επίσης τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Τάκη Αθανασόπουλο και το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου που την τοποθέτησαν.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η ομάδα της συγκυβέρνησης έχει πολλά πλοκάμια με τους εμπλεκόμενους της λίστας Λαγκάρντ».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Τη Χίο επισκέπτεται από απόψε (30.12.2012) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει και αυτή την Εκλογική Περιφέρεια υπό τη βουλευτική του εποπτεία.

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


«ΠΙΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ»

«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ»