ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Ελλείψεις Ιατρών στο Νοσοκομείο Κυθήρων αλλά και τι γίνεται  με τη μεγάλη καθυστέρηση λειτουργίας του νεόδμητου  Νοσοκομείου»


Τα Κύθηρα είναι ένα απομακρυσμένο νησί και επιβάλλεται το Νοσοκομείο να είναι πλήρως εξοπλισμένο από ιατρικό προσωπικό, για να μη δημιουργούνται προβλήματα σε ασθενείς, για να μην διακινδυνεύει η υγεία τους. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό έχει μεγάλες ελλείψεις.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ


Στην ακριτική περιοχή της Φλώρινας, το Γραφείο Ασφάλισης Προσωπικού (ΓΑΠ) Φλώρινας του ΤΑΠ-ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ, παραμένει χωρίς ιατρικό προσωπικό ως συνέπεια της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθείται στο χώρο της υγείας.

Οι περίπου 4.000 έμμεσα και άμεσα ασφαλισμένοι του ΓΑΠ Φλώρινας, στην οποιαδήποτε ανάγκη τους για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στην Πτολεμαΐδα καλύπτοντας μια απόσταση 50 και πλέον χιλιομέτρων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


ΘΕΜΑ: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση σύστασης και λειτουργίας  Υπηρεσίας Δημοσιονομικού ελέγχου για την εκκαθάριση δαπανών του Εθνικού Κέντρου  Κοινωνικής Αλληλεγγύης »

Κύριοι Υπουργοί,

σε απόγνωση βρίσκονται οι 200 εργαζόμενοι των υπηρεσιών του Ε.Κ.Κ.Α σε όλη τη χώρα οι οποίοι  ειδοποιήθηκαν από την Υπηρεσία τους ότι η μισθοδοσία του προσωπικού δεν μπορεί να χορηγηθεί εντός των προθεσμιών που προβλέπονται, λόγω της μη διευθέτησης του θέματος  της  σύστασης τμήματος ΥΔΕ στο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο και θα εκκαθαρίζει τις δαπάνες του Ε.Κ.Κ.Α, όπως αυτό προβλέπεται από τον Ν.4071/30-4-2012 (άρθρο 45- Δημοσιολογιστικές διατάξεις).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


ΘΕΜΑ: «Εκριζώσεις φυτευμένων αμπελοτεμαχίων»

 
Κύριε Υπουργέ,

δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αμπελοτεμάχια με οινοποιήσιμες ποικιλίες που έχουν φυτευθεί χωρίς το αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η/8/1998 υποχρεούνται να εκριζωθούν. Επίσης, ότι απαγορεύεται η φύτευση οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου μέχρι τις 31/12/2015 χωρίς το αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης.

Με αφορμή αυτά,

ΕΡΩΤΑΣΤΕ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ


«ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και την Εκλογική Περιφέρεια της Σάμου, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι (28/09/2012) το Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο της Ικαρίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ


«Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει με τους θεσμούς αλλά και με τα νεύρα και την υπομονή των Ελλήνων καθώς απτόητη ανακοινώνει τη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων για το πλαίσιο των επώδυνων μέτρων και την άλλη στιγμή τροφοδοτεί με διαρροές και φήμες σενάρια φορολογικών θρίλερ με κρυφά και ακόμη πιο επώδυνα μέτρα.

Ας πληροφορηθεί η κυβέρνηση ότι το έργο δεν κόβει εισιτήρια και οι πρωταγωνιστές με την τακτική τους έχουν καταστεί αποκρουστικοί στο λαό.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ


«ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
ΚΑΙ ΝΑ  ΔΟΘΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»


Μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της κρίσης στον κλάδο της πτηνοτροφίας  ζητά με ερώτησή του ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ


Με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών συναντήθηκε διαδοχικά η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: «Παράδοξη και ανερμήνευτη η καθυστέρηση για την έγκριση  της λειτουργίας Υποπροξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη»


Στις 25/09 στην Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Ν. Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνος Ουζουνίδης κατέθεσε ερώτηση με θέμα «Παράδοξη και ανερμήνευτη η καθυστέρηση για την έγκριση  της λειτουργίας Υποπροξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη»

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ


Θέμα: «Εγκατάλειψη και παρακμή χαρακτηρίζουν την Εγνατία Οδό»

Στις 25/09 στην Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Ν. Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνος Ουζουνίδης κατέθεσε ερώτηση με θέμα «Εγκατάλειψη και παρακμή χαρακτηρίζουν την Εγνατία Οδό»

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Θέμα: «Νέος Αναπτυξιακός Νόμος - προσανατολισμός προς τον τουρισμό»


Στις 25/09 στην Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Ν. Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνος Ουζουνίδης κατέθεσε ερώτηση με θέμα «Νέος Αναπτυξιακός Νόμος - προσανατολισμός προς τον τουρισμό»

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ


«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Κ. ΠΕΠΟΝΗ. ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες κατέθεσε δύο Ερωτήσεις στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τη μία για την…εξαφανισμένη λίστα Φαλτσιάνι και τη δεύτερη για τη νέα μελέτη της Καθηγήτριας Οικονομετρίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ζωής Γεωργαντά σχετικά με το έλλειμμα του 2009 και την ΕΛΣΤΑΤ, έκανε την εξής δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ


 «ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΩ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ-ΞΕΠΕΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ  Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ o οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έκανε την εξής δήλωση:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ


«ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ»

«ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ο  ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ


Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των πολιτικών που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, ζήτησε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για τα Κέντρα Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ «ΖOUGLA.GR»

Με αφορμή το χθεσινοβραδινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Zougla.gr», το
οποίο εμφανίζει για πρώτη φορά το όνομα της στην τελευταία έκδοση της δήθεν «αυθεντικής λίστας των 36 πολιτικών που ερευνά το ΣΔΟΕ», η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μ. Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να εκφράσω την ευαρέσκεια μου στα στελέχη του ΣΔΟΕ που φέρονται να πήραν την πρωτοβουλία ελέγχου του «πόθεν έσχες» μου.