ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ «ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΒΡΟΥ»


Η λογική του παραλόγου συνεχίζει να επικρατεί σε σχέση με το χρόνιο προβλημάτων πλημμυρών στον Έβρο. Παρά τον σχεδιασμό και τις δεσμεύσεις, από τις απαντήσεις που έχουμε λάβει από τα δύο Υπουργεία, διαφαίνεται να μην προχωρά τίποτα, με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι παραδομένη στο έλεος των καιρικών φαινομένων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ


«Είναι γνωστές οι προθέσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με το κλείσιμο Δημόσιων Υπηρεσιών και Υποκαταστημάτων Ασφαλιστικών Ταμείων στα πλαίσια του «εξορθολογισμού» της λειτουργίας του Δημόσιου τομέα, αλλά και την καλύτερη «διαχείριση των ανθρώπινων πόρων», για να χρησιμοποιήσω και την καινούρια «ορολογία» που προωθούν τα στελέχη της κυβέρνησης ώστε να ωραιοποιήσουν αυτό που δεν αποτελεί τίποτα άλλο, από την αποψίλωση των υπηρεσιών και το μαρασμό των τοπικών κοινωνιών.

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Στην «περίεργη» επιμονή της τρικομματικής συγκυβέρνησης των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, για τις περικοπές που προωθούνται στο οργανόγραμμα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατά συνέπεια τη δραστική μείωση των δομών του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με την κατάργηση των Περιφερειακών Γραφείων, επανέρχεται με νέα Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ


ΚΟΥΙΚ: «ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ»
  
Την απαράδεκτη για την τοπική αυτοδιοίκηση αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών, που κρατώντας την ατζέντα του Καλλικράτη για το Δήμο Λέσβου ερμητικά κλειστή, αναιρεί τον ίδιο τον εαυτό του, καταγγέλλουν με Ερώτησή τους προς τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ (υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου) και η Βουλευτής Μαγνησίας Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ


«ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΜΕ Ο, ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ»
  
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ απαντώντας σε σχετική Ερώτηση που του τέθηκε σε Συνέντευξη Τύπου στη Λαμία, όπου βρίσκεται για τα εγκαίνια των γραφείων του Κινήματος στη Φθιώτιδα, έκανε την εξής δήλωση:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Θέμα: «Απορίες και ερωτήματα από καταγγελίες παραιτηθείσας μέχρι πρότινος μέλους του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ»
  
Κύριε Υπουργέ,

ύποπτες μεθοδεύσεις στο Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ καταγγέλλει η κ. Άννα Ζωηρού, μέχρι πρότινος μέλος του Δ.Σ. και έρχονται στο φως της δημοσιότητας με αναρτήσεις στο διαδίκτυο και σχετικά με το θέμα δημοσιεύματα στον Τύπο. Η κυρία Ζωηρού, έχει στείλει ήδη μία επιστολή, την οποία απευθύνει στον πρωθυπουργό, ενώ την κοινοποιεί στους προέδρους όλων των κομμάτων, στον Πρόεδρο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


Θέμα: «Στη Βουλή το θέμα της ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά επιστολή της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας σχετικά με την ηλεκτρονική γραφειοκρατία.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας  στην προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο να εκσυγχρονίσει τους φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΟΑΕΔ, ΣΕΠΕ, ΙΚΑ), έχουν δημιουργηθεί ορισμένα προβλήματα με όχι και τόσο ευχάριστες συνέπειες στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Αριθ. 4


Αθήνα, 8 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣ: Τα εγγεγραμμένα μέλη του Κινήματος

Γνωστοποιείται στα μέλη του Κινήματος ότι, όσοι τυχόν αντιμετωπίζουν δυσχέρεια στην υποβολή της υποψηφιότητάς τους ως Συνέδρων στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος, με τον τρόπο που αναφέρεται στην ανηρτημένη εγκύκλιο με αριθ. 3, έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν τη δήλωση υποψηφιότητάς τους (Υπόδειγμα Α’) απ’ ευθείας στην ΚΕΦΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση kefe@anexartitoiellines.gr, αναφέροντας απαραιτήτως την συγκεκριμένη δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν, μέχρι την Τετάρτη 10-4-2013 και ώρα 16:00 το αργότερο.
Η παρούσα να αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο του Κινήματος.
                                                    

                                                                                                                          Η ΚΕΦΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ

Γνωστοποιείται στα μέλη του Κινήματος ότι άρχισε η υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή Συνέδρων στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος, που θα διεξαχθεί στο Νέο Φάληρο Πειραιώς από 26 εως 28 Απριλίου 2013.
 Η υποβολή της υποψηφιότητας πρέπει να κατατεθεί στον Επικεφαλής της  οικείας Συντονιστικής Επιτροπής, μέχρι την Τετάρτη, 10-4-2013 και ώρα 16.00 το αργότερο, σύμφωνα με το συνημμένο      υπόδειγμαΑ.
 
Για την υποβολή της υποψηφιότητας θα συντάσσεται αποδεικτικό παραλαβής της, σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα Β.