ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


«ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ»

Για νέο οικονομικό στραγγαλισμό των επαγγελματιών έκανε λόγο, η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχολιάζοντας το καινούργιο σύστημα τεκμηρίων που αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


«Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού της οικογένειας»
  
Η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ 14ΧΡΟΝΟ ΑΦΓΑΝΟ


Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του 14χρονου Αφγανού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


«Παρά τους εκβιασμούς και την προσπάθεια εκφοβισμού των καθηγητών από την κυβέρνηση, η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ υπερψήφισε την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία.

Η αδιάλλακτη στάση της τρικομματικής κυβέρνησης, που βάζει στο στόχαστρο τον έναν μετά τον άλλο κλάδο εργαζομένων, αφαιρώντας του, «προληπτικά» και για το «δημόσιο συμφέρον» το δικαίωμα στη διαφωνία και την απεργία, ξεπερνά τα όρια της κοινωνικής ανοχής.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή τα προβλήματα του αεροδρομίου Ηρακλείου
«Νίκος Καζαντζάκης»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά δημοσίευμα σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε τεχνικές υποδομές του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ


Θέμα: «Ασαφές πλαίσιο, καταστροφική αδιαφορία, ξεπούλημα fast track»
  
 «Σήμερα ξεκινά η εγκληματική διαδικασία ξεπουλήματος της ΔΕΗ και διάλυσης του βασικού μοχλού ενεργειακής δυναμικής της χώρας. Τα τρία βήματα αποτελούν τη σταδιακή παράδοση της εθνικής ενεργειακής κυριαρχίας σε «επενδυτές» που σαφέστατα θα μετατραπούν σε δυνάστες και θα μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία. Καλούμε την κυβέρνηση τώρα να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και να μην οδηγηθεί σε επικίνδυνα μονοπάτια» δήλωσε η κ. Μακρή ως απάντηση στην ανακοίνωση της κυβέρνησης για τον σχεδιασμό της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


Την εγκατάλειψη 7.500 σπουδαστών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που χάνουν τη δωρεάν σίτιση, καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτει σχετική Υπουργική Απόφαση εξαιρεί μία μεγάλη μερίδα της φοιτητικής κοινότητας από την απολαβή του προαναφερομένου δικαιώματος, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα της νήσου Κουκουμίτσας και της παραλίας απέναντι της νήσου στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας, βορά και αυτά των επενδυτών στα πλαίσια των αποκρατικοποιήσεων, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ-ΚΟΛΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΡ


«ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΕΣΡ ΜΕ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΔΕΜΙΡΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ;»

Στην επαίσχυντη λογοκρισία που επανειλημμένα έχει ασκήσει η σημερινή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΡ, στο οποίο αντισυνταγματικά (καθώς έχει υπερβεί κάθε όριο της προβλεπόμενης θητείας) συμμετέχουν οι Ιωάννης Λασκαρίδης και Εύη Δεμίρη (Δημοσιογράφος, μάλιστα στο επάγγελμα), επανέρχεται με νέα Ερώτησή του προς τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Δημοσιογράφο Σίμο Κεδίκογλου ,ο Δημοσιογράφος και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ


«Στις 16/4/13 κατέθεσα ερώτηση στην Βουλή με θέμα: «Ανεπαρκείς και επιδεινούμενες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο Θήβας και επικείμενη αναστολή της λειτουργίας του», προς τους Υπουργούς Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, η μοναδική «απάντηση» που έλαβα είναι του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


Κάθε 15η Μαΐου τιμάται η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας, με απόφαση την οποία είχε λάβει η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1993. Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν χρειαζόμαστε φυσικά στο θέμα αυτό τέτοιου τύπου επετείους, διότι τιμούμε το θεσμό καθημερινά, επί αιώνες και χιλιετίες, όσο υπάρχει στην Ιστορία το Γένος μας. Η οικογένεια αποτελεί το κύριο οργανικό κύτταρο στην πορεία και την εξέλιξη του Ελληνισμού ως στοιχείο που χαρακτηρίζει ανεξίτηλα την εθνική και κοινωνική μας συνείδηση και συλλογικότητα και ταυτόχρονα, ως κυρίαρχο σημείο αναφοράς για όλους μας ως πρόσωπα και ως προσωπικότητες, σε όλες τις στιγμές και τις φάσεις που βιώνουμε.