ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Ηρακλείου κ. Νότης Μαριάς επανέφερε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων για τους πολύτεκνους μετά από αναφορά που είχε καταθέσει στις 19/2/13.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Νότης Μαριάς στήριξε απόλυτα τα αιτήματα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας και κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική μονιμοποίησης των χαρατσιών.

Ο Νότης Μαριάς μεταξύ άλλων επισήμανε:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


Πραγματοποιήθηκε χθες 15/4 στο Ηράκλειο με επιτυχία η εκδήλωση του πολιτικού κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Στην κατάμεστη αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ οι πολίτες του Ηρακλείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πλέγμα των γερμανικών αποζημιώσεων από τους ομιλητές της εκδήλωσης κ. Νότη Μαριά - καθηγητή πανεπιστημίου Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου, κ. Ιγνάτιο Αξιώτη - ιδρυτικό μέλος συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και κ. Κωστή Μαμαλάκη - επιμελητή νεώτερης ιστορίας του ιστορικού μουσείου Κρήτης. Στην εκδήλωσε μίλησε επίσης ο δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο πρόεδρος των θυμάτων Βιάννου κ. Αριστομένης Συγκελάκης, χαιρετισμό έστειλε ο δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης ενώ παρευρέθηκε επίσης και ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΣΡΟΩΝ – ΕΚΡΟΩΝ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ


Ρ. Μακρή προς Υφυπουργό Ανάπτυξης: «Ζητήστε συγνώμη και δώστε εξηγήσεις, αλλιώς παραιτηθείτε»

Παραλήρημα ανακρίβειας, παραπληροφόρησης και αναξιοπιστίας από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σκορδά, στη χθεσινή «απάντηση» επί της επίκαιρης ερώτησης της Βουλευτού Κοζάνης και τομεάρχου Ανάπτυξης κ. Ραχήλ Μακρή για την θέσπιση συστήματος εισροών – εκροών στα πρατήρια καυσίμων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες από ενδεχόμενη πυρκαγιά στη Λέσβο, λόγω της άρνησης των αρμοδίων φορέων για επαναλειτουργία του πυροφυλακίου στον Προφήτη Ηλία, έκρουσε με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»


«ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ! ΖΗΤΗΣΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΤΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ «ΑΘΗΝΑ» ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΡΑΠΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΑΦΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ! ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!»
  
Σε δημόσια καταγγελία για απαράδεκτη κοινοβουλευτική συμπεριφορά του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, προχωρά με δήλωσή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Ανεπαρκείς και επιδεινούμενες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο Θήβας και επικείμενη αναστολή της λειτουργίας του»
  
Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Θήβας επιδεινώνεται συνεχώς και προκαλεί μεγάλες ανησυχίες στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ»


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με εκπροσώπους του «Πατριωτικού Κέντρου». Αποφασίσθηκε η συμμετοχή τους σε διαδικασίες του ιδρυτικού Συνεδρίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ το οποίο θα πάρει την τελική απόφαση για το είδος και την μορφή συνεργασίας των δυο κινημάτων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΔΕΝΔΙΑ


«Απάντηση στον Υπουργό…

Η επιχειρηματολογία του «ψεκάσματος» ευτελίζει όποιον ενσαρκώνει έναν θεσμό. Δυστυχώς εγώ και οι «ομοϊδεάτες» μου, έχουμε την βεβαιότητα ότι οι Υπουργικοί θώκοι πρέπει να καταλαμβάνονται από πρόσωπα που, το ελάχιστον, αντιδικούν με επιχειρήματα.

Πάντως, ψεκασμένος είναι ο ίδιος, όπως το εννοεί με την ομολογία του.-.ως αποδεικτικό στοιχείο - σύμφωνα με το άρθρο 178 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ


«Ο κ. ΔΕΝΔΙΑΣ ΔΙΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ»
  
«Συνεχίζοντας την κυβερνητική τακτική χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ο κ. Δένδιας, για ακόμη μία φορά, δεν δίστασε να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Επειδή σε διάφορα μέσα ενημέρωσης εγράφη περί προσχωρήσεων στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ πριν τις διαδικασίες του ιδρυτικού τους συνεδρίου, διευκρινίζεται το εξής:

Το μόνο αρμόδιο όργανο, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, να αποφασίσει για οποιαδήποτε προσχώρηση ή συνεργασία με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι το ιδρυτικό συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και οι δημοκρατικά εκλεγμένοι σύνεδροι.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΔΗΓΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


Την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Καλλονής Λέσβου καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Σήμερα διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές σε όλη την Ελλάδα. Οι παρατάξεις που ξεκίνησαν πριν δεκαετίες να αγωνίζονται για την φοιτητιώσα νεολαία και τα δίκαια αιτήματά της, σήμερα έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Αντί να αναδεικνύουν τα προβλήματα των φοιτητών και να αναζητούν λύσεις από τους άμεσα ενδιαφερόμενους έχουν καταντήσει στάνες εκτροφής αγελών κατευθυνόμενων σε συγκεκριμένους βουλευτές.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ


ΘΕΜΑ: «Συνταξιοδότηση πατέρα με ανήλικο ή ανίκανο τέκνο»
  
Σύμφωνα με το Ν.3865/2010 και σε συνδυασμό με τον Ν.3863/2010 σχετικά με τις προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος γονέων με ανήλικα ή ανίκανα τέκνα διαπιστώνεται μια μεγάλη αδικία εις βάρος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και ειδικά στην κατηγορία, πατέρων με ανήλικο ή ανίκανο τέκνο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΝΕΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ


Τις αδιανόητες πρακτικές του Υπουργείου Μεταφορών, που εν μέσω κρίσης σκέπτεται να προχωρήσει στη δημιουργία έξι (!) νέων σταθμών διοδίων από τη Θεσσαλονίκη μέχρι στην Αλεξανδρούπολη, επιβαρύνοντας έτι περισσότερο τους ήδη εξαθλιωμένους κατοίκους της Θράκης, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Κωστή Χατζηδάκη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ»

Σχολιάζοντας την σημερινή ομιλία του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε για την Ελλάδα (Task Force) Χορστ Ραϊχενμπαχ στο συνέδριο του Economist όπου αναφέρθηκε στην «αποκατάσταση της ρευστότητας μέχρι το 2015», η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ


ΘΕΜΑ: «Μη πρόσληψη επιτυχόντων πυροσβεστών γενικών καθηκόντων»
  
Δυνάμει της από 13-12-2011 Προκήρυξης του ΑΠΣ διαγωνισμού για την κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα 725 Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων δημοσιεύθηκε στις 31-12-2012 στο ΦΕΚ 1379 (τ.Γ’) απόφαση για την «Κύρωση πινάκων επιτυχόντων υποψηφίων Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων στο Πυροσβεστικό Σώμα».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


«ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ;»
  
Την έντονη αποδοκιμασία της εξέφρασε η βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφορικά με τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τις οποίες κατέστησε σαφές ότι το θέμα για τις αποζημιώσεις στην Ελλάδα από την χώρα του έχει κλείσει.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ


ΘΕΜΑ: «Μετάθεση της ισχύος των αποτελεσμάτων της απογραφής πληθυσμού 2011»

Τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής κατοίκων 2011 που διενεργήθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ κατά το χρονικό διάστημα από 10 – 24 Μαΐου 2011 με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011, θα έπρεπε να έχουν δημοσιευθεί το αργότερο μέχρι την 24 Μαΐου 2012. Παρόλα αυτά δημοσιεύτηκαν από την ΕΛ.ΣΤΑΤ μόλις τον Μάρτιο του 2013. Τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας αυτού είναι πολλά και σοβαρά.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ


ΘΕΜΑ: «ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΩΗΝ Α.Τ.Ε»

Ως γνωστόν, τον Ιούλιο του 2012 η Α.Τ.Ε μεταβιβάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς. Οι τέως εργαζόμενοι της Α.Τ.Ε, έγιναν εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και από ασφαλισμένοι στο Ταμείο Υπαλλήλων Προσωπικού της Α.Τ.Ε (ΤΥΠΑΤΕ) εντάχθηκαν στο Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω και στη συνέχεια από τον Νοέμβριο του 2012 έχουν ενταχθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ


ΘΕΜΑ: «Απλήρωτες οι εφάπαξ παροχές των συνταξιούχων της ΕΥΑΘ Α.Ε.»
  
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑ.Π.Ι.Τ., στο οποίο υπάγεται ο Τομέας Πρόνοιας Προσωπικού ΟΥΘ (ήδη ΕΥΑΘ), οφείλει να καταβάλει σε τουλάχιστον 50 συνταξιούχους του Τομέα Ύδρευσης Θεσσαλονίκης τις εφάπαξ παροχές που δικαιούνται. Οι 20 από αυτούς βρίσκονται σε αναμονή από το 2010 και οι υπόλοιποι τριάντα από τα έτη 2011-2012, ενώ ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που υποβάλλονται, συνεχώς αυξάνεται.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


«Ευχαριστούμε θερμά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια για την ύψιστη τιμή που κάνει για άλλη μία φορά στον Νομό Έβρου. Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε πως το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕ.ΠΥ.) του Κέντρου Παράνομων Μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας θα είναι το πλέον σύγχρονο όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


«Ο «Κωδικός Μουρουνέλαιο» του κ. Στουρνάρα για τα σκληρά μέτρα εφαρμογής του μνημονίου έχει γίνει ήδη αισθητός στον φτωχοποιημένο ελληνικό λαό που καθημερινά λαμβάνει απειλητικά ραβασάκια από τις εφορίες, τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες». 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ


Ραχήλ Μακρή: «Κύριε Σαμαρά η έκθεση της Τρόικα αποκαλύπτει ότι η συγκυβέρνησή σας έχει πιστοποιημένα αποτύχει»
  
«Πριν από λίγες ώρες είδε το φως της δημοσιότητας η «Κοινή Δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα».

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΜΕ ΓΟΡΓΟ ΡΥΘΜΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ»

«ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ!»

«ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ-ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΙΕΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


«ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ 10 ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΙΣ ΙΕΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ (!), ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Ή ΕΣΤΩ ΝΑ ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

«ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ!»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ


«Ο κ. ΔΕΝΔΙΑΣ ΔΙΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ»
  
«Συνεχίζοντας την κυβερνητική τακτική χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ο κ. Δένδιας, για ακόμη μία φορά, δεν δίστασε να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουν κάθε μορφή βίας όπως τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη, η οποία μάλιστα εκδηλώθηκε σε μία γιορτή του αθλητισμού.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στο αμερικανικό έθνος.