ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Μετά την απόσυρση της επίμαχης διάταξης για την ουσιαστική κατάργηση από τον κ. Μανιτάκη της προσωρινής δικαστικής προστασίας των εργαζομένων, η οποία αναμένεται να επανακατατεθεί μετά το Πάσχα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΤΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΛΙΓΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ;»

«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 14 ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ;»

«ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΜΣΕΝ;»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ


«Με αφορμή τη σύλληψη των 21 παράνομων μεταναστών από το Λιμενικό Αλεξανδρούπολης στην ανατολική ακτή της Σαμοθράκης θα ήθελα να εκφράσω τις έντονες επιφυλάξεις μου σχετικά με τον χώρο κράτησης τους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ


«Η σημερινή Κυβέρνηση, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και όλοι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για τα διακοσμητικά στοιχεία που διόρισαν στο Δ.Σ. της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. και ιδιαίτερα για τον πρόεδρο της κ. Σαββαΐδη.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΤΟ 3Ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης.

Η διάκριση αυτή αποτελεί τεράστια επιτυχία για την περιοχή επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά το ταλέντο της περιοχής στο άθλημα της πετοσφαίρισης.

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ! ΑΞΙΟΙ».!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ


Νότης Μαριάς στο Στρασβούργο: «Όχι στην κινεζοποίηση του Ευρωπαϊκού Νότου»

Μιλώντας χθες το απόγευμα, 24/4/2013 στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης σε σχέση με τα δικαιώματα των νέων της Ευρώπης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, επισήμανε ότι η ανεργία των νέων στη Νότια Ευρώπη έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσήλθε η Βουλευτής Κοζάνης, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Ραχήλ Μακρή όπου κατέθεσε την με αριθμό πρωτοκόλλου 3239/26-4-2013 Μηνυτήρια Αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψη της κατά την άσκηση των βουλευτικών της καθηκόντων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


«Τα κόμματα της συγκυβέρνησης αφού επί μέρες παρίσταναν ότι μπορούσαν δήθεν να αναστήσουν την ελληνική οικονομία, τελικά ετοιμάζονται «μετά βαΐων και κλάδων» να ψηφίσουν το μνημόνιο 4 που ενταφιάζει την ανάπτυξη, επιβάλει νέα χαράτσια, χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και καταστρέφει μαζικά τους ελεύθερους επαγγελματίες».

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή η καταβολή του δωροσήμου των οικοδόμων»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας σχετικά με την καταβολή του δωροσήμου.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ»


«Ο κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ»

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία της Βουλευτού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη στο Σχέδιο Νόμου: «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΗΡΑΣ ΕΠΙΛΟΧΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ


«ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ. ΔΟΥΛΕΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΕΠΤΑΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ»

Την κραυγή αγωνίας χήρας επιλοχία που πέθανε εν ώρα υπηρεσίας και η οποία ακόμα αναμένει την πρόσληψή της στο δημόσιο τομέα προκειμένου να της δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσει τα απαιτούμενα έσοδα για να μεγαλώσει την ορφανή πλέον 7χρονη κόρη της, μεταφέρει προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


«Το αίσχος της εγκάθετης, δωσίλογης τρικομματικής Κυβέρνησης δεν έχει φραγμούς και όρια.

Οι υποταγμένες μαριονέτες της Μέρκελ κρατούν κρυμμένο στα συρτάρια τους το Νομοσχέδιο Σκούπα του Υπουργείου Οικονομικών, λίγες ώρες πριν την επεξεργασία του στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής και δύο μόνο ημέρες πριν την ψήφισή του στην Ολομέλεια.

Οι 300 Έλληνες Βουλευτές βρίσκονται αυτή την ώρα στο απόλυτο σκοτάδι και ΔΕΝ έχουν καμία επίσημη πληροφόρηση για το πότε θα πάρουν στα χέρια τους το επίμαχο Νομοσχέδιο.

Αν αυτή δεν είναι κατάργηση της Δημοκρατίας, τότε ποια είναι κ. Σαμαρά;».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την υποτιθέμενη μείωση της ανεργίας»

Ο κ. Πρωθυπουργός, σε πρόσφατες δηλώσεις του, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (24/4/2013), είπε: «Η αύξηση της ανεργίας έχει αρχίσει να φρενάρει », «υπάρχει ισχυρή ένδειξη, που θα αποδειχθεί τάση» και πως «αντιστρέφεται (η αύξηση της ανεργίας) σε σταδιακή μείωση της ανεργίας».

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ – ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»
  
Η κ. Γιαταγάνα κατήγγειλε την απουσία του υπουργού Υγείας Α. Λυκουρέντζου ο οποίος δεν παρέστη στην Ολομέλεια προκειμένου να ενημερώσει τη βουλευτή . Ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος, τόνισε η κα Γιαταγάνα, για μια ακόμη φορά φυγομάχησε. Δεν προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή για τη φυματίωση, τα κρούσματα της οποίας αυξήθηκαν δραματικά στη Θεσσαλονίκη, τα χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


«Ο Γ. Παπανδρέου από την έναρξη των εργασιών της Βουλής βρίσκεται συνεχώς εκτός Ελλάδος αμειβόμενος αδρά σε πανεπιστήμια της Αμερικής»

Αίτηση προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, κατέθεσε η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα, με αφορμή τις συνεχείς άδειες του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου προκειμένου ο ίδιος να βρίσκεται στο εξωτερικό και να διδάσκει σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Ειδικότερα, η κ. Γιαταγάνα ζητά να πληροφορηθεί :

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την Τουρκική «εισβολή» στη Λέσβο μέσω των Υπηρεσιών Υγείας»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Ελλάδα Αύριο», της 25ης Απριλίου 2013 και με αριθμό φύλλου 256, τον νησί της Λέσβου δέχεται «τουρκική εισβολή» μέσω των υπηρεσιών υγείας.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» το Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου θα γίνει το Σάββατο 27 Απρίλιου στις 12:00 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 27 - 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013




ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΟΚΤΩ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Προκλητικά απρεπής έναντι της κοινωνίας ο κ. Ρουπακιώτης»

Σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Μαγνησίας και Αναπλ. Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη για τις αποδράσεις 8 Αλβανών κακοποιών από τις φυλακές Τρικάλων.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


ΘΕΜΑ: « ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΑΠΙΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν το ζήτημα που έχει προκύψει από τη διανομή σάπιων και ακατάλληλων προς κατανάλωση φρούτων στα σχολεία.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Νότης Μαριάς: «Να δημιουργηθεί εδώ και τώρα μέτωπο των αντιμνημονιακών βουλευτών του δημοκρατικού τόξου του ευρωπαϊκού νότου για να διώξουμε την τρόικα»

Έκκληση στους αντιμνημονιακούς βουλευτές του δημοκρατικού τόξου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς μιλώντας σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ


Την τουριστική υποβάθμιση και απομόνωση ολόκληρης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ως άμεσο απότοκο της προτεινόμενης κατάργησης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού με έδρα την Κομοτηνή καθώς και του Γραφείου Υποστήριξης Τουρισμού Καβάλας, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη και Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ


Τις απάνθρωπες ενέργειες του γαλλικού πολυεθνικού ομίλου Lafarge, που την ημέρα του εορτασμού της… 25ης Μαρτίου (!) ειδοποίησε με κούριερ τις οικογένειες 229 εργαζομένων της ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Χαλκίδα ότι μπαίνουν σε καθεστώς απόλυσης αφού το εργοστάσιο τσιμέντων κατέστη μη βιώσιμο, καταγγέλλουν με Ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και Εργασίας Ιωάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και η Τομεάρχης Ανάπτυξης Βουλευτής Κοζάνης του Κινήματος Ραχήλ Μακρή.

Σύμφωνα με τους ερωτώντες Βουλευτές:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΨΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ


«ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ; ΠΟΣΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ;»

Την κραυγή αγωνίας ενός απεγνωσμένου πατέρα από τη Σάμο, η κόρη του οποίου βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου, εγκλωβισμένη στα γραφειοκρατικά γρανάζια και στην ανυπαρξία του Κράτους Πρόνοιας, που κατέρρευσε εξαιτίας των ανάλγητων και εγκληματικών επιλογών της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους Υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και Κοινωνικής Ασφάλισης Ιωάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου, βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε. ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΣΚΑΜΠΑ


Στην περίπτωση του Διευθυντή ΔΔΕ Ευρυτανίας Ανδρέα Κασκαμπά εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ΕΔΕ μετά από καταγγελίες για τις συνδικαλιστικές διώξεις μελών της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του νομού, επανέρχεται με νέα Ερώτησή του - καθώς η προηγούμενη εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητη - προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


«ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΣΡ, ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ»

O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου των ΜΜΕ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΟΙΓΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΣΟΥΗΔΕΖΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ»
  
Την αήθη προσπάθεια ιδιωτικής επιχείρησης της Σουηδίας, που προκειμένου να αυτοδιαφημιστεί, ανήρτησε προσβλητική για τον ελληνικό τουρισμό αφίσα σε ψυχαγωγικό πάρκο στο Γκέτεμποργκ, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο, ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ. ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει την Χίο υπό την βουλευτική του εποπτεία, έκανε την εξής δήλωση:

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε σήμερα, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, δικογραφία που εμπεριέχει την Μηνυτήρια Αναφορά του Βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχη Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Καπερνάρου, σχετικά με ενδεχόμενες παραβάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ


«Πριν τρία χρόνια ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την προσφυγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και το ΔΝΤ και διαβεβαίωνε ότι είχε βρει το δρόμο για την Ιθάκη και ότι είχε χαρτογραφήσει και τα νερά.