ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

«Την ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση έχει εξαπολύσει επιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα, η ανθρωπιστική κρίση στην πατρίδα μας βαθαίνει.

Το μνημόνιο της χρεοκοπίας έχει οδηγήσει ήδη στην αυτοκτονία πάνω από 3000 χιλιάδες συμπατριώτες μας, με αποκορύφωμα τη σημερινή αυτοκτονία του ανέργου συμπολίτη μας στο Ηράκλειο Κρήτης.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να αναζητήσουν τους ηθικούς αυτουργούς που οδήγησαν στην άδικη απώλεια του συμπολίτη μας».

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

«Για τρίτη συνεχόμενη φορά κάποιοι θέλουν να κάψουν το ακριτικό νησί της Χίου. Τώρα, πέτυχαν καλύτερα το σκοπό τους, με ένα εφιαλτικό σκηνικό που προς το παρόν κάνει άνιση τη μάχη των ανθρώπων με τις φωτιές που κατακαίνε το καταπράσινο Δυτικό και Νοτιοδυτικό μέρος του νησιού.
Πριν από λίγο, επικοινώνησα για μία ακόμη φορά με τον κ. Γανιάρη, τον Αντιπεριφερειάρχη της Χίου, ο οποίος μου περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την όλη κατάσταση και τις συνθήκες της μάχης που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και οι ενισχύσεις από πλευράς στρατού.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ

«Άνθρακας ο θησαυρός» αποδεικνύεται στην πράξη η πολυδιαφημισμένη δήθεν διευκόλυνση των Ελλήνων πολιτών για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το Δημόσιο σε 48 δόσεις.

Στην ουσία, το οικονομικό επιτελείο, και με τη ρύθμιση αυτή, συνεχίζει τη βίαιη φοροεισπρακτική του επιδρομή κατά των Ελλήνων πολιτών, τους οποίους φρόντισε ήδη με τα μνημονιακά μέτρα να πτωχεύσει.

Μόνη άμεση λύση σε αυτή τη φάση αποτελεί η θέσπιση ρύθμισης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ελλήνων πολιτών προς το Δημόσιο σε 60 άτοκες δόσεις, με παράλληλη κατάργηση όλων των προσαυξήσεων».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΗΣΟ ΡΩ

Το Καστελλόριζο και τη νήσο Ρω επισκέφθηκε η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, εκπροσωπώντας τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τον Πρόεδρο του κινήματος Πάνο Καμμένο, στις διήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Μεγίστης, αφιερωμένες στα 30 χρόνια από τον θάνατο της Κυράς της Ρω και της αδελφοποίησης των δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗ Γ. ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ

«Στη λαίλαπα μέτρων ύψους 11,5 δις. που ξεσπάει, ο κ. Σαμαράς αντιπαραθέτει επικοινωνιακά ισοδύναμα και διάφορους μύθους με τελευταίο ότι από Δευτέρα ξεκινάει εκστρατεία για το «χρυσόμαλλο δέρας» της λεγόμενης επιμήκυνσης.

Καιρός να καταλάβει ότι οι πολίτες πλέον ξέρουν ότι μνημόνιο ίσον χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ και ότι η μόνη λύση είναι ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης βασισμένο στους δικούς μας πόρους, δυνάμεις και δυνατότητες».

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, οποίος ανέλαβε και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κεφαλλονιάς, θα επισκεφθεί το νησί Κυριακή και Δευτέρα 19 & 20 Αυγούστου 2012.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ 09/2011
Όλο και πιo πολύ επιδεινώνεται η κατάσταση στη Σάμο, με το πρόβλημα του καρδιολόγου, που δεν λέει να επιλύσει το Υπουργείο Υγείας, με χαρακτηριστική απάθεια.
Έχει παρατήσει ολόκληρο νησί στα χέρια ενός και μόνο καρδιολόγου, ο οποίος είναι ανθρωπίνως  αδύνατον να εργάζεται 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

«Τη στιγμή που η φτώχεια εξαπλώνεται σε όλη την κοινωνία, η κυβέρνηση των προθύμων ας δείξει τουλάχιστον πρόθυμη να προστατεύσει τον Έλληνα καταναλωτή από τις εξοντωτικές ανατιμήσεις που γίνονται καθημερινά ή προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα σε είδη πρώτης ανάγκης.
Αν δε δράσουμε τώρα οργανωμένα και αποτελεσματικά το τσουνάμι που ήδη έχει ξεκινήσει θα πνίξει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στέλνουμε σήμα κινδύνου στην πολιτεία και την καλούμε να δράσει σήμερα».

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

«Η κυβέρνηση των προθύμων και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α διαγωνίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την επερχόμενη χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή.

Η μεν κυβέρνηση εφαρμόζοντας δουλικά την πολιτική των μνημονίων μας οδηγεί σε βέβαιη χρεοκοπία ο δε ΣΥ.ΡΙΖ.Α με τις δηλώσεις του διευκολύνει μια τέτοια προοπτική.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταγγέλλουμε αυτές τις επικοινωνιακές στρατηγικές και πιστεύουμε ότι μόνο με ενωμένη την ελληνική κοινωνία και με εθνική πατριωτική ηγεσία μπορούμε να σταθούμε όρθιοι μέσα στην Ευρώπη».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ- ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 8ΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε.

«Σε συνέχεια της από 17/07/2012 συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο ΑΗΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης, για το θέμα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην προκήρυξη των 8μηνων συμβάσεων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου (60 θέσεις τον Ιούλιο) και της ΔΕΗ γενικότερα, κατέθεσα την από 26/7/2012 σχετική ερώτηση στο Υπουργείο ΠΕΚΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ


ΘΕΜΑ: «Ανεπαρκής φύλαξη των συνόρων της Δυτικής Μακεδονίας, σοβαρότατες ελλείψεις στο προσωπικό των τοπικών Α.Τ. και αντιξοότητες αποσπασμένων Αστυνομικών στον Έβρο».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΛΑΡΙΩΝΑ

ΘΕΜΑ: «Κίνδυνος καταστροφής Αρχαιολογικών ευρημάτων, Θρησκευτικών Μνημείων και προβλήματα των κατοίκων από την πραγματοποίηση του Φράγματος Ιλαρίωνα στην περιοχή Ελάτης της Π.Ε. Κοζάνης και της Παλιουριάς της Π.Ε. Γρεβενών Δυτικής Μακεδονίας».

Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Στον πανηγυρικό εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που πραγματοποιήθηκε και φέτος με λαμπρότητα και κατάνυξη στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, στα υψώματα της Καστανιάς Ημαθίας, παρευρέθη, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τον Πρόεδρό του κ. Πάνο Καμμένο, η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Σερρών κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.