ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 14.1.2013 (2)

ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Μάχη για την κυβέρνηση Τσολάκογλου

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΟΜΙΛΙΑ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 14.1.2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ επικοινώνησε με το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κ. Κεδίκογλου. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.


Σήμερα που συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή η αντισυνταγματική παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και ασυλίας της χώρας, κάποιοι επέλεξαν να είναι πρώτο θέμα η βία. Συμφέρον έχουν εκείνοι που επιζητούν την αποσταθεροποίηση της χώρας και την καλλιέργεια του φόβου και εκείνοι που δεν θέλουν να βρίσκεται σήμερα έξω από τη Βουλή ο Ελληνικός Λαός, τις ώρες που θα ψηφίζεται η παράδοση της Ελλάδας στους δανειστές.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ


«Ο Πανικός αυτών που στηρίζουν την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας έγινε πλέον πρόδηλος. Η αλήθεια βαφτίζεται ύβρης, η κοινή προσλαμβάνουσα του Ελληνικού Λαού για το δικαίωμα του στην αυτοδιάθεση του και στην προστασία του Εθνικού μας Κράτους από βίαιες και απροκάλυπτες επεμβάσεις, όχι πλέον σε στρατιωτικό αλλά σε οικονομικό επίπεδο, προσβάλλεται βάναυσα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ε. ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ν. 4087 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ


Στην απάντηση του Υπουργού επισημαίνεται ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στην εκάστοτε ρύθμιση είναι η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, η οποία προβλέπεται ρητώς ως προϋπόθεση σε όλες τις περιπτώσεις ρύθμισης οφειλών σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις.» και «Κατόπιν των ανωτέρω δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτό το αίτημα των Ομοσπονδιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ε. για υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου τρίτου του ν. 4087/2012 χωρίς να καταβάλλονται οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές στους οικείους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.».

Έτσι, το Υπουργείο ουσιαστικά αποκλείει από τη δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το Υπουργείο και η κυβέρνηση γενικά μοιάζουν να μην αντιλαμβάνονται την οικονομική ένδεια στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες, θεωρώντας ότι μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους αλλά δεν το κάνουν.

Το Υπουργείο προτιμά, ακόμα και σε αυτήν τη χρονική συγκυρία που επιβάλλει την συγκέντρωση εσόδων, να αποκλείει την κατηγορία αυτή των επαγγελματιών, παρά να γίνει ελαστικότερο ως προς τις προϋποθέσεις. Είναι απορίας άξιον πώς το Υπουργείο θεωρεί ότι υπάρχει περίπτωση να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές του παρελθόντος, από πολίτες που αδυνατούν στο παρόν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΑΠΟΡΩ ΠΟΙΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΖΟΚΟΠΟΥ;»

«Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ. ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Στη δεύτερη παρέμβασή του σήμερα (15.01.2012) στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ είπε τα εξής:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών κ. Γιάννης Δημαράς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ουδέποτε υπήρξε οικονομική συμφωνία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η συμφωνία ήταν και είναι πολιτική.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ


Θέμα: «Σε φυσική εξόντωση και κοινωνική αποδόμηση, οδηγούνται χιλιάδες ηλικιωμένοι Βορειοηπειρώτες και Πόντιοι νεοπρόσφυγες οι οποίοι λαμβάνουν μέχρι σήμερα την πενιχρή σύνταξη του Ο.Γ.Α ως ανασφάλιστοι υπερήλικες»

Κύριοι Υπουργοί,

όπως είναι γνωστό, στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α), με το Νόμο 1296/82 δημιουργήθηκε ειδικός λογαριασμός με τον τίτλο «Ειδικός Λογαριασμός Συνταξιοδότησης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων». Από τον λογαριασμό αυτόν, χορηγείται κάθε μήνα σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη σε Έλληνες υπηκόους και ομογενείς που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, με βασική προϋπόθεση να μην παίρνουν σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα σε αυτήν εδώ την Αίθουσα έρχεται προς ψήφιση το τελευταίο κείμενο που αποτελεί το καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας. Παραχωρείται αμετάκλητα και άνευ όρων η εθνική κυριαρχία της χώρας. Καταργείται η ασυλία της χώρας έναντι των πιστωτών, των τοκογλύφων, των δανειστών. Έτσι νομίζουν.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


«ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 300 ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΣΕ 12 ΩΡΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ! ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έκανε την εξής παρέμβαση στη σημερινή (15.01.2012) πρωινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής:

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΩΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ


«Κύριοι της συγκυβέρνησης όσο και αν προσπαθείτε να καταλύσετε το δημοκρατικό πολίτευμα και του κοινοβουλευτισμό φιμώνοντας τους Έλληνες Βουλευτές, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι παρόντες, όπως και χθες στην επιτροπή της Βουλής, ώστε να εμποδίσουν την επέλαση των καταστρεπτικών σας σχεδίων.

ΕΛΗΞΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΚΑΛΥΜΝΟ ΚΑΙ ΚΩ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ


«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ»

Με την αναγγελία ότι «οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα επιστρέψουμε στην Κάλυμνο τέλος Ιανουαρίου, την ημέρα της θλιβερής επετείου των Ιμίων», έκλεισε η διήμερη περιοδεία που έκαναν σε Κάλυμνο και Κω ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και η Βουλευτής Δωδεκανήσων και Τομεάρχης Ναυτιλίας του Κινήματος Μίκα Ιατρίδη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΤΗΡΟΥΜΕΝΑ. ΣΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ;»

«ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ»

Οι παρεμβάσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη σημερινή (14/1/2013) τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Πρωινό ΑΝΤ1»:

Καμμένος: Το καρφί στο φέρετρο

Καμμένος: Το καρφί στο φέρετρο