ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ο παγκόσμιος εορτασμός της 3ης Δεκεμβρίου αφιερωμένος στα Άτομα με Αναπηρία, αποτελεί μια ευκαιρία να κάνουμε τον απολογισμό μας απέναντι σε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που, με αξιοπρέπεια και περίσσια αποθέματα αντοχής, αγωνίζεται να κατακτήσει, το τόσο αυτονόητο και αναφαίρετο για όλους εμάς,  δικαίωμα στη ζωή. 
 Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι,  μια δημοκρατική Πολιτεία, που βασίζεται στις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, πρέπει να παρέχει στους πολίτες της ίσες ευκαιρίες απασχόλησης και συμμετοχής.  Δυστυχώς, στην Ελλάδα των μνημονίων, όλα αυτά φαίνεται  να  αποτελούν   κενό γράμμα. Ο κ. Στουρνάρας  και το επιτελείο του, εκτελεστικά όργανα και εκφραστές μιας ανάλγητης πολιτικής, που οι αποφάσεις λαμβάνονται από ξένα κέντρα εξουσίας,   πρόσφατα προχώρησε στην άμετρη  κατάργηση των  αναπηρικών επιδομάτων, χωρίς κανένα ίχνος λογικής και χωρίς  κανένα  ηθικό φραγμό.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες    υποσχόμαστε  ότι,  θα μεριμνήσουμε  για την επαναφορά και ενίσχυση των προνοιακών και κοινωνικών παροχών, μετά από ενδελεχή και αξιοκρατικό έλεγχο. Θα προωθήσουμε  την  εκπαίδευση και την απασχόληση σε κατάλληλους τομείς παραγωγής, παρέχοντας    κίνητρα στους εργοδότες. Είμαστε υπέρ της εφαρμογής του μοντέλου της παράλληλης  διδασκαλίας σε τμήματα ένταξης  σε μικτά   σχολεία, με παράλληλη επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, ώστε να δοθεί τέλος στην πολιτική της απομόνωσης. Η καθιέρωση του μοντέλου αυτού βέβαια, δεν αποκλείει την ανέγερση κι αναβάθμιση   σχολικών μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης επανδρωμένων με εκπαιδευμένο προσωπικό, όπου κρίνεται αναγκαίο. Επίσης θεωρούμε επιβεβλημένο να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα   στα Αγαθά και τις Υπηρεσίες, η οποία συχνά εξαγγέλλεται και ποτέ δεν πραγματοποιείται.

Όλα αυτά  μπορούν να γίνουν , αρκεί να υπάρξει επιτέλους πολιτική βούληση από μια  Κυβέρνηση σοβαρή που θα σέβεται πάνω απ΄όλα τον άνθρωπο και θα βάζει την αξιοπρέπεια   και το συμφέρον των πολιτών της πάνω από το συμφέρον των δανειστών.