ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

«ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

«Με αφορμή άλλη μια θλιβερή πρωτιά της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την ανεργία που σύμφωνα με την Eurostat για το μήνα Μάρτιο ανήλθε στο 27,2 και ενόψει της Πρωτομαγιάς καλούμε όλους τους πολίτες, εργαζόμενους και μη, να δηλώσουν την αντίθεσή τους στον εργασιακό μεσαίωνα που η τρικομματική κυβέρνηση μας οδηγεί με τον σφαγιασμό των μισθών και των συντάξεων και την κατάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Τα τρία χρόνια αδιέξοδης πολιτικής πρέπει να σταματήσουν.

Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της ανατροπής, για μια περήφανη Ελλάδα, διασφαλίζοντας την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών και ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους μας».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ


«Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

Την αντίθεσή της στην οριστική κατάργηση του δώρου του Πάσχα για μισθωτούς του δημοσίου και συνταξιούχους εξέφρασε με δήλωσή της η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ


«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την Κοίμηση του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Κισσάμου – Σελίνου, Ειρηναίου, ενός εμπνευσμένου Ιεράρχη με μεγάλη προσφορά στην Εκκλησία και στην Ορθοδοξία.

Υπήρξε φωτεινός φάρος με διεθνή αναγνώριση και με πλούσιο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο και πρότυπο πνευματικού πατέρα.

Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για το θεάρεστο έργο του.

Ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του μετά των δικαίων. Ας είναι αιωνία η μνήμη του».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


ΘΕΜΑ: «Ακραία κυβερνητική αναξιοπιστία και στο θέμα των απολύσεων»
  
Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο σας επιβάλατε την αυτόματη απόλυση όλων των υπαλλήλων των καταργούμενων ΝΠΙΔ του Δημοσίου, χωρίς καν να χρησιμοποιείτε την φενάκη της διαθεσιμότητας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ


Σε βάθος ενημέρωση για υπόθεση που αφορά στο οικονομικό σκάνδαλο της συμπερίληψης από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου τιμολογίων συνολικού ποσού 1.195.876,96 ευρώ για τα οποία - όπως καταγγέλλεται - δεν συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις νομιμότητας, ζητά με Ερώτησή του από τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΔΟΥΜΑ ΑΛΕΞΕΙ ΠΟΥΣΚΩΦ


«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΜΠΑΙΞΕΙ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΠΑ-GAZPROM»

«ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΒΙΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ» ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕ 10 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ, Ο,ΤΙ ΒΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ»

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΕΠ’ ΩΦΕΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Μίκα Ιατρίδη: «Η μείωση του προσωπικού στα τελωνεία της Δωδεκανήσου θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα»
  
Με την Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου συναντήθηκε η βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τομεάρχης Ναυτιλίας, Μίκα Ιατρίδη. Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Μπακέλας και ο Διευθυντής του Τελωνείου Ρόδου κ. Κούρτης, ήταν η ελλιπής στελέχωση των τελωνείων του Νομού.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς σήμερα, στην Ελλάδα του 2013, είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ. Μετά από τρία χρόνια μνημονιακής υποταγής τα εργατικά δικαιώματα τελούν είδος υπό εξαφάνιση, ενώ βασικά κεκτημένα, τα οποία ήταν ως πρόσφατα λογικώς αυτονόητα, απετέλεσαν τις ιδανικές «Ιφιγένειες» της εθελόδουλης κυβερνητικής πολιτικής.